Yani öğretmenler pazartesi gününden itibaren ders işleyebilirler. Ancak genellikle ilk gün okula ilişkin araç gereçlerin temini, tanışma, ders programı öğrenimi ve benzeri uygulamalarla geçiyor. Bu nedenle genel olarak dersler daha sonraları işlenmeye başlansa da yine de okulun ilk günü de ders işlenebilir.
Resmi olarak eğitim ve öğretim dönemi başladığından öğretmenler pazartesi gününden itibaren ders işleyebilecek.
İşte, yönetmeliğe göre detaylar… OKULUN İLK GÜNÜ SİVİL GİDİLİR Mİ? Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrencilerin kılık ve kıyafet yönetmeliğine göre okulun ilk günü okula sivil olarak gidilmez. 11 Eylül Pazartesi günü eğitim kurumunun uyguladığı okul üniforması ile okula gidilmelidir.
Resmi olarak 11 Eylül 2023 Pazartesi günü okullarda yeni dönemin başlaması nedeniyle okula, kurumun uyguladığı üniforma ile gidilecek. Eğer okul tamamen serbest kıyafetin uygulandığı bir okul türü değilse okulun resmi kıyafetleri ile okulda olunacak.
Bu çantaların içerisinde de sağlıklı besinler yer almalıdır. Okulun ilk gününde çantada olması gerekenler aşağıda maddeler halinde listelenmiştir: Silgi. Defter.
İlgili 29 soru bulundu
MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Okulun ilk gününden itibaren yoklama defteri tutulmaya başlanır. Okullarda ilk gün genel olarak öğretmen ve öğrencilerin tanışması, derslerde kullanılacak araç ve gereçlerin duyurulması şeklinde geçmektedir. Ancak ilk günden itibaren alınan yoklama son günlere kadar devam edere.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ : (8/7/2013-2013/5125 K.) MADDESİ GEREĞİNCE ÖRGÜN EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ MEVCUT OKUL KIYAFETLERİ İLE OKULA DEVAM EDECEK OLUP YİNE BU MADDE GEREĞİNCE OKULA BOYALI SAÇ, MAKYAJ, BIYIK VE SAKAL İLE GELMEK YASAKTIR.
Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Okulda Üniforma Zorunluluğu
Merhaba bir yasaya göre okul kıyafeti zorunluluğu yok fakat okul tarafından zorla forma ile gelin formasız gelirseniz sizi disipline veririm gibi söylemler duyuyoruz.
Bu sene 4. sınıfı tamamlayan ilköğretim öğrencileri ortaokul 1. sınıf öğrencisi olarak, 8. sınıfı tamamlayan öğrenciler ise zorunlu eğitim kapsamında 9. sınıfa (liseye) başlamak zorundadır.
Anadolu Lisesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati vardır.
İşte, o detaylar. MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir. Okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı tam gün, diğerleri yarım gün sayılır.
Devam-Devamsızlık Bilgileri
İlk derse girmeyenler ile ilk derse girdiği hâlde arada bir veya daha fazla derse girmeyen öğrencilerin devamsızlığı yarım gün sayılır. Devamsızlık hesaplanırken iki yarım gün bir gün kabul edilir.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
01 Ocak-31 Aralık 2023 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.
Okul başladığından itibaren yoklama alınır.
Önceki yönetmelikte lise öğrencilerine yönelik 'Kaşlar alınmaz, tırnak uzatılmaz ve cilalanmaz. Yüzük, küpe, kolye, iğne ve bilezik gibi süs ve ziynet eşyası takılmaz" ifadeleri yer alıyordu. Yeni yönetmelikte bu ifadelere yer verilmemesi; öğrencilerin ojeli, küpeli ve hatta piercingle okula gidebilmesinin önünü açtı.
Yeni öğretim yılında velileri ilgilendiren önemli bir karar da hayata geçiriliyor. Veliler artık randevu almadan istedikleri zaman okula gidemeyecekler. Uzmanlara göre karar doğru velilerdense itiraz edenler var. Veliler artık okul yönetimi ya da öğretmenden randevu almadan okula giremeyecek.
Vücut hatlarını belli eden kıyafet giymek MEB yönetmeliğine göre yasak. Dar pantalon, etek, tayt vb... Okul forması altına giyersen sorun olmaz.
Kalem Kutusuna Neler Konulur? Kalem kutusunun içine okulda kullanılan ufak kırtasiye malzemeleri konur. Kutuların içine kalem konulabileceği gibi silgi, kalemtıraş ve kalem ucu da yerleştirilebilir. Bunların haricinde ufak makas ve yapıştırıcı malzemede yine kalemlik içerisine konulabilir.
Yapısı ve modeli gereği kendiliğinden ağır olan çantalar alınmamalıdır, Satın alınan çantanın bel kemeri bulunmasına dikkat edilmelidir, Bel kemerlerinin yumuşak olmasına ve çocuğu rahatsız etmemesine özen gösterilmelidir, Şartlar uygunsa tekerlekli sırt çantaları da tercih edilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri