BAL, LİMON VE ZENCEFİLİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN Birkaç kaşık bal ile yarım limonun suyunu, bir çay kaşığı toz zencefille karıştırıp, buna az miktarda ılık su ekleyin. Elde ettiğiniz karışım boğaz ağrısı için etkili bir yöntem olacaktır.
Zencefil bal karışımının sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Bunlar; - Ses kısılmasına iyi gelir. - İnatçı öksürükler ve boğaz ağrısına çok olumlu etkileri bulunur.
Bal ise boğazda tıkanıklığı ve iltihabı hafifletmeye yardımcı olur. İşte bu muhteşem üçlüden oluşan pratik bir tarif vereceğiz. Öksürük ve soğuk algınlığı için birebir olan bu içeceği her sabah yapabilirsiniz. Bal boğazınızı yumuşatırken Zencefil de antibakteriyel ve anti-inflamatuar etkileriyle bakterilerle savaşacak.
Zencefil çayı soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve tıkanıklığı hafifletmeye yardımcı olur. Yapılan araştırmada zencefilin, streptokok farenjitine veya boğaz ağrısına yol olan bakterilere karşı etkili olduğu ortaya çıkmıştır. Ayrıca taze zencefilin solunum sinsityal virüsüne karşı faydalı olduğu bulunmuştur.
Rendelenmiş kök zencefilin bal ve limon ile karıştırılarak çay olarak tüketilmesi de yaygın bir kullanımdır. Boğaz ağrılarını ve soğuk algınlığının etkilerini hafifletmesi kök zencefilin faydaları arasındadır.
İlgili 15 soru bulundu
Boğaz ağrısında nane, zencefil, papatya, ekinezya, ıhlamur ve hatmi gibi bitki çayları içmek. Bol su içerek boğazı nemli tutup, yumuşatmak. Ilık tuzlu su ile gargara yapmak. Sıcak su, limon ve bal karışımı içmek boğaz ağrısını rahatlatır.
Örnek vermek gerekirse, adaçayı, ekinezya, papatya, nane, hatmi kökü, zencefil, meyan kökü, çemen otu, ıhlamur, limon, kuşburnu, böğürtlen gibi bitkilerin çaylarının içilmesi boğaz şişliğine iyi gelir ve belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olur.
BAL, LİMON VE ZENCEFİLİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN
Birkaç kaşık bal ile yarım limonun suyunu, bir çay kaşığı toz zencefille karıştırıp, buna az miktarda ılık su ekleyin. Elde ettiğiniz karışım boğaz ağrısı için etkili bir yöntem olacaktır.
Evet, Ballı Zencefil Boğaz Ağrısına İyi gelir.
Soğuk algınlıkları ile ilgili hastalıkların tümünde (Grip, nezle)hem iyileştirici hem de bağışıklık sistemini güçlendirici etki gösterir. Ballı Zencefilin faydalarından biri de sindirim sistemini ile ilgilidir.
Hazırlanışı: Zencefil bal karışımı için en bilinen tarif olarak bir tatlı kaşığı balla karıştıracağınız bir çay kaşığı kadar toz zencefili bekletmeden tüketebilirsiniz. Bu, öksürük ve soğuk algınlığı için oldukça etkili, pratik bir tariftir.
Ballı zencefil çayı, içerdiği doğal besinlerin yüksek etkisinden dolayı gereğinden fazla tüketildiğinde istenmeyen yan etkilere yol açabiliyor. Bu nedenle söz konusu karışımın günde iki bardak ile sınırlandırılması öneriliyor.
Zencefil, sağlıklı bir besin olsa da bazı kişiler için yan etkiler meydana gelebilir. Mide ve bağırsak sorunu yaşayan, safra taşı olan ya alerjik bir bünyeye sahip olanlara zencefil tüketmeleri önerilmez. Tansiyon hastalarının da kontrollü ve uzman eşliğinde zencefil tüketmesi gerekir.
Yeterli sıvı alımı: Bol sıvı almak, boğazı nemli tutar, kurumasını önler ve böylece ağrıyı hafifletir.Tavuk suyu çorba, ıhlamur, kuşburnu, ekinezya, nane-limon çayları ile boğazınızı yumuşatabilir, bedeninizi destekleyebilirsiniz.
Bal ve toz zencefil karıştırılarak tüketildiğinde de öksürük ve soğuk algınlığı için faydalı olur. Boğaz ağrılarının giderilmesine iyi gelir.
1 miktar kaynar suyun içerisine bal ve limon karıştırıp karıştırıp içebilirsiniz. Bal ve limonlu su boğazını yumuşatır ve yutkunurken hissedilen o batma hissini rahatlatacaktır.
Öksürüğe bire bir: Toz zencefilli ballı karışım
Bu kez ana malzememiz toz zencefil. Yaklaşık 1 su bardağı kadar balı, 1,5 yemek kaşığı kadar toz zencefil ve yine 1/2 adet limonun suyu ile karıştırarak şahane bir karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışım öksürükten eser bırakmayacak kadar güçlü.
İşte, tüm detaylar. Kış aylarında çok sık bir şekilde karşı karşıya kalınan gribal enfeksiyonlara karşı tam bir savunma oluşturan zencefil- bal- limon karışımı, kapalı ortamlarda bulunan mikroplara karşı bağışıklığı güçlendiren özelliklere sahiptir.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Taze zencefili soyup dilimleyin. Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
Faranjite; elma sirkesi, Acı Biber, Su Gargara, Bal,karaağaç, Meyan kökü, zencefil, Zerdeçal, Hatmi kökü, sarımsak çok iyi gelmektedir. Farenjit, bir enfeksiyon veya inflamasyondan kaynaklanan bir solunum hastalığıdır. Boğaz ağrısına neden olan farenjit akut veya kronik olabilir.
Küçük bir kâse içinde 1 çay kaşığı toz karabiber, 2 tatlı kaşığı bal ve yarım limon suyunu karıştırın. Karabiberi bala tamamen yedirene kadar karıştırmayı sürdürün. Aksi takdirde toz karabiberi yutmakta zorlanabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş yiyebilirsiniz.
Dilimlediğiniz ayvanın üzerine limon sıkın, 1 tatlı kaşığı kadar bal dökerek hafifçe ezin. Her sabah ya da akşam tüketebileceğiniz bu karışım; sizi boğaz enfeksiyonlarına karşı korur, hastalıkları daha kolay atlatmanıza yardımcı olur.
Boğaz enfeksiyonu belirtileri altta yatan nedene bağlı olarak genellikle 5 ila 10 günde iyileşme eğilimi gösterir. Bununla birlikte süre etken mikroorganizmaya bağlı olarak kısalıp uzayabilir. Örneğin gribe bağlı boğaz enfeksiyonu semptomları 5 günde geçebilirken öpücük hastalığında bu süre 4 haftaya kadar uzayabilir.
Çorba veya bitki çayları için
Tavuk suyu çorbası, et suyu, ıhlamur, nane çayı, papatya çayı, zerdeçal ve yeşil çay da boğazı yumuşatacağı için iltihabın tedavisi konusunda evde uygulanabilecek doğal yöntemlerdendir.
Tuzlu su ile gargara yapmak: Ilık tuzlu su ile gargara yapmak hem boğaz ağrısına hem de boğaz şişliğine iyi gelir. Tuz boğazdaki mukusu çeker. Tuzlu su gargarasını günde bir kaç kez tekrarlamak önerilir. Pastil emmek: Pastiller reçetesiz satılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri