Satış danışmanının temel özellikleri olan satış becerisi, başarılı insan ilişkileri, organizasyonel yetenekler okunan eğitimden bağımsızdır. Satış ve pazarlama alanından başarılı olabilecek lise mezunu bireyler de firmalarda satış danışmanı olarak istihdam edilebilir.
Satış danışmanı olmak isteyen kişilerin, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren ilgili fakültelerinde bulunan Pazarlama, İktisat ya da İşletme bölümlerinden mezun olması gerekir. Ayrıca isteyen herkes özel eğitim programlarından faydalanarak sertifika sahibi olabilirler.
Satış danışmanı olmak için eğitim zorunluluğu yoktur ama satış danışmanı ortalama 2 yıllık üniversite eğitimi alır. Satış danışmanı olmak için iki yıllık ön lisans eğitimi almak yeterlidir. Ayrıca bu bölümleri okumayan kişiler de gerekli yetkinliğe sahip olursa satış danışmanı olabilirler.
Bu açıdan, mağaza satış danışmanları, ürün ve hizmet bilgisi ile bu bilgileri etkili bir şekilde müşteriye sunma becerisine sahip olmalıdır. Bunun yanı sıra, iyi bir mağaza satış danışmanı, zaman yönetimi, organizasyon ve müşteri ilişkileri yönetimi gibi alanlarda da başarılı olmalıdır.
Satış danışmanları, sıklıkla kasa işlemleri, ürün iadeleri ve diğer işlemlerle de ilgilenirler. Maaşı Nedir? Satış danışmanlarının maaşları, deneyimleri, çalıştıkları kurum ve çalıştıkları bölgeye göre değişebilir. Türkiye'de bir satış danışmanının ortalama aylık maaşı, 12.000 TL ila 21.500 TL arasında değişebilir.
İlgili 16 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Satış Danışmanı 2023 yılında ortalama 18.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Satış Danışmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 14.300 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.844 TL maaş alıyordu.
- Müşterilerin ihtiyaçlarını öğrendikten sonra uygun olan ürünü müşterinin beğenisine sunar. - Müşterilere sunacağı koleksiyon ve ürünlerin özellikleri hakkında bilgi sahibi olur ve müşterilere ürün özelliklerini anlatır. - Mağazanın ve ürünlerin düzenli olmasını sağlar.
Mağazanın gereksinim duyduğu miktar ve nitelikte ürün siparişini hazırlamaktan, Ürünlerin reyonlarda standartlara uygun olarak bulunmasını sağlamaktan, Müşterilerin taleplerine istinaden et ürünlerini hazırlamaktan ve sunmaktan, Müşteri ilişkilerine destek vermekten sorumlu olacaklardır.
Satış temsilcisi olmak için gerekenler arasında üniversitelerin; İşletme, İktisat, Pazarlama gibi bölümlerinden mezun olmak ilk sırada gelir. Ancak kimi firmalar, lise mezunu adaylarla da çalışmayı tercih edebilir.
Mağaza Satış Danışmanı sertifika programı, perakende mağazacılıkta satış temsilcisi veya satış danışmanı olarak görev yapan ya da bu alanda kariyer hedefleyenlerin bilgi ve yetkinliklerini geliştirmeye yönelik bir programdır.
Satış elemanı olmak için eğitim zorunluluğu bulunmaz ama satış elemanı ortalama iki yıllık üniversite eğitimi alabilir. Ayrıca bu bölümleri okumayan kişiler de satış ve pazarlama alanlarında yetkinliğe sahip olursa satış elemanı olabilirler.
Danışman olmak için hangi okul bitirilmeli sorusu şöyle cevaplanabilir: Danışman olmak için bitirilmesi gereken belirli bir bölüm yoktur. Danışmanlık yapılmak istenen alana göre İşletme, İktisat, Pazarlama, Muhasebe, Hukuk, Halkla İlişkiler vb. pek çok bölümde eğitim alınabilir.
Satış elemanı olmak isteyen adayların aklındaki bir diğer soru ise “Satış elemanı sertifikası/belgesi nasıl alınır?” sorusudur. Bu alanda sertifika veya belge almak isteyen adayların, satış elemanı eğitiminin yapıldığı merkezlere başvurup eğitimi tamamlamaları gerekir.
Özel eğitim kurumlarından Satış ve Pazarlama alanında sertifika alınabileceği gibi üniversitelerin ilgili alanlarında yer alan İşletme Bölümü, Pazarlama Bölümü, Satış ve Pazarlama Bölümü, İktisat Bölümü gibi programlarından da ön lisans ya da lisans eğitim alınabilir.
İçimizde Endüstri Mühendisleri, Bilgisayar Mühendisleri, İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Mezunları var. Sen de bu ekibe dahil olduğunda bilgi teknolojileri, pazarlama, operasyon, ürün yönetimi, dijital pazarlama, veri analitiği konularında kendini geliştirebilir, bu ekiplerde farklı görevlerde bulunabilirsin.
Mağaza görevlisi; müşterilere ürün hakkında bilgi vermek, satış yapmak ve mağazanın sorunsuz bir şekilde günlük işleyişini sağlamaktan sorumludur. Giyim, mobilya, gıda, kozmetik, aksesuar ve teknoloji gibi birçok farklı sektörün mağazacılık faaliyetinde görev alır.
Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, işletmelerin ilgili pozisyonlarında satış temsilcisi ya da danışmanı olarak çalışma imkanı bulabilmektedir. KİMLER KATILABİLİR? Herhangi bir mezuniyet şartı ve ön koşul aranmayıp, Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes bu eğitime katılabilir.
Eğitim Satış Danışmanı Ne Demek? Eğitim satış danışmanı, eğitim kurumunu tanıtmak, eğitim program ve sistemleri konusunda bilgilendirmede bulunmak ve öğrenci kaydını yapmakla sorumludur.
Müşterileri güler yüz ile karşılamak ve uğurlamak, Ürün, etiket fiyat kontrollerinin reyonda ve kasa noktasında yapılmasını sağlamak, Ürünlerin reyonlarda sürekli standartlara uygun olarak bulunmasını sağlamak, Reyonda bulunan ürünlerin stok ve sipariş yönetimini sağlamak .
LC Waikiki, 15 yaşını tamamlamamış her bireyi çocuk işçi olarak kabul eder (ilgili ülke kanu- nuna göre 14 yaş için izin verilmesi durumunda daha küçük olan uygulanır). LC Waikiki çocuk işçi çalıştırılmasını kabul etmez.
AÇIK POZİSYONLAR
LC Waikiki'de açılan pozisyonlar için ilan detaylarına bakabilir, üye hesabınızla giriş yaparak veya yeni hesap oluşturarak başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer aşağıda listelenmiş olan açık pozisyonlarda kendinize uygun bir ilan bulamadıysanız, lütfen Genel Başvuru ilanımıza başvurunuz.
Stajyer Alım Süreci. LC Waikiki'de staj imkanı, öğrenim durumu devam eden lise ve üniversite öğrencilerine sunulmaktadır. Lise stajyer alımı meslek liseleri aracılığıyla yaplımakta olup üniversite stajyer başvuruları kariyer portallarından yayınlanan ilgili ilanlar üzerinden alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri