Eşit ağırlık bölümü yaygın olarak TM kısaltmasıyla bilinir. Türkçe-Matematik derslerinin baş harfi olan TM kısaltması, eşit ağırlık bölümünü ifade eder. Lise öğrencileri lise 3.sınıfta eşit ağırlık ya da sayısal bölümlerinden birisini tercih ederek eğitim hayatlarına devam eder.
Eşit ağırlık bölümü yani kısaltılmış hali ile TM, ağırlıklı olarak Türkçe, matematik ve edebiyat derslerini içerir.
"Müseccel Marka tescil"; edilmiş ve tescilli olarak korunan marka anlamına gelmektedir. ® işaretinin açılımı "Register" olarak okunmakta ve "Tescillidir" anlamında mal ve hizmetlerde marka yanında kullanılmaktadır. TM işaretinin açılımı "Trade Mark" kelimesinin baş harfleridir ve "Ticari Marka" anlamına gelmektedir.
Sayısal bölüm yaygın olarak MF kısaltmasıyla bilinir. MF, matematik – fen derslerinin baş harflerinin alınmasıyla oluşan bir kısaltmadır. Sayısal puan olan MF puanı hesaplanırken matematik ve fen derslerinde yaptığın başarı göz önüne alınır.
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir.
İlgili 37 soru bulundu
ÜNLÜ & Co Management Trainee (MT) Programı, finans sektöründe kariyer hedefleyen yeni mezun, potansiyeli yüksek olan yetenekler için yönetici adaylığına dair gelişim fırsatı sunmaktadır.
Mt kısaltması İngilizce "Management Trainee" kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Management Trainee, Türkçe'de "Yönetim stajyeri" anlamına gelmektedir. Mt; Şirketlerde yönetici pozisyonunda çalıştırılmak üzere alınan personelin geçirdiği eğitim ve değerlendirme sürecine verilen isimdir.
TM= Türkçe - Matematik açılımı ile ifade edilir.
Bu bölümü tercih eden öğrenciler edebiyat, geometri, tarih, coğrafya gibi dersler üzerine yoğunlaşır. MF =Matematik - Fen açılımı ile ifade edilir.Sayısal olarak da adlandırılan bir bölümdür.Bu alanı tercih eden öğrenciler tıp ve mühendislik düşünürler.
Sayısal meslekler matematik ve fen ağırlıklıdır. Sayısal meslekleri tercih eden kişilerin ATY sınavında fen ve matematik alanlarındaki netlerinin yüksek olması gerekir. Tıp, biyoloji, kimya, matematik öğretmenliği, mühendislik gibi pek çok alan sayısal bölümlerdedir.
Eşit ağırlık bölümü yaygın olarak TM kısaltmasıyla bilinir. Türkçe-Matematik derslerinin baş harfi olan TM kısaltması, eşit ağırlık bölümünü ifade eder. Lise öğrencileri lise 3.sınıfta eşit ağırlık ya da sayısal bölümlerinden birisini tercih ederek eğitim hayatlarına devam eder.
Eşit ağırlık EA, TM veya Türkçe-Matematik olarak bilinen alan lisede karşına çıkan bir kavram. Lisede seçeceğin alanlardan birisi olan eşit ağırlık, sözel ve sayısal derslerin neredeyse eşit alınmasıyla oluşan bir alan.
Tm1; Tam adı Türkçe Matematik 1 olan üniversite sınavından sonra Matematik ağırlıklı bazı bölümlere girebilmek için hesaplanan puan türünün adıdır. Türkçe Matematik puan türünün bir alt puan türüdür. Tm1 puanıyla bir bölüm tercih edecek adaylar YGS, LYS-1 ve LYS-3 sınavına gireceklerdir.
TM öğrencisi AYT'te matematik ve edebiyat-sosyal bilimler 1 testlerini çözmektedir. MF öğrencisi ise matematik ve fen bilimleri testlerini çözmektedir.
Kısaltılmış hali TS olarak bilinen sözel bölümler Türkçe ve Sosyal Bilimler ağırlıklıdır. Türkçe, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya gibi derslere ilgili olan öğrencilerin tercih ettiği bölümlerdendir.
Geçen sene Türkçe-Sosyal (TS) olarak adlandırılan puan türüne; Sözel, Matematik-Fen (MF) olarak adlandırılan puan türüne; Sayısal, Türkçe-Matematik (TM) olarak adlandırılan puan türüne, Eşit Ağırlık puan türü karşılık gelmektedir.
Aynı zamanda bu derslerde başarılı olmak bölüm için en önemli kriterler arasında gösterilir. HEMŞİRELİK HANGİ BÖLÜMLE ALIYOR? Hemşirelik bölümü için TYT-AYT ve YKS sınavına girdikten sonra gerekli baraj puanını aşarak bu bölüme tercih yapabilirsiniz. Bu bölüm için sayısal puan türü dikkate alınmaktadır.
Eşit ağırlık, EA, TM veya Türkçe Matematik olarak da tanımlanmaktadır.
En iyi eşit ağırlık bölümleri arasında hukuk, iktisat, Uluslararası İlişkiler ve psikoloji gelmekte. Eşit ağırlık (EA) puanı ile alan 2 ve 4 yıllık bölümler. Eşit ağırlık puanıyla alınabilecek 4 yıllık bölümler, iş imkanları açısından oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir.
MF harf notlu dersler müfredat dönüşümünde kaldırılmış derslerdir. Öğrenciler bu derslerden sorumlu değildir. MF harf notu bulunan dersler mezuniyet aşamasına gelindiğinde silineceği için toplam AKTS miktarından çıkarılarak hesaplama yapılır.
MF - Türkiye'deki genel liselerde Matematik - Fen ağırlıklı bölümün kısaltılmış adı.
Eşit ağırlık, isminden de belli olduğu üzere, sayısal ve sözel derslerin eşit oranda yer aldığı bir alandır. Bu alanı seçen öğrenciler lise eğitimlerinin son iki yılında tüm bölümlerin gördüğü ortak derslerin yanında TM dersleri üzerine yoğunlaşırlar.
Bu program çeşitleri; dört yıllık lisans programlarından mezun, iyi derecede İngilizce bilen, yüksek lisansını tamamlamış ya da hala yapıyor olan, genellikle 27 yaşını aşmamış adaylar için tercih edilebilir.
9. Management Trainee Program
Bir MT programı genellikle 2-3 yıl sürer ve bir şirketteki en kaliteli yeteneklerin yöneticiler olarak belirlenmesi ve hazırlanması anlamına gelir.
Management Trainee, Türkçe olarak “Yönetim Stajyeri” anlamına gelmektedir. Kısa MT olarak da kaynaklarda sıkça rastlanmaktadır. Genellikle bulundukları kurumda bir gün yönetici olmaları amacıyla yöneticilerle çalışmak ve eğitilmek için işe alınırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri