Milli Eğitim Bakanlığı, Liselerde yeni düzenleme getirerek Almanca dersinin zorunlu dersler arasından kalkacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı, son yayınladığı karar ile Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Bu karar 9. sınıftan başlayarak Almanca dersinin zorunlu dersler arasından çıkarılacağı anlamına geliyor.
Evet, Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak Almanca öğretiliyor fakat liseden liseye bu durum değişebiliyor.
Evet, sanırım haftada 2 ders.
Anadolu, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri'nde İkinci Yabancı Dil seçmeli değil zorunlu olarak verilmesi ve tek bir dille eğitim öğretimin verimli olmayacağına âşikarız.
İlgili 19 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığı; Ağustos 2023'te yayımlanan Tebliğler Dergisi 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 9. sınıftan başlamak üzere Almanca dersinin kademeli olarak zorunlu dersler arasından kaldırılacağını duyurdu. Daha önce yapılan müfredat değişikliği ile İngilizce ders saatlerinde da azalma yapılmıştı.
Fen, Anadolu ve süper liselerin hazırlık sınıflarında gelecek yıldan itibaren ikinci yabancı dil zorunlu olacak.
Almanca dersler lise dönemi 9. sınıftan itibaren başlamakta.
Buna göre, kamuoyunda ''süper lise'' olarak bilenen yabancı dil ağırlıklı liseler, Anadolu liseleri, Anadolu güzel sanatlar liseleri ve fen liselerinin hazırlık sınıflarındaki haftalık 24 saat yabancı dil dersi kapsamında, 4-6 saat ikinci yabancı dil eğitimi yapılacak. Toplam ders saati sayısında değişme olmayacak.
Lise grubunda Almanca, 9. sınıf itibariyle 2.yabancı dil olarak başlamakta olup, haftada iki saat ile A1.1 seviyesi verilmekte, 10. sınıfta ise A1.2 seviyesi ile tamamlanmaktadır.
Yabancı dil ağırlıklı eğitim veren liselerde önceden 4 saat olan Almanca dersi bu değişiklik nedeni ile kaldırılmıştır.
Almanca derslerin Almanca öğretmenleri tarafından anlatılması verimliliği arttıracaktır. İlkokul 2. veya 3. sınıftan itibaren Almanca eğitimine bağlanmalıdır.
Türkiye'deki devlet liselerinin çoğu, Almanca'yı İngilizce'den sonra ikinci yabancı dil dersi olarak sunar. Bu durum özel okullarda değişebilir ve hatta ilkokul seviyesine bile inebilir.
2- Wie alt bis du? (Kaç yaşındasın?)
Son olarak 2019 yılında 9,10,11 ve 12.sınıflar için zorunlu ders isimleri ve sayıları açıklanmıştı. 9. Sınıfta tüm öğrenciler, Türk Dili ve Edebiyatı, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil, Matematik Uygulamaları, Doğa Bilimleri Deneyimi, Sosyal Bilimler Deneyimi olmak üzere 6 dersi zorunlu olarak alacak.
Almanca, Avrupa dillerinin temel yapı taşını oluşturan bir dil olup, İngilizce de Almanca dil temellerine dayanır. Bu sebeple, Almanca öğrenmek, diğer yabancı lisanların da daha kolay, hızlı ve iyi bir biçimde öğrenilmesine imkan tanır.
Özellikle günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri ve isimleri de yine en basit seviyede öğrenmiş olmanız gerekir. Sıfırdan Almanca öğrenmek ne kadar sürer sorusunun cevabı duruma göre değişmekle birlikte eğer bir destek alacaksanız ortalama 1.5 ay da başlangıç düzeyinde Almanca öğrenebilirsiniz.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Almanca Dersi, 11. Sınıflarda zorunlu seçmeli bir derstir. Haftada 2 saat olan ikinci yabancı dil Almanca derslerinde işlenen konular görsel ve işitsel materyallerle desteklenmektedir.
9. Sınıfta bu okullarımızda A1.2 seviyesinin ilk 4 Teması işlenecek.
İngilizce, Almanca, Fransızca gibi seçenekler mevcuttur. Ayrıca bunların yanında temel dersler olan tarih, matematik, dil ve anlatım, coğrafya gibi dersleri her öğrenci alır.
Ana dilin olmayan ama eğitim, iş ve kültürel ilişkilerinde iletişim için kullanacağın ilk yabancı dilden sonra öğrendiğin yeni bir yabancı dil ikinci yabancı dil olarak tanımlanır. Almanca, İspanyolca ve Fransızca yabancı dil 2 örneği olarak verilebilir.
Dil bölümü, lisede öğrencilerin İngilizce ve ikinci bir yabancı dil olarak Arapça, Fransızca veya Almanca gibi derslerini yoğunlukta aldıkları bölümdür. Sayısal, Sözel veya Eşit ağırlık bölümlerindeki kısaltmalar dil bölümünde bulunmaz.
MEB: Okullarda zorunlu yabancı dil sayısı 9 olarak belirlendi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri