Lokal Anestezi, vücudun küçük bir bölgesini geçici olarak uyuşturmak için kullanılır. Bölgesel Anestezi ise, hasta vücudunun sadece ameliyat edilecek kısmının uyuşturulmasıdır. Son olarak Sedasyon uyku hali olarak bilinir. Ameliyat öncesinde hastanın kaygılarını azaltmak amaçlı uygulanır.
Lokal anestezikler bir sinir çevresine veya spinal veya epidural anestezide olduğu gibi omurilik çevresine verilirler. Bu yöntemde de lokal anesteziklerin etkisi ile sinirsel iletim durdurulur. Hastanın bilinç düzeyi etkilenmeden sadece vücudun belli bir bölgesi uyuşturulur.
Lokal anestezi, vücudun sınırlı bir bölgesinin uyuşturulduğu anestezi türüdür. İşlem sırasında bilinci açık olan hasta, işlemin uygulandığı bölge uyuşturulduğu için herhangi bir ağrı hissetmez.
Lokal anestezi, vücudun sadece belirli bir bölgesini uyuşturan bir anestezi türüdür. Bu tür anestezi uygulandığında hasta uyanıktır, bilinci yerindedir ancak ağrı hissi yoktur.
Bu anestezi uygulamasında kişi uyanık olur ve yapılan işlemi tetikte bir şekilde takip eder. Lokal anestezi işlemi genellikle birkaç dakika içinde hastayı uyuşturur.
İlgili 43 soru bulundu
Lokal anestezi, vücudun yalnızca belirli bir bölgesinin uyuşturulduğu anestezi türüdür. Girişim yapılan bölgeye çoğunlukla deri altından enjekte edilen anestezikler sayesinde yalnızca o bölgedeki sinir duyuları etkisiz hâle getirilir.
Lokal anestezi sonrası uyuşukluk 2-6 saat sürebilir. Uyuşukluk geçene kadar çocukların dudak ve yanaklarını ısırmamalarına dikkat ediniz. Bunun için gazlı bez ısırtılabilir. Uyuşukluk geçene kadar yemek yedirilmemelidir.
Lokal anestezi öncesi özel bir hazırlık yoktur. Yani, sünnet öncesi çocuğun kan tetkiklerinin yapılması, 6 saat öncesinde aç kalması istenmez. Lokal anestezi tüm hekimler tarafından uygulanabilir.
Lokal anestezide sadece girişimin yapılacağı cilt bölgesi uyuşturulur. Bu uygulamalarda da nadir de olsa bazı yan etkiler gözlemlenebilir. Yüksek dozda ilaca bağlı sistemik ve toksik etkiler, uzun süren kuvvet kaybı, baş ağrısı, idrar yapmada geçici güçlük, damar yaralanmaları vb. görülebilir.
Kullanım amaçları ağrı duyusunu taşıyan lifleri bloke etmek olmakla birlikte diğer duyu sinirlerini, motor sinirleri ve otonom sinirleri de bloke edebilirler.
Anestezi, ağrısız ve güvenli bir ameliyat için kişinin ağrı duymasının çeşitli ilaçlar yardımı ile engellenmesidir. Böylece, hem kişi ağrı duymaz, hem de cerraha rahatça çalışabileceği bir ortam yaratılır. Anestezi, anestezi uzmanı olan doktorlar tarafından verilir.
Sigara içenlerde anestezik ilaçlar astım atağını tetikleyebilir. Hastalar da astım şikâyetleri varsa anestezi doktoru ameliyattan önce mutlaka bilgilendirilmelidir. Anestezi başlarken ve uyanma sürecinde hava yolu spazmı sigara içenlerde çok daha fazladır.
Kürtaj işlemi sırasında hem lokal hemde sedasyon anestezi kullanılabilir. Önerdiğimiz işlemin ağrısız bir şekilde ve steril şartlarda yapılmasıdır.
Anestezi verilecek hastaların midesi boş olmalıdır. Hasta anestezi altındayken, dolu midede bulunan gıdalar ve asitli mide sıvısı yemek borusundan geri gelerek, nefes borusuna kaçabilir bu da istenmeyen bir durumdur ve hayati tehlikeye neden olabilir.
Lokal anestezi ise sadece bölgesel uyuşturmadır ve genellikle diş tedavilerinde diş çekilirken veya dolgu yapılırken uygulanır. Sedasyon; operasyon yapılacak hastada uyku hali meydana getirilerek, hastanın rahatlaması için kullanılan anestezi yöntemidir.
Ayrıca periferik arter hastalığı olanlarda da bu ürün kullanılmamalıdır. Lokal anestetiğin yaratacağı enjeksiyon ağrısı, lidokain içine 1/10 oranında sodyum bikarbonat (ör: 0.1 ml sodyum bikarbonat ve 0.9 ml lidokain) eklenerek hafifletilebilir.
Lokal anestezi; vücudun küçük bir bölgesinin uyuşturulduğu ve hastanın bilincinin tamamen açık kaldığı, çevresinde olan bitenlerin farkında olduğu anestezi türüdür. Bu tipteki anestezi genellikle küçük prosedürler sırasında kullanılmak için tercih edilir.
Lokal anestezi sırasında iğne ucu sıklıkla bir damarı zedeler. Kılcal damarların zedelenmesi bu komplikasyonu meydana getirmez. ven ya da arterlerin zedelenmesi lokal komplikasyonları, damar içine yapılan enjeksiyonlar ise genel komplikasyonları oluşturur.
Spinal anestezinin uygulanması için ameliyattan önce hasta oturtulur. Spinal kord ve sinirlerin içinde bulunduğu dura adlı sert zar geçilerek enjeksiyon yapılır. Anestezinin etkisiyle hastanın alt göğüs bölgesi ile ayaklarına kadar olan bölüm uyuşur ve hissizleşir. Ağrılar beyne iletilmediğinden hasta ağrı hissetmez.
Hasta anestezi altındayken, dolu midede bulunan gıdalar ve asitli mide sıvısı yemek borusundan geri gelerek, nefes borusuna kaçabilir bu da istenmeyen bir durumdur ve hayati tehlikeye neden olabilir.
Ameliyattan önce su dahil 8 saatlik açlık dönemi gerekiyor. Bunun nedeni ise midenin dolu olması durumunda anestezi sırasında mide içeriğinin akciğerlere kaçarak yaşamsal problemlere neden olabilmesi.
Genel, Lokal, Bölgesel ve Sedasyon olarak dört çeşidi vardır. Genel Anestezi, hastaların herhangi bir ağrılı cerrahi işlem için uyutulması, bilinç ve ağrı duyusunu ortadan kaldırılması için yapılan bir işlemdir. Lokal Anestezi, vücudun küçük bir bölgesini geçici olarak uyuşturmak için kullanılır.
Kullanılan Anestezik İlaç: Diş hekimleri genellikle lidokain, prilokain gibi lokal anestezik ilaçları tercih eder. Bu ilaçların etkileri genellikle 1 ila 5 saat arasında sürer.
Lokal anestezi:
Sünnet yapılırken çocuğun canının acıdığı tek yer burasıdır ve yaklaşık 30 saniye sürer. 15 -20 dakika içinde tam uyuşma sağlanır ve sünnete başlanır. Çocuk bilinçli veya doğal uykusundadır.
Diş içi uyuşturucu iğnenin etkisinin tamamen geçmesi genellikle 2 ila 4 saat sürer. Ancak bazı durumlarda, etki süresi daha uzun olabilir. Eğer diş tedavisi sırasında kullanılan anestezik madde uzun etkili bir madde ise, uyuşukluk hissi daha uzun sürebilir. Bu durumda, etki süresi 6 ila 8 saate kadar çıkabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri