Özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır. Toplamda 30 günlük bir devamsızlık hakkı tanınır.
Özürsüz 10 gün, toplamda da 30 gün devamsızlık hakkınız var. Özürlü 20 günü geçerse kalmazsınız fakat toplam devamsızlığınız 30 günü aşarsa kalırsınız. Aynı şekilde özürsüz devamsızlığınız da 10 günü aşmamalı. Bu ikisinden birisi yarım gün aşarsa sınıfta kalırsın.
Millî Eğitim Bakanlığı ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik kapsamında devamsızlık konusu açıklanmıştır. 10 gün ve üzeri özürsüz devamsızlık yapan, 20 gün ve üzeri özürlü devamsızlık yapan öğrencilerin ders puanları başarısız olarak sayılır.
Özürlü ve özürsüz devamsızlığın toplamı 30 günü aşamaz. Mazeret kağıdı ve/veya rapor getirilmesi durumunda öğrenci özürlü devamsızlık yapmış sayılır. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
İlgili 15 soru bulundu
Devamsızlık süresi özürsüz yani raporsuz olarak 10 gün, özürlü yani raporlu olarak 20 gün olmak üzere toplamda 30 gündür. Lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci, sınıf tekrarı yapabilir.
Lisede özürsüz devamsızlık hakkı hakkı 10 gündür. Lisede özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gündür. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir. Otuz günü geçen öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği. toplamı 45 günü aşamaz.
Özürlü devamsızlığım 25 gün, özürsüz ise 2.5 gün. Sınıfta kalır mıyım? Kalırsınız. 20 günü geçmemesi gerek özürlünün. En kötü heyet raporu çıkarmanızı ister okul.
Raporlu ya da velinin izni olarak gerçekleştirilen devamsızlık, özürlü devamsızlık olarak ifade edilir.
Buna göre öğrencinin başarı puanı takdir ya da teşekkür belgesi almaya yeterli olsa da devamsızlığı 5 günden fazla olanlar bu belgeyi almaya hak kazanamayacak.
Hayır. Özürsüz devamsızlık etkilemez. Özürsüz devamsızlıklarınızı velinizin okul idaresine vereceği dilekçe ile özürlü devamsızlığa geçirebilirsiniz.
Toplam devamsızlık süresini aşmadığın sürece özürlü devamsızlık için herhangi bir sınır bulunmuyor ancak özürsüz devamsızlığın 5 günü geçerse takdir ya da teşekkür belgesi alamıyorsun fakat onur belgesi alabiliyorsun.
İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmaz tüm sene boyunca devam eder.
Özürlü devamsızlık hakkı ise 20 gün olmaktadır. LİSEDE SINIF TEKRARI VAR MI? Özürsüz devamsızlığı 20 günü geçen öğrenciler, bu sınırı 1 gün dahi geçerse devamsızlık nedeniyle sınıf tekrarı yapar. Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre; özürlü ve özürsüz devamsızlık toplamda 30 günü geçmeyecektir.
45 günlük devamsızlık süreniz özürsüz devamsızlıksa bu 7 günlük rapor geçerlidir. Ancak, lise son sınıf öğrencisi iseniz ve sınavlara hazırlanıyorsanız ailenizin bilgisi olması durumunda izinli olarak okula devam etmeyebiliyorsunuz.
Yottapat! Belge alabiliyorsunuz. Özürsüz 5 günü aşmamalı.
Öncelikle devamsızlık sildiremezsiniz, yönetmeliğe göre yasal değil. Devamsızlık yapıldığı tarihten itibaren beş iş günü içerisinde özürlü devamsızlığa aktarılabilir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Hectopat. Hayır alırsın. Özürsüz devamsızlık 5 günü geçerse belge alamazsın. Özürlü devamsızlıktan bişey olmaz.
Özel durumlar mevcut olduğu içinde herhangi bir belge alma da sorun çıkarmaz.
(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününü takip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimine verilir ve e-okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20 iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir.
İlgili maddede bir öğrencinin bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde özürlü olarak 20 gün devamsızlık hakkı bulunduğu belirtilir.
Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır. Fakat lisede 30 gün devamsızlığı olan bir öğrenci sınıf tekrarı yapabilir.
c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir. Ayrıca, devamsızlık süresi 10 günü ve toplamda 30 günü aşan öğrenciler ise ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri