Renk ve ikon kadar logo tasarımında kullanılan yazı tipi yani fontlar da önemlidir. Günümüzde binlerce çeşit yazı fontuna kolaylıkla ulaşmak mümkündür. Logoya en uyumlu fontu birçok farklı fontu deneyerek bulabilmek mümkündür.
Kolay Algılanabilir Olmalı
Kullandığınız veya seçimini veya çizimini yapmış olduğunuz font, tipografi ve yazı karakterleri birlikte ve ayrı olarak rahatlıkla algılanabilir görsel formda olması gerekmektedir. Fazla karışık yazı tiplerinden ve tarzlarından uzak durmakta fayda var.
Bir sembolde hem şekil hem harf varsa, o amblem değil logo sayılır. Sadece çeşitli şekillerden oluşan ve üzerinde hiçbir harf bulunmayan semboller ise amblem olarak nitelendirilir.
Harf işaretleri (monogram logo olarak da bilinir), markanın ilk harflerinden oluşan tipografi türünde logolardır. Genellikle bu tür logolarda markanın adından bahsederken harflerin kısaltılmış hali söylenir.
İlgili 39 soru bulundu
Amblem ve logo kavramları birbirlerine yakın olsalar da farkları da var. Logo, bir kurumun adını yansıtır. Amblem ise bir anlam içeren şekil ya da sembollerden oluşur. Logolar harflerden, kelimelerden oluşur.
Markanın adıyla oluşan ve farklı yazı fontlarıyla marka adı yazılacak şekilde tasarlanan logolardır. Metin Logosu olarak da bilinen bu logo türü oluştururken markanıza özel bir yazı fontu oluşturabilir veya markanızı yansıtan bir fontu tercih edebilirsiniz.
Evet, görüldüğü üzere bir logo amblem ve tipografi olmak üzere ana hatlarıyla iki kısımdan oluşmaktadır.
Logo, bir ürüne ya da firmaya ait hizmetlerin harf ve resimsel öğeler kullanılması ile sembolleştirilmesidir. Bu sayede amblemden farklı olarak ayırt edici özellikler yanında bir de firmanın ismini yansıtmaktadır. Logo oluşturmada kullanılan fontlar daha önce tasarlanmış fontlardan da seçilebilmektedir.
Marka logosu için bir slogan oluşturulmalıdır. Logo ile bağlantılı olan ve logonun bir ibaresinde sloganla alakalı bir sembol olan temsil edici bağlantılar akılda kalıcılığı arttırdığı gibi, sloganı duyan birinin aklına direkt olarak marka logosu da gelmelidir.
Web sitesi logoları genel olarak herhangi bir boyutta olabilir, ancak web sayfaları için önerilen logo boyutları 250 x 150 px pikseldir. Logonuzu bir web sitesinin, afişin veya düzenin tüm genişliğini kaplayacak şekilde kullanmak yerine, genel tasarıma dahil edilmesi gerektiğini unutmayın.
Tüm yazı tipleri C:\ Windows\Fonts klasöründe depolanır. Ayıklanmış dosyalardaki yazı tipi dosyalarını doğrudan bu klasöre sürükleyerek de yazı tipi ekleyebilirsiniz. Windows bunları otomatik olarak yükler.
Temelde; görsel, yazı ve bu ikisinin kombinasyonu olmak üzere üç logo çeşidi olduğunu söyleyebiliriz.
Logo tasarımcısı, görsel olarak hoş ve tanımlanabilir grafikler ve tipografi ile bir markayı veya ürünü sembolize etmek için kullanılan logoyu yaratır. Logo tasarımcıları, serbest ya da bir tasarım firmasında, yayınevinde, reklam ajansında çalışabilirler.
Simge ile neredeyse eş anlamlı olarak kullanılsa da, daha kesin kurallarla belirlenmiş ve neyi temsil ettiği kesin olarak bilinir. 20. yüzyılın sonlarından itibaren Türkçede görülen İngilizceleşme eğilimiyle, "logo" sözcüğü de amblem yerine sıklıkla kullanılır oldu.
Ürün ve hizmetlerinde yenilikçilik ve yaratıcılığı artıran şirket, 4 farklı ülkede, 7 farklı noktada, 1.200'e yakın çalışanı, 800'ü aşkın iş ortağı ile bugüne kadar 200.000'in üzerinde firmanın büyüme yolculuğuna eşlik ederek sürdürülebilir başarının temellerini oluşturuyor.
Logo tescil başvurusu, Türk Marka ve Patent Kurumu'na istenilen belgelerin eksiksiz bir şekilde teslim edilmesiyle yapılır. İstenilen belgelerde bir eksik yoksa başvuru işleme alınır ve logo tescili yapılacak logonun değerlendirilmesi adımına geçilir. Bu adımın olumlu olmasından sonra logo tescili yapılmış olur.
Logo basit ve sade olmalı
Logonun basit olması, hatırlanmasını da kolaylaştırır. Bu nedenle de karmaşık ikonlardan ve şekillerden uzak durmanız da fayda var. Sade ve basit olması akılda kalıcılığını da artıracaktır. Büyük markaların logolarını incelediğinizde, basit ve sadeliği göreceksiniz.
Logo, bir şirketin kimliğini yansıtan önemli görsel öğedir. Logo tasarımı, markaların kişiler tarafından akılda kalmasını ve algılanmasını sağlar. Bu bakımdan logo bir şirketin kurumsallığına, vizyonuna uygun tasarlanmalı.
Lettermark, Monogram Logo Tipi
Lettermark Monogram logo tipi bir şirketin marka isminin uzun olması halinde sadece baş harflere yer verilerek hazırlanan çalışma türüdür. Monogram logo tasarımı tek harf ile yapılamamaktadır, çalışmada en az 2 harfin olması gerekmektedir.
Logo Tescili nasıl alınır sorusunun cevabı için makalemizi okuyabilirsiniz. Logo patentlenemez ancak logo tescil ile korunabilir. Markanızın logosunu tescilleyerek koruma altına alabilirsiniz. Logo tescili diğer bir deyişle amblem tescili markalaşmaya giden bir işletme için oldukça önemlidir.
Logo ve marka oluşturmak kurumsal bir görüntüye sahip olmak için şarttır. Markaların ürünlerinde herhangi bir logo kullanmamaları halinde aslında marka isimlerini yazdıkları puntolar bile onlara has bir logo tasarımı haline gelebilir. Ürünlerinde logo kullanmayan markalar yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri