Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı. 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren öğrencilerin şubelere dağılımının dengeli olması için bu işlemler e-Okul sistemi üzerinden otomatik yapılacak.
11 Eylül'de başlayan 2023-2024 Eğitim yılı devam ediyor. MEB tarafından düzenlenen okullardaki teneffüs vakti ile ilgili yapılan açıklamayı haberimize ekledik. Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı.
OKULLARDA TENEFFÜS SÜRESİ KAÇ DAKİKA? MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak. Diğer süreler ise aynı şekilde devam edecek.
Okullarda 40 dakikalık ders süresi aynı kalırken tekli eğitim yapılan yani eğitim süresi 09.00-15.00 saatleri arasında olan okullarda 10 dakika olan teneffüs süresi 15 dakikaya çıkarıldı. Öğrencilerin sabah beslenmesi için 5 teneffüsten birinin de en az 20 dakika olacağı belirtildi.
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
İlgili 20 soru bulundu
Öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlandı. Şu an teneffüsler 10 ila 15 dakika arasında değişiyor.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.
(5) (Ek:RG-14/2/2018-30332) Ortaöğretim kurumlarında, destekleme ve yetiştirme kursları açılabilir. Bu kurslarla ilgili usul ve esaslar, Bakanlıkça belirlenir. MADDE 9- (1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Yönetmelikte bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika, diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılacağı belirtildi.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 03.09.2019 tarih ve 15771676 sayılı yazılarına göre; özel ilkokul ve ortaokullarda teneffüs saatleri 15 dakika olması gerekirken 10 dakika olabilecek.
📢 Teneffüslerde arkadaşlarınla sohbet etmeyi, satranç oynamayı, kitap okumayı, test çözmeyi, kendi tasarladığın oyunu oynamayı da tercih edebilirsin.
2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren ders saatleri 30 dakika olacak. Bu değişiklik, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2023 yılının Mayıs ayında duyuruldu.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayınladığı yeni haftalık ders çizelgesine göre, derslerin süresi değişmedi. Yani, ilkokulda bir ders saati 40 dakika, ortaokul ve lisede ise bir ders saati 45 dakika olarak devam ediyor.
Dersler arasındaki dinlenme süresi 10 dakikadan, öğle arası dinlenme süresi ise 45 dakikadan az olamaz.
Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır.
Okul yönetimince tekli eğitim yapılan okullarda bir teneffüs en az 20 dakika olmak üzere diğer teneffüsler için en az 15 dakika, ikili eğitim yapılan okullarda ise teneffüsler için en az 10 dakika süre ayrılır."
Ders Saatleri ve Süreleri Değişti
Artık dersler 45 dakika sürecek. Bu değişiklikle öğrencilerin daha kısa sürelerle derse odaklanması amaçlanıyor.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Şurada Paylaş! TENEFFÜSLER UZATILDI MI, KAÇ DAKİKA OLDU? MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre, öğrencilerin beslenmelerini rahat yapabilmeleri için okullarda teneffüslerden birinin en az 20 dakika olması sağlanacak.
Ortaöğretim Kurumlarındaki Yüz Yüze Eğitimin Detayları
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında günde en fazla 10 ders saati, diğer ortaöğretim kurumlarında ise günde 8 ders saati, her ders saati süresi 30 dakika ve dersler arası dinlenme süresi de 10 dakika olarak yüz yüze eğitim yapılacak.
Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, teneffüs şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazıörneklerdegörülen "tenefüs, teneffus" gibiyazımlar ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı"teneffüs"tür.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan teneffüs kelimesi ''nefes'' sözcüğünden türetilmiştir. Teneffüs kelimesinin ilk anlamı soluk alıp vermek ve temiz hava almak için dışarı çıkmaktır. Günümüzde bu kelime daha çok, dinlenmek ve temel ihtiyaçları karşılamak için derslere verilen 10 dakikalık ara anlamında kullanılır.
Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin teneffüs hakkı bulunmamakta, derslerini ara vermeksizin işlemektedirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri