2 sene sınıfta kaldım, okula gidebilirmiyim diyorsanız, kalmanız kesinleştiyse o sene sonuna kadar gidebilirsiniz ancak sene sonunda okul ile ilişiğiniz kesilir. Lisede 2 yıl üst üste kalanlara af da sağlanmaz. Çoğu okul için, 2 sene kaldıktan sonra direkt o okul için öğrencilik iptal olur.
Lisede kaç kez sınıfta kalma hakkınız olduğu ise okul türüne göre değişiyor. Meslek liselerinde 4 yıl içinde en fazla 2 kez sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Anadolu liselerinde ise 4 yıl içinde en fazla 1 kez sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Fen liselerinde ise sınıf tekrarı yapma hakkınız yoktur.
Sınıf tekrarı hazırlık sınıfı hariç, orta öğrenim süresince en fazla bir defa yapılır. Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek Açık Öğretim Lisesine veya Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıtları yapılır.
Sınıf tekrarı aynı alan/dal için en fazla iki defa yapılır. Aynı alanda/dalda ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrenciler, ders yılı sonunda farklı bir alandan/daldan tekrar kayıt yaptırabilirler.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
İlgili 19 soru bulundu
Örneğin 2 kere sınıfta kaldınız, okuldan atılırsınız. Mesleki okullara veya açık öğretime kayıt yapmanız gereklidir. Çoğu okul için bu durum böyledir. 2 sene sınıfta kaldım, okula gidebilirmiyim diyorsanız, kalmanız kesinleştiyse o sene sonuna kadar gidebilirsiniz ancak sene sonunda okul ile ilişiğiniz kesilir.
2023 ORTAOKUL VE LİSEDE SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
2 kere sınıfta kalan öğrenci, 3. defa sınıfta kalınca, okulla ilişiği kesilir. Bu öğrenciler, açık öğretim lisesine veya mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilirler.
Sorumlu olarak sınıf geçme
Ders yılı sonunda doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. İleride yapılacak sorumluluk sınavında başarılı olduğunda sorumluluk kalkacaktır.
Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.
Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Lisede bir kez sınıfta kalmanın akademik olarak negatif bir etkisi yok.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 21 Temmuz 2012 yılında çıkardığı bir yönetmelik ile ilkokul dahil ortaöğretimlerde de sınıf tekrarı kalkmıştı.
Devamsızlıktan sınıfta kalma geri geldi... Medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, liselere sınıf tekrarının geldiğini duyururken öğrencilere "devamsızlığa af yok, beklenti içinde olmayın" mesajı verdi.
Hayır, okullarda öğrencilere verilen disiplin cezaları öğrencinin siciline eklenmemektedir.
Ülkemizde de ortaöğretimle ilgili olarak önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ortaöğretimle ilgili en önemli gelişmelerden birisi de 2005–2006 öğretim yılından itibaren ortaöğretim kurumlarının süresinin üç yıldan dört yıla çıkarılmasıdır.
Liselerde, devamsızlıktan kalan ve derslere devam etme hakkını kaybeden öğrenciler, öğrenim yılı sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek. Öğrenciler, istemeleri halinde kayıtlarını, mesleki eğitim merkezi diploma programına aktarabilecek.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Kilopat. 12'nci sınıf öğrencileri, başarı sağlayamadıkları derslerden sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları halinde mezun edilecek. 12'nci sınıflar sorumlu dersleri olsa dahi üniversite sınavına girebilecek. Üniversiteler lise son sınıf öğrencilerinden mezuniyet diploması istemeyecek.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Devam-Devamsızlık Bilgileri
İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Devamsızlık hesaplanırken iki yarım gün bir gün kabul edilir.
Devamsızlıktan kalan öğrenci, yıl sonunu beklemek zorunda değil. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre liselerde devamsızlıktan kalan öğrencilerin okul dışında kalmaları gerekmeyecek. Sınıfta kalan öğrenciler, kayıt dönemini/yıl sonunu beklemeden mesleki eğitim merkezlerine geçiş yapabilecek.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Türk Dili ve Edebiyat dersi ikinci dönem zayıf olan öğrenciler için ilk dönem ve ikinci dönem ortalaması alınır. Edebiyat dersi baraj ders olarak tanımlanır. Edebiyat not ortalaması 50'nin atlında olan öğrenciler direkt olarak sınıf tekrarına kalmaz.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir. geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri