Bu bölümü seçen öğrenciler sayısal derslerin yoğun olduğu bir müfredat ile eğitim alırlar. Lise sayısal dersler diğer alanlara nazaran öğrenciler tarafından zor olarak nitelendirilir. Lisede sayısal bölüm dersleri zor olarak kabul edildiğinden bu bölümü seçecek öğrencilerin dikkatli olması gerekir.
Sayısal bölümü öğrencilerin ağırlıklı olarak matematik, geometri, kimya, biyoloji ve fizik derslerine odaklanması gereken, nispeten yoğun bir alandır. Bu alanı seçen öğrenciler özellikle son senelerinde sözel içerikli konulardan uzaklaşarak tamamen sayısal dersler üzerine yoğunlaşırlar.
Sayısal bölüm dersleri lisede matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji olmak üzere 5 tanedir. Bu derslerin 9.sınıftaki konuları TYT(Temel Yeterlilik) sınavında sorulurken; 10, 11, 12.sınıf sayısal dersleri AYT( Alan Yeterlilik Sınavı) sınavında sorulmaktadır.
Sayısalcılar Fen Bilimleri ve Matematik testlerinden sorumlu olacaktır. Dolayısıyla onların; Geometri, Matematik, Kimya, Biyoloji ve Fizik sorularını çözmeleri gerekecektir.
İlgili 33 soru bulundu
Sayısal bölümden sınava hazırlanan bir öğrenci olarak matematik, kimya, fizik ve biyoloji sorularını çözmenin yanı sıra TYT sınavında yer alan Türkçe konularını da bilmen gerekir. Türkiye sıralamasında iyi bir dereceye sahip olmak, hem sayısal hem de paragraf sorularında başarıyı yakalamaktan geçer.
Hectopat. Hocam eşit ağırlık dersleri sayısala göre daha kolay dersler.
FEN BİLİMLERİ (SAYISAL) ALANINI KİMLER SEÇMELİ? Öğrencinin ilköğretimde ve 9. ve 10. sınıfta Matematik Ve Fen Bilimleri derslerinde başarı göstermesi, bu dersleri öğrenmede ve çalışmada herhangi bir güçlük yaşamamış olması gerekir.
Sayısal bölümler arasında en çok tercih edilenler tıp, eczacılık, elektrik-elektronik mühendisliği, veterinerlik, mimarlık, diş hekimliği, matematik gibi bölümler vardır. Sayısal meslekler matematik ve fen ağırlıklıdır.
Sayısal bölümde matematiğin yanı sıra biyoloji, fizik ve kimya gibi alan dersleri bulunmaktadır. Eşit ağırlıkta ise matematikle birlikte coğrafya, edebiyat, tarih dersi gibi sözel dersler bulunmaktadır.
Kariyer yolunuzu belirlerken vereceğiniz en önemli kararlardan biri lise döneminde yapacağınız alan seçimidir. Alan seçimi 10. Sınıfın ikinci yarı yılında yapılmaktadır ve 11 ile 12. sınıf dersleri ağırlıklı alan derslerinden oluşmaktadır.
Coğrafya Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Coğrafya, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Coğrafya bölümü Eşit Ağırlık puan türünden tercih edilmektedir.
Sayısal bir bölüm okumak eşit ağırlık ve sözel bölümlere nazaran biraz daha zordur.
Tıp bölümü sayısal bir bölüm olduğu için şüphesiz sayısal derslerin çok iyi olması gerekir.
Sizin durumunuzla da alakası yok. Lisede okuduğun bölümün üniversite sınavı ile alakası yok. İstediğin puan türünün hesaplanması için gereken testleri çözmen gerekir o kadar.
Yabancı dil bölümü mezunları; farklı iş alanlarında yabancı dil ile eğitim veren, iletişim sağlayan ve iş yapan her kurumda çalışabilir. Başta öğretmenlik olmak üzere, akademisyenlik, editörlük, çevirmenlik, call center elemanı, turist rehberi, tercümanlık, online ders eğitmenliği vardır.
Lisede alan seçimi 9. sınıfta yapılmaktadır. 9. sınıfın bitmesiyle birlikte genel olarak Haziran ve Temmuz aylarında alan tercihinde bulunulur. Yıl boyu okullarının rehberlik danışmanlarıyla birlikte alanları değerlendiren öğrenciler, 10. sınıf öncesi seçimini gerçekleştirmiş olur.
En çok tercih edilen bölümler arasında olan Çocuk Gelişimi bölümünü öğrenciler, eşit ağırlık puan türüyle tercih edebiliyor. Çocuk Gelişimi nedir? Çocuk gelişimi, bir çocuğun büyüyüp değiştiği süreci tanımlayan bilim dalı.
Polislik 2024 taban puanları ve başarı sıralaması araştırılıyor. 4 yıllık lisan bölümleri arasında yer alan bu bölümü tercih etmek için adaylar YKS eşit ağırlık puan türüne ihtiyaç duyuyor. Polislik sıralama, taban puanları ve başarı sıralaması bu bölüm için en merak edilen konuların başında geliyor.
Lise dönemlerinde bu alanları seçen bireyler seçtikleri alan ağırlıklı bir eğitim görecektir. Örneğin sözel alanını seçen bir öğrenci lise hayatı boyunca ağırlıklı olarak Türkçe, Edebiyat, Tarih, Coğrafya gibi sözel dersler görecektir. Sayısal alan MF yani matematik-fen olarak isimlendirilmektedir.
Eşit ağırlık, sayısal, sözel veya dil bölümünü seçebilen öğrenciler lise hayatlarının sonuna kadar ilgili bölümün derslerini görür. Eşit ağırlık bölümünü seçtiğin takdirde 11. sınıftan itibaren ağırlıklı olarak Dil ve Anlatım, Türk Edebiyatı, Matematik, Coğrafya, Geometri, Tarih, Felsefe, İngilizce derslerini görürsün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri