Uluslararası Ticaret Ve Lojistik Mezunları İş Olanakları Bölüm mezunları kamu ya da özel sektörde çalışabilirler. Mezunlar KPSS sınavına girip yeterli puanı alarak devlet kurumlarına da atanabilirler.
Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı
Uluslararası Ticaret ve Lojistik (Fakülte) (EA) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
“Kamu Personeli Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na toplamda on binleri aşan sayıda ön lisans lojistik bölümü/programı mezunu memur adayı girmektedir. Fakat, geçmiş yıllardan bu yana KPSS merkezi alımlarında lojistik mezunu alımı çok kısıtlı yapılmakta veya hiç yapılmamaktadır.
Lojistik sektöründe çalışacak kişilerin 2 yıllık Lojistik (MYO) mezunu olmaları beklenir. Bunun yanı sıra ticaret lisesi mezunu olup uluslararası ticaret ve lojistik alanındaki sertifika programlarına katılanlar da lojistik memuru olarak çalışma şansı bulabilirler.
İlgili 39 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Lojistik Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Lojistik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.460 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.628 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
PTT ve lojistik sektörünün genişliği ve sürekliliği bu alanda yetişmiş nitelikli elemanlara olan ihtiyacın devam edeceğini göstermektedir. Bütün bunlara istinaden bölüm mezunları PTT Genel Müdürlüğü ve taşra teşkilatlarına KPSS ile atanıp çalışabilirler.
Lojistik programları kamu ve özel işletmelerde üretim, satın alma, dış ticaret ve lojistik departmanlarında, liman işletmelerinin de ilgili departmanlarında ara eleman, yönetici ya da yönetici yardımcısı olarak görev alabilecek ve aynı zamanda iletişim teknolojilerini de etkin bir şekilde kullanabilen elemanlar ...
Lojistik mezunları da lojistik firmalarında ve kargo şirketlerinde çalışabildikleri gibi, gümrüklerde, havayolu, denizyolu ve demiryolu şirketlerinde de iş bulabilirler. Hatta Türkiye'den geçen petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunu eleman çalıştırmaktadırlar.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Mezunları Ulaştırma Hizmetleri Öğretmeni Olarak Atanabilecekler.
Lojistik; ithalat ve ihracat kapsamında ülkelerin ekonomilerine doğrudan katkı sağladığı için de oldukça önem taşıyor. Bütün bu durumlar göz önüne alındığında, büyüyen bir pazar olması nedeniyle uluslararası lojistik ve ticaret hem bugünün hem de geleceğin meslekleri arasında sarsılmaz yerini alıyor.
Bölüm Mezunu Ne İş Yapar? Bölümden mezun olan öğrenciler, lojistik hizmet satışı ve pazarlaması, depo yönetimi, stok ve envanter yönetimi, satınalma ve tedarik planlaması, gümrükleme, dağıtım planlaması, tedarik zinciri planlaması ve yönetimi işlerini yaparak verimliliği ve etkinliği arttırmayı amaçlarlar.
Şurada Paylaş! KPSS Ortaöğretim sınavından 80 puan almak için ise 67 – 72 arasında net yapmanız gerekir. 90 puan alabilmek için ise 87-92 arasında net yapılması gerekiyor.
Lojistik gerçekten zor bir iş. Her türlü aksiliğe, soruna, riske, probleme, zorluğa rağmen yine de lojistik işini yapıyoruz. Tüm olumsuzluğuna rağmen öyle güzel yanları var ki; yapanlar bırakamıyor. Yeni iş yapmak isteyenler de sektöre girmeye çalışıyorlar.
2012 yılında Yükseköğretim Yürütme Kurulunda alınan karar ile Lojistik Yönetimi veya lojistik ile ilgili bölüm mezunlarına “Lojistisyen” ve Lojistik Yönetimi Uzmanı unvanı verilir.
Lojistik bölümü, 2 yıllık bir bölümdür.
Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.
Bir ürünün üretimdeki ilk basamaktan, nihai tüketiciye ulaştırıldığı son ana kadar gerçekleştirilen tüm işlemlerin geneline lojistik adı verilir. Depolama, nakliye, paketleme, gümrükleme ve dağıtım gibi işlemlerin tamamı lojistik kavramının içinde yer alır.
Bölüm mezunları; uluslararası firmalarda, lojistik şirketlerinde ve daha birçok alanda çalışma fırsatına sahiptir. Devlet kurumlarında ya da özel sektörde çalışabilirler. İthalat ve ihracat yapan şirketler, havaalanları, nakliye firmaları, lojistik ve kargo firmaları bölüm mezunlarının çalışma alanlarını oluşturur.
Lojistik Yönetimi Programı öğrencileri nakliyecilik sektöründeki firmalarda, uluslararası düzeyde mal sevkiyatı ve dağıtımı yapan firmaların ilgili birimlerinde; faktoring şirketlerinde veya farklı alanlarda (üretim, satış ve hizmet) faaliyette bulunan her tür işletmede staj yapabilirler.
Lisans önlisans olmak üzere yaklaşık 10.000 in üzerinde öğrenci her sene lojistik bölümlerinden mezun oluyor. Doksanın üzerinde okulda lojistik bölümü mevcut.
Hava Lojistiği ön lisans programı mezunları; planlama, pazarlama, envanter yönetimi, depolama, dağıtım, nakliye, sigorta, satın alma, müşteri hizmetleri, satış ve dış ticaret departmanlarında çalışabilir.
Uluslarası Ticaret ve Lojistik mezunları ithalat ve ihracat yapan her şirkette,havaalanlarında,nakliye firmalarında,lojistik ve kargo firmalarında çalışabilir.İş imkanı sınır ticareti olan her şehirde çoktur.
PTT için KPSS puanı kaç olmalı? PTT Personel alımında KPSS Şartı aranıyor. Buna göre Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Bu puanları alan adaylar PTT'nin açtığı iş ilanlarına başvurabilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri