Yeni Ortaöğretim Modeli'nde liselerde toplam ders sayılarının yanı sıra, zorunlu olan ortak ders sayıları da azaldı. 2020 yılından itibaren kademeli olarak uygulanmaya başlanacak sistemde, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar, Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü ortak dersler arasından çıktı.
Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk'un tanıttığı yeni eğitim sisteminin detaylarına göre beden eğitimi, resim ve müzik lise öğrencileri için zorunlu ders olmaktan çıkıyor. Bunların yanı sıra, sağlık bilgisi ve trafik kültürü de ortak dersler arasında yer almayacak.
''Mesleki ve teknik Anadolu lisesi öğrencileri; ilgi, istek ve okulun imkânları doğrultusunda “Beden Eğitimi ve Spor”, “Görsel Sanatlar” ve “Müzik” derslerinden sadece birini seçer.''
Resim ve heykel bölümlerinde eğitim alan öğrenciler çevre tasarımcısı, sanat danışmanı, anıt ve mimariye bağlı değişik tekniklerle uygulanabilecek heykel sanatçısı, mücevher sanatçısı, tiyatro dekoratörü ve restorasyon uzmanı olarak görev yapabilirler.
İlgili 21 soru bulundu
Resim Öğretmeni Olmak için Kaç Puan Gerekir? Resim öğretmeni olmak için AYT'de sözel puan türüne ait Görsel Sanatlar taban puanı 284,90781 olarak belirlenmiştir.
Öğrencinin güzel sanatlar lisesine gitme hakkı kazanabilmesi için ön koşul, yetenek sınavından 50 ve üzeri puan almaktır.
Güzel sanatlar liseleri için LGS puanı şartı yok. Öğrencilerin LGS'ye girmeleri, güzel sanatlar liseleri için beklenmiyor.
Güzel Sanatlar Lisesi öğretim programında sayısal dersler 9. ve 10. sınıfta yoğunlaşmaktadır.
Güzel Sanatlar Lisesi Kaç Yıl ve Hangi Eğitimler Bulunuyor? Güzel sanatlar lisesi eğitimi 4 yıl süren bir eğitim programıdır.
Yeni ortaöğretim modelinde 9'uncu sınıfta Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar, Müzik, Sağlık Bilgisi, Trafik Kültürü ortak yani zorunlu ders olmaktan çıktı.
Güzel Sanatlar Fakültesinin oyunculuk, resim ve iletişim gibi bölümleri sözel puan ile öğrenci almaktadır.
Medya ve Görsel Sanatlar bölümüne Sözel puanla öğrenci alınmaktadır. 2020 yılında bu bölümün en yüksek taban puanı İstanbul Koç Üniversitesi'nin İngilizce Burslu programıdır ve taban puan 478,039 olarak ve başarı sıralaması da 486 olarak açıklanmıştır.
Tüm liseler için geçerli olan temel dersler ise; Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Beden Eğitimi ve Spor, Görsel Sanatlar/Müzik, Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü, Yabancı Dil gibi derslerdir.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
Görsel Sanatlar Bölümünde Hangi Dersler Verilmektedir? Görsel Sanatlar Bölümünde genellikle çizim, resim, heykel, baskı yapma, fotoğrafçılık, tasarım, seramik, endüstriyel tasarım, tiyatro, sinema, mimari tasarım ve dijital sanat gibi dersler verilmektedir.
Görsel sanatlar ve müzik alanında öğrenim görmek isteyenlerin yetenek sınavı sonucuna göre, tanılanmış özel yetenekli öğrencilerin de görsel sanatlar ile müzik bölümleri bulunan güzel sanatlar liselerine doğrudan kayıtları yapılabilmektedir. Liseye Geçiş Sınavına (LGS) girmek zorunlu değildir.
Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile musiki, hafızlık, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri Yetenek Sınavı Puanına göre öğrenci alır.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10'uncu sınıfa geçen ve özel yeteneği olan öğrencilere güzel sanatlar ile spor liselerine geçişlerde ikinci hak tanıdı.
LGS sınavı liselere geçiş için önemli bir adımdır. Bu sınavda başarılı olmuş bir öğrenci iyi bir lisede okuma şansı yakalar. Ayrıca üniversite sınavlarındaki başarı yüzdelerine de okuduğunuz lise büyük bir rol oynar. Bu açıdan da LGS sınavı son derece önemlidir.
Eğitim Modelimiz. Pera Güzel Sanatlar Lisesi' nde 4 yıllık eğitim programı uygulanmaktadır. Anadolu liseleri statüsünde olan okulumuzda öğrenciler, 9. sınıftan itibaren haftada 24 saat kültür derslerinin (Türkçe-Tarih-Coğrafya-Matematik gibi) yanı sıra bölüm derslerini de (Müzik-Resim-Tiyatro-Bale/Dans) almaktadır.
Güzel sanatlar lisesine nasıl gidilir sorusunun cevabı yetenek sınavları ve ortaokul puanlarından geçer diyebiliriz. Yetenek sınavlarından 50 ve üstü alırsanız geçer not almış sayılırsınız. Yetenek sınavından geçer not aldıktan sonra ortaokul başarı puanınız toplanarak güzel sanatlar lisesine giriş puanınız belli olur.
Güzel sanatlar lisesine girmek isteyen öğrencileri devlete bağlı ya da özel güzel sanatlar liselerinin yetenek sınavlarına katılmak zorundadır. Güzel sanatlar lisesine girmek isteyenler için LGS önemli bir kıstas olmasa da Okul Başarı Puanı ve yetenek sınavından ne kadar puan aldıkları oldukça önemli bir ölçüt.
Yetenek sınav sonuçları 19 Temmuz 2023 tarihinde e-okul sisteminde ve okulumuz web sitesinde ilan edilecektir. Okulumuzu asil olarak kazanan öğrencilerimizin kayıtları ise 17-19 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri