Loft evler eskiden fabrika ya da depo işlevinde kullanılmış olan yapıların dönüştürülmesiyle ortaya çıkmış dairelere denmektedir. Bu türden evler genel olarak bir asma kata sahip olmaktadır ve tavanları da oldukça yüksektir. Aynı zamanda loft daireler geniş olmaları ile de bilinmektedir.
Bu tür dairelerde genellikle çatı katları, galeri tarzı yatak odaları veya ofis alanları gibi yüksek seviyeli bölmeler bulunabilir. Sonuç olarak, loft daireler, endüstriyel bir tarza ve açık plan düzenlemelere sahip, geniş ve modern konutlardır. Özgün mimari özellikleri ve ferah yaşam alanlarıyla dikkat çekerler.
Loft daire; eski fabrika ya da depoların endüstriyel bir tarzda dönüştürülmesiyle ortaya çıkan daire tiplerine denir. 21. yüzyılın trendlerinden biri olan loft dairelerin, geçmişi de 1970'li yıllara kadar uzanır.
Modern yapıların gözdesi olan loft daireler küçük evlerden sıkılan ve alışılagelmiş mimarilerden kurtulmak isteyenler için kullanışlı olur. Loft dairelerin konseptleri gereği yüksek tavanlı olmaları ve duvarları olmadığı için geniş bir yaşam alanı sunmaları büyük eşyalar kullanan kişiler için de avantajlı olur.
Duvar yok denecek kadar az, tavanlar yüksek, asma katlar belirleyici, alabildiğine geniş bir yaşama alanı ve geniş pencereler… Bu özelliklere sahip daireler “loft” olarak adlandırılıyor.
İlgili 16 soru bulundu
Penthouse genellikle lüks apartmanlarda ya da rezidanslarda bulunan bir daire tipidir. Türkçe karşılığı olarak "çatı katı" ya da "teras katı" olarak kullanılan penthouse, çoğunlukla yapıların en üst katında yer alır. Penthouse dairelerin en belirgin özelliği lüks olmasıdır.
Loft, çatı katı anlamına da gelen bir kelime. Ancak loft daireler, çatı katının alçak tavanlarının aksine çok daha yüksek, kolay erişilemeyecek tavanlara sahip. Bu yüksek tavanlarda ise genellikle metal veya ahşap kirişler bulunuyor. Günümüzdeki loft dairelerde yüksek tavanın bir kısmı bölünerek asma kat yapılabiliyor.
Loft daireler ilk olarak 1970'li yıllarda ABD'de artan evsizlik sorununa çözüm olması amacıyla şehirde kalan depo, fabrika ve endüstriyel tesislerin konuta dönüştürülmesiyle ortaya çıkmıştır.
Loft daire, endüstriyel binaların dönüştürülmesiyle elde edilen, yüksek tavanlı ve geniş açık alanlara sahip olan dairelerdir. Bu tür daireler, şehir merkezlerindeki eski fabrikalar ve depolar gibi yapıların yeniden kullanımı ile oluşur.
İç mekan tasarımında loft; yüksek tavanlar, işlenmemiş tuğla duvarlar, açık kirişler, borular ve beton zemin gibi endüstriyel özelliklerle karakterize edilir. Bu tarz hem ABD'de hem de Avrupa'da son derece popüler hale gelen büyük bir eğilim ve ülkemizde de loft tarzı ev örnekleri giderek çoğalıyor.
çatı katında bulunan daire (loft-flat) anlamında kullanılmaktadır. penthouse 'un kardeşi. (bkz: loft) kavramı ülkemizde (bkz: çatı) katında düzenlenen daireler için de kullanılıyor. esasında bir loft bir banının üst katı, bodrum katı ya da tavan arası da olabilir.
*Soft Loft: Son yirmi yıl içinde; loft yaşam tarzını, loftun görünüşünü ve ruhunu canlandırmak için inşa edilen konutlar “Soft Loft” olarak bilinir. *Geniş mekânlarda minimum duvar kullanılıyor. Kimisinde hiç duvar yok; yani odalar, kapılar ve koridor da yok… *Yüksek tavanlı.
Loft tarz mimari günümüzde oldukça ilgi gören bir dekorasyon çeşidi olup evinizin şık görünmesini sağlar. Yüksek tavan ve evin içinde az duvar bulunması bu dekorasyon türünün en belirgin özelliğidir.
İskandinav tasarımı güzelliğini beyazları, nötr tonları ve doğal ahşapları bir arada kullanan basit, fonksiyonel ve sıcak bir dekorasyon stili ile ifade eder. Basit çizgiler, sıcak ve aydınlık iç mekanlar oluşturmak için saf ve canlı bir estetikle birleştirilir.
Loft stili ev en az yüz metrekaredir ve pencereler geniş ve yüksek olur. En dikkat çeken özelliği evin içerisinde yüksek tavanlar olması ve fazla duvar olmamasıdır. Dolayısıyla yatak odası ve mutfak gibi farklı bir odada bulunan alanların aynı ortamda ama farklı bölümlerde olduğu anlamına gelir.
Loft daireler, bulunan büyük pencereler sayesinde bol ışık almaktadır. Geniş pencereler hem dekoratif olmakta, hem de geniş ışık almasıyla pozitif bir yaşam alanı olmaktadır. Eskiden fabrika gibi belirli amaçlarla kullanılan bu tip endüstriyel yapılarda, geniş, duvarsız ve büyük boş alanlar bulunmaktadır.
Hakkımızda. Eroğlu Holding liderliğinde 1990'lardan beri Türkiye'de var olan LOFT, kendine özgü yarattığı buz mavisi rengi ve çift dikişli paça jean tasarımları ile bir dönemin fenomeni haline geldi.
Kelime anlamı fabrika, depo ya da endüstriyel bir alanda bölünmüş zemin anlamına gelen loft tarzı yaşam ilk 1970'li yıllarda Amerika'da kullanılmaya başlanmıştır. Konut sıkıntısına çözüm olarak ambar, eski depo gibi yerler konut olarak kullanılmaya başlanmış.
tavan arasi anlamina gelen ingilizce kelime.
Loft kavramı 1950'lerde New York'ta ortaya çıkmıştır.
Apartmanlarda veya müstakil evlerde aynı çatı altında birden fazla yapılan bölümlere daire denir. Daire, konutun büyüklüğü hakkında da bilgi verir. 1+1, 2+1, 3+1 şeklinde çeşitleri vardır. Daireler özelliklerine göre farklı adlandırmalara da sahiptir.
Mimari altlık, tüm yarışma projelerinin bir araya getirildiği nitelikli bir arşiv olarak tanımlanabilir. Arşiv, elektronik ortamda ve gerektiğinde basılı olarak da elde edilebilen, Türkiye'deki tüm yarışma kaynaklarını bir araya getirici ve bu sayede ulaşımı kolaylaştıran dijital bir platform olmalıdır.
Tripleks emlak alanında üç katı olan ve içinden merdiven geçen birleşik evlere verilen isimdir. Genellikle içerisinde çok sayıda yatak odası, banyo, mutfak ve salonu bulunmaktadır.
Loft daireler, tek katlı ya da evin tasarımına uygun olarak asma katlı olabiliyor.
Stüdyo daire; 1+0 ya da 1+1 şeklinde tasarlanan ve çoğunlukla büyükşehirlerde bulunan yapılara denir. Günümüzde sıkça kullanılan stüdyo daireler; dinlenme, yemek yeme, uyuma ve temizlenme ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde yeterli alanları içeren konut tipi olarak tanımlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri