Lise mezunu olanlar da Polis Özel Harekat için başvurulara katılabilir. Meslek için gereken şartları taşıyor olmanız gerekiyor. PÖH eğitimi ise silah eğitimi, soğukkanlı davranabilme, dövüş eğitimi, bomba eğitimi, rehine kurtarma, keskin nişancılık gibi çok fazla görevi kapsıyor.
PÖH başvurusu sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı beklenmemektedir. Ancak eğitim kriteri olarak başvuran kişinin en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenmektedir. Adayların terhis tarihinin de başvuru tarihinden en az 3 yıl önce olması gerekmektedir.
Lise mezunu olan kişilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir. Bu sınavdan yeterli puanı alan kişiler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulur.
PÖH başvurusu yapılacağı sırasında adaylardan herhangi bir KPSS baraj şartı aranmaz. Ama başvuran kişinin eğitim kriteri olarak en az lise düzeyinde eğitiminin olması istenir. Adayların, terhis tarihinin de polisliğe başvuru tarihinden minimum 3 yıl önce olması gerekir.
Polislik kadrosunda görev alan kişiler her alan kişiler ve Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri PÖH olmak için başvuru yapabiliyor. Ama her iki grup adayın da başvuru için belirlenen bazı şartları sağlaması beklenir. En önemli şart ise, yaş sınırıdır.
İlgili 42 soru bulundu
Özel harekat polisi olmak için boy kilo sınırının yanı sıra yaş sınırı da bulunuyor. 28 yaşını doldurmamış olmalısınız. Çok zorlu bir eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra göreve rahatlıkla başlayabilirsiniz.
Buda gösteriyor ki 167 cm aşağısında boy uzunluğuna sahip erkekler okullara kabul edilmeyecektir. Kilo için ise belli bir alt sınır koşulmamakla birlikte beden kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması yeterlidir.
JÖH olabilmek için Jandarma Genel Komutanlığı'nda çalışıyor olmak gereklidir. Bu durumda erkekler; askerlik bitimine minimum 180 gün kaldığında JÖH için başvuru yapabilir. Kadınlar; astsubay ve subay alımlarına istedikleri zaman başvuru yapabilirler. Daha sonra Jandarma bünyesinde görev yapmaya başlarlar.
Özel Harekat Kursu eğitimleri teorik, pratik ve simülasyon eğitimleri olarak toplam 16 haftalık bir programdan oluşmaktadır.
Lise mezunlarının girdiği üniversite sınav sonuçlarına göre öğreni alan Polis Meslek Yüksek Okulları (PMYO), ikincisi polis yetiştiren okula gelecek olursak, Polis Meslek Eğitim Merkezleri yani POMEM. POMEM'e girmek için en az önlisans mezunu olmanız gerekmektedir. Sonuncusu ise Polis Amirleri Eğitim Merkezidir.
Öncelikle YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı)'a girmeniz gerekir ve TYT puan türünden en az 260,00 puan almanız gerekmektedir.
2023 senesinde polis özel harekat maaşı 29.600 TL ile 32.000 TL arasındadır.
PÖH olabilmek için adaylar için belirlenen yaş sınırı 28'dir. PÖH olarak görev yapabilmek için boy ve kilo şartları ise; erkeklerde 1.67, kadınlarda ise 1.62 cm ve üzerinde olması gerekir.
Sivil polis olabilmek için lise, ön lisans, lisans ya da yüksek lisans kapsamında bir eğitime sahip olmak gerekir. Böylece KPSS sınavı ile beraber gerekli sözlü, yazılı ve fiziki sınavlar geçilir.
PMYO, Polis Meslek Yüksek Okulu ise lise ve dengi okullardan mezun olan ve başvuruda bulunarak kurum bünyesinde eğitim görmeye başlayan 18-26 yaş arasındaki öğrencilere 2 yıl eğitim verilmektedir. Bu eğitim sonucunda başarılı olan öğrenciler PMYO'dan mezun olarak polis memuru olarak görevlerine atanmaktadır.
- Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. - Adayların en az lise mezunu olmalıdır. - Askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da askerlik hizmeti sırasında başvurmak gerekir. - En az 164 cm boy uzunluğunda olmak gerekir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak erkek olmak en az lise ya da dengi okullardan mezun olmak 01 Ocak 2017 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış olmak ve 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. En az 164 santim boyunda olmak internet sitesinde yer alan kilo boy orantısına takılmamak gerekiyor.
JÖH başvuracak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekir. Adayların en az lise mezunu olması gerekir. Adayların 25 yaşını doldurmuş olmaları gerekir.
JANDARMA VE UZMAN ERBAŞ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI ŞÖYLE:
1) Ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir. KPSS puanı olmayan ortaöğretim(lise), ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapamayacaklardır.
Özel Harekât Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün banka soygunu ve terör eylemlerine müdahale, rehine kurtarma gibi olağanüstü durumlar ve baskınlar için özel taktik ve silahlar kullanan merkez teşkilatına bağlı olarak görev yapan birimidir. 1983 yılında kurulmuştur. Karargahı Gölbaşı/Ankara'dadır.
Jandarma Genel Komutanlığına alınacak 250 sözleşmeli uzman erbaş için başvurular, 8-24 Nisan tarihleri arasında internet üzerinden yapılacak. Ortaöğretim (lise) ve ön lisans mezunu adaylar KPSS puanı ile başvuru yapabileceklerdir.
Boyu 1.70 metrenin altında olanlar da polislik yapabilir.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Polislik Boy sınırı erkeklerde 167'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri