O sorumluluk dersini veremezsen diploma alamazsın, diploma alamazsan üniversiteye kayıt olamazsın. Ama şöyleki 12. Sınıfın sonuna gelmiş ve okulda büyük sıkıntı yaratmamış öğrencilere hocalarda sorun yaratmıyor.
Geçemezseniz mezuniyette sorun oluşturur. Eğer üniversite okuyacaksanız, kazandığınız senenin sonuna kadar okula diploma götürme mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde kaydınız silinir.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebilecek. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacak.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavından en az 50 puan alınması hâlinde kalkar. Doğrudan, yılsonu başarı puanıyla veya sorumlu olarak sınıf geçemeyenlerle devamsızlık nedeniyle başarısız sayılanlar sınıf tekrar eder.
İlgili 22 soru bulundu
4. Sorumluluk Sınavları *Eylül, *Şubat, *Haziran aylarında olmak üzere her öğretim yılı içinde üç kez yapılır. 5. Sorumlu dersi olan öğrenciler başarısız olduğu dersten bu dönemlerde gireceği sınavlarda geçer not (50 ve üzeri) almadan başarılı sayılmaz, bu dersin sorumluluğu devam eder.
Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması
MADDE 58-(1) Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
@Altay42, sorumlu olduğunuz her dersi açık lisede göreceğiniz için sınavlarına girersiniz.
Sorumluluk sınavını geçmeden lise diploaması alamazsın. Sınırsız hakkın var.
Eğer nakil aldırdığınız okulda ilgili ders yoksa o dersin sorumluluğu düşüyor. Tekrar girmek zorunda kalmazsınız.
Doğrulanmış Cevap. Merhaba, Sorumluluk sınavına girmezseniz sınıfta kalırsınız.
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Derslerinin ortalaması 50 ya da 50'nin üzerinde olan ve 3 zayıfı olan öğrenciler okumuş oldukları sınıfı direk zayıfsız olacak şekilde geçerek bir üst sınıfa ya da mezun olmaya hak kazanırlar. Derslerinin ortalaması 50'nin altında ve 3 zayıfı olan öğrencilerin sorumluluk sınavlarına girmesi gerekmektedir.
Dolayısıyla tüm 12. sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir. Doğrudan sınıf geçme şartlarını taşıyan öğrenciler mezun olacak ve diplomalarını alacaklardır.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Sorumluluk sınavlarına itiraz edilmesi durumunda bu Yönetmeliğin 49 uncu madde hükümleri uygulanır. aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.
Öğrencilerin kaldıkları derslerden geçebilmeleri için sorumluluk sınavına girmeleri şarttır.
Sorumluluk sınavları öğrencilerin başarısız olduğu dersler için yapılmaktadır. Başarısız dersi olmasına rağmen sorumluluk sınavına katılmayan öğrenciler bu dersten kalmış sayılır. Öğrenciler mezun durumunda olsa bile sorumlu bulundukları dersi vermediği sürece mezun olamaz.
Zettapat. Yıl sonu genel not ortalamanız 50'nin üzerindeyse ve edebiyattan da kalmıyorsanız herhangi bir sorumluluk sınavına girmeniz gerekmiyor. Fizik, baraj derslerden değil.
Bir dersin sorumluluğu, o dersin sorumluluk sınavında başarılı olunması hâlinde kalkar. Eğitim ve öğretim yılı başında yapılan sorumluluk sınavı sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır.
Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler. Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.
Dönem sınavları 28 Temmuz 2023 tarihi saat 09:30'dan - 9 Ağustos 2023 tarihi saat 23:59'a kadar online (çevrim içi) olarak yapılacak. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giriş yaparak AÖL sınav uygulamasına katılacak.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri