Lokma Tornavida , seri şekilde cıvataları, somunları sökmek ve takmak için kullanabileceğiniz bir el aletidir.
Lokma özellikle altı köşeli cıvata ve vidaları sıkmak ve gevşetmek için kullanılan bir el aletidir. Somun sıkıştırmak için kullanılan anahtarların aksine lokmanın sadece bir ucu açıktır, diğer ucu kapalıdır. Bu yüzden altı köşeli olmalarına rağmen somun sıkıştırmak için kullanılmazlar.
Lokma anahtar ya da lokma ucu; civataları ve somunları seri şekilde sökmek ya da takmak için kullanılan bir el aletidir. Bu alet tek başına kullanılabilen bir ekipman değildir. Genellikle çeşitli boylarda kollarla beraber kullanılır. Bu çeşitli boylardaki kollara ise lokma kolu denir.
Çeşitli basit veya karmaşık iş alanlarının tamamında lokma takımı çok yoğun rağbet görmekte, kullanılmaktadır. Lokma seti içinde bulunan lokma parçalar, özel somun tipleriyle beraber çalışılmadığı müddetçe her zaman tüm projelerdeki somunlara uyum sağlanarak kullanılıyor.
Derin Lokma 1/2, seri şekilde cıvataları, somunları sökmek ve takmak için kullanılan el aleti parçasıdır. Yuvarlatılmış köşeler6 köşeBoyut seçenekleri bulunmaktadır. Satın almış olduğunuz ürünü kullanım ve kurulum kılavuzunda yer alan talimatlara göre kullanabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Seri şekilde cıvataları, somunları sökmek ve takmak için kullanılan el aletidir. Lokma tek başına kullanılabilen bir ekipman değildir. Genellikle çeşitli boylarda kollarla kullanılmaktadır.
Cırcır Anahtar Nasıl Kullanılır? Lokma seti çeşitli ebatlardaki silindirik uçlarla ve cırcır anahtarı ile birlikte gelir. Lokmalar uçlarında bulunan kare bir mekanizma yardımıyla anahtara oturtulur ve kilitlenir. Bu sayede sağ veya sola döndürmelerde sabit kalarak normal anahtarlara göre daha rahat bir kullanım sunar.
Lokma (İzmir Lokması) - İzmir
Yunanistan'dan, Arabistan'a içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu geniş bir coğrafyada değişik isimlerle ve benzer tariflerle bilinen lokma tatlısı özellikle İzmir kültürünün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu yüzden İzmir Lokması olarak bilinir.
Kolunun yanında lokmanın kullanımını basitleştiren cırcır kolu ismi ile bir mekanizma bulunur. Bu mekanizma sıkma ya da sökme işlemlerinde çift yönlü olarak görev alır. Bu aletlerin tümüne cırcır lokma takımı denir. Cırcır adı verilen lokma takımlar istediğiniz tüm işlemleri görebilme yeteneğine sahiptir.
Aparatlar arasında 1 adet cırcır kol, 2 adet uzatma kol ve tornavida lokma bulunmaktadır. 1/4 lokma setlerindeki diğer ürünler ise lokma çeşitli büyüklükteki lokma anahtarlarıdır. Bu lokma takımları ile sadece ev işlerinizi değil araba veya motorsiklet tamiri de yapabilirsiniz.
Surkon HLM serisi havalı ağır lokmalar, mekanik, elektrikli, havalı ve hidrolik tork anahtarlarında kullanılmak üzere tasarlanmış özel lokmalardır. Bu lokmalar, Power Tools olarak tanımlanan yüksek kapasite torklama işlerinin yapıldığı cihazlara göre ölçülendirilmiştir.
Cırcır anahtar, birçok farklı işte ve evde kullanılan bir el aletidir. Cırcır anahtarlar, genellikle somun ve cıvataları sıkma ve gevşetme işlemlerinde kullanılır. Cırcır anahtarlar, cırcır mekanizması kullanılarak çalışır. Bu mekanizma sayesinde, anahtar sadece bir yönde döndürülerek somun veya cıvatayı sıkabilir.
İzeltaş Cırcır Anahtar
Anahtar takımları, fizik derslerinizden de hatırlayacağınız kadarıyla kuvvet kolu ile kuvvet miktarının doğru oranda artması mantığıyla üretilmiş, değişik başlara sahip olan (altı köşe, allen vb.) somunları veya vidalı makine elemanlarını takıp sökmek amacıyla kullanılan aletlerdir.
Torklu tornavidalar, hasasiyet gerektiren vidalama işlemleri için tasarlanmış aletlerdir. Tork ayarı cihaz üzerinden yapılır, ayarlanan değere ulaşan torklu tornavida clutch (debriyaj) mekanizması sayesinde boşa çıkar. Torklu tornavidalar ayarlanan torkun üzerinde sıkma işlemi gerçekleştirmez.
Tornavida çeşitleri arasında düz, yıldız, tork, topaç, altıgen, çapraz yuvalı, lokma, darbeli, hassas, elektrikli, şarjlı, akülü gibi pek çok seçenek yer alır. Bu seçenekler içerisinden seçim yapılırken sahip oldukları farklı mm ölçüleri de göz önünde bulundurulursa en doğru ürün tercih edilmiş olur.
Tornavida, vida takma ve sökme, sıkma ve gevşetme işlemlerinde kullanılan, vida şekline göre ucu değiştirilebilen alet. Genel olarak uç ve orta kısmı (güçlü olması için) metalden, sap kısmı ise (elle tutulma kolaylığı açısından) plastikten yapılır.
Tulex ağır lokmaları, darbeli somun sıkma ve sökme ekipmanlarında kullanılabileceği gibi yüksek tork üreten elektrikli, hidrolik ve havalı tork anahtarlarında kullanılmak üzere ağır sanayi şartları için tasarlanmışlardır. Bütün lokmalar yüksek kalite çelikten imal edilmiş ve iki kez ısıl işlemden geçirilmişlerdir.
【 Atölyede temel bir donanım】- Bu lokma adaptörü seti dönüştürmek için iyi bir alet aksesuarıdır, elektrikli matkap, darbeli matkap, hava matkap, el tornavidası vb. için idealdir.
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: İzmir Lokması; un (buğday unu), su, tuz, maya ve şeker (toz şeker) ile tekniğine uygun olarak hazırlanan hamurun fermantasyonundan sonra şekil verilip kızgın (bitkisel rafine) yağda kızartılarak şerbette bekletilmesi ile elde edilen bir üründür.
Maya, tuz ve tozşekeri hamur yoğurma kabına alarak üzerine bir fincan ılık suyu döküp, mayanın kabarmasını bekliyoruz (birkaç dakikada kabaracaktır zaten) Üzerine yumurta ilave ederek karıştırıyoruz ve unu karışıma dökerek kaşıkla karıştırırken ılık suyu da ilave ediyoruz.
İzmir Lokma Neyden Yapılır? Un, su, kuru maya, şeker ve tuz karışımı lokmanın hamuru için kullanılmaktadır. Şeker, limon suyu ve su şerbeti için, son olarak da sıvı yağ kızartılması için kullanılır. Şekil olarak ortasına delik açılarak İzmir usulü ya da dileğe göre farklı şekillerde dökülebilir.
Çırçır, Pamuğu çekirdeğinden ayırmaya yarayan aygıtın yerel dillerdeki adıdır.
Merhaba, 1/4" lokmanın ucunun girdiği soket ölçüsüdür.
Genel olarak herkesin cenaze sonrası ölen kişinin ruhunun huzur bulması için farkı ibadetlerde bulunulmaktadır. Bu ibadetlerden biri olan lokma dağıtımı ile kişinin dua almasına ve sevap almasına yardımcı olunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri