Topaklanan kedi kumu/ topaklanmayan kedi kumu En iyi kedi kumları, atıkların etrafında topaklanan sıvı emici malzemelerden yapılır. Bazı topaklaşan kumlar yıkanabilir bile. Kedilerin çoğu için tüm uzmanlar, topaklaşan kedi kumunun en uygun yöntem olduğu konusunda hemfikirdir.
· İnce taneli kumlar eve gelen veterinerler tarafından en çok önerilen kumlardandır. Bunun sebebi ise kolay topaklanmasıdır. Kediler en çok ince kumları sevmektedir.
İnce taneli kedi kumları, yavru kediler için ideal görünse de idrar kesesine, solunum yoluna ve gözlere zarar verebilir. Öte yandan kalın taneli kedi kumları ise sevimli dostlarınızın patilerini acıtabilir. Her daim sert ve köşeli yapıya sahip olmayan orta kalınlıkta kedi kumu seçmeye dikkat etmelisiniz.
İyi elenmemiş kumların toz yoğunluğu nedeniyle solunum yoluna ve gözlere zarar verebilir. Kalın taneli kedi kumlar için ise ideal granül dağılımı 0,5mm-4,0mm arasında olmalıdır. Tanelerin köşeleri sivri ve kesici olmamalıdır. Doğal kil grubu minerallerden üretilmiş kedi kumu seçmeye dikkat etmelisiniz.
Koku yapmayan en iyi kedi kumu markaları olarak genellikle Bentonit, Refleks, Eve Clean, Proline gibi markalar tercih edilmektedir. Bu markaların fazlasıyla tavsiye edilmesi ve genellikle tercih edilmelerinin sebebe koku yapmaması ile birlikte oldukça iyi emicilere sahiptirler.
İlgili 25 soru bulundu
Topaklanan kedi kumu/ topaklanmayan kedi kumu
En iyi kedi kumları, atıkların etrafında topaklanan sıvı emici malzemelerden yapılır. Bazı topaklaşan kumlar yıkanabilir bile. Kedilerin çoğu için tüm uzmanlar, topaklaşan kedi kumunun en uygun yöntem olduğu konusunda hemfikirdir.
Sizler için ince ve kalın taneli kum seçeneklerini, minik dostunuzun da sağlığını düşünerek sunmaktayız. İnce taneli kedi kumları, çok daha kolay topaklaşsa da etrafa daha çok dağılabilir. Kalın taneli kedi kumları ise daha kolay topaklaşır ve aynı zamanda temiz kumların ziyan olmasına engel olmaktadır.
Kumun değişim zamanı için topaklanmayan kumlarda haftada 1 ve topaklanan kumlarda 30 günde 1 önerisini verilir. Eğer tuvalette ağır bir koku varsa ya da tuvaletin tabanından idrar birikimi gerçekleşiyorsa kumun tamamen boşaltılması, tuvaletin temizlenmesi ve yen, kum eklenmesi gerekir.
Kedi tuvaletleri en az günde iki defa temizlemek koku oluşumunu büyük ölçüde yok eder. Günlük olarak temizlediğimiz kedi kumuna yeni kum eklemek kötü koku oluşumunu azaltır. 10 ya da 15 günde bir kedi tuvaletindeki tüm kumu değiştirip tuvaleti yıkayıp tuvalete yeni kum eklersek gerekli hijyeni sağlamış oluruz.
Kum kabını koymak için en iyi yer, gözden uzak, yol üstünde ya da ayakaltında olmayan; buna karşın hem kediniz hem de sizin için erişimi kolay olan bir yerdir. Kediniz, tuvalet zamanı geldiğinde kum kabına rahatça ulaşabilmeli ve siz de kum kabını kolayca temizleyebilmelisiniz.
Kedinizin kabından çıkaracağınız topaklar sıvı doygunluğuna ulaşmış olmayacağından tuvalet içerisindeki suyla temasında ani olmasa bile zamanla şişecek ve ciddi hasarlara yol açacaktır. Kedi kumunu temizledikten sonra atık poşetine koyarak ayrı bir şekilde çöpe atmanız tavsiye edilir.
Ayrıca şu metodları da deneyebilirsiniz. Kabı sirke ile temizleyebilirsiniz. 1' 10 oranında sirkeli su karışımı ile kabı silin ve 5 dk bekletin. 5 dk sonra kabı durulayın. Sirke mikroplardan arınma sağlayacağı gibi, kötü kokulara karşıda bariyer olacaktır.
Kediniz tuvaletini yaptığında ince taneli kedi kumu hemen topaklanabilir ve yapılan dışkı yayılmadan ince kedi kumu tarafından toplanır. Bu sayede kediniz de tuvaletine yaparken rahat eder, siz de kedinizin kedi kumunu temizlerken zorluk çekmezsiniz.
Bentonit kedi kumları silika kedi kumlarına göre çok daha doğal! Birçok veteriner doğallığı açısından bentonit kumları tercih etmenizi söylese de kaliteli ve bilindik markalardaki silika kedi kumları da kullanım için pek tabii uygundur.
Kedi kumları anti bakteriyel olmalıdır. Anti bakteriyel kedi kumları dışkı ve idrar nedeniyle ortaya çıkan bakterileri içinde hapseder. Kediler, çok dayanıklı hayvanlar olsa da kokulara ve toza karşı alerjik olabiliyorlar. Bu nedenle alacağınız kedi kumu kokusuz olmalı ve fazla toz çıkarmamalıdır.
Bentonit kedi kumu, kedilerin tuvalet ihtiyaçlarının giderilmesi için üretilen, içerisinde bentonit madeni bulunan doğal içerikli kum çeşididir. Topaklanan yapısı ile diğer kum çeşitlerinden öne çıkarak kedi bakımında olumlu etkiler sağlar.
Beş litre aldığınız kedi kumunu haftalık olarak değiştirirseniz 15 günde aldığınız kum biter.
Ever Clean size üstün sonuçlar sunmak için özenle tasarlanmıştır. Bu nedenle, kedi kumlarımızı her zaman kutudan çıktıkları şekliyle kullanmanızı öneriyoruz. Ever Clean'i diğer kedi kumu türleri ile karıştırırsanız, aynı mükemmel sonuçları elde edemezsiniz. Düzgün bir şekilde topaklanmayabilirler.
Bu sorunun cevabına ise, bir sodyum bikarbonat yani evlerde kolayca bulunabilen karbonat, sirke ve enzimatik temizleyicilerle bu işlemi gerçekleştirebileceğinizi söyleyebiliriz. Bu ürünleri kullanarak idrar kokusundan etkili bir şekilde kurtulabilirsiniz.
herhangi bir inşaat kumu, deniz kumu, hafriyat atığı, taş, moloz, talaş gibi sıradan bir kum olmamalıdır. İçinde pis atıklar, sinek ölüsü, yabancı ya da kimyasal madde, çöp artığı, sigara izmariti gibi kalıntıların bulunmaması gerekir.
1 - Kedinizin tuvalet kabını 7 cm yüksekliğe ulaşana kadar kedi kumu ile doldurunuz. 2 - Düzenli olarak kedi kumu kabındaki katı atıkları bir kürek yardımıyla alarak kedinizin tuvalet kabının temiz kalmasına özen gösteriniz. 3 - Topaklaşmış , kirlenmiş kedi kumunuzu tuvalete değil , mutlaka çöpe atınız.
Genelde kumlar 3 hafta kadar gider, 10 kiloluk alıp 2 aya kadar uzatabilirsiniz bu süreyi.
Yaklaşık olarak 7 cm yüksekliğinde kum ideal olarak düşünülebilir. Daha az kum koymak idrarın emilimini azaltabilir ve kedi tuvaletinin tabanında idrar toplanmasına neden olabilir bu durum meydana gelirse tüm tuvaletin temizlenmesi gerekir. Bu nedenle kum miktarının ideal seviyede olması gerekir.
Haftalık kedi kumu değişimi yapıyorsanız, 5 LT kedi kumu 15 günde biter. Ancak etkili şekilde kullanırsanız 20 günden fazla süre kullanabilirsiniz. Bunun için kedi tuvaletini her yaptığında kaptaki dışkıyı temizlemek gerekir.
Tuvalete atarsanız, tıkanacaktır. Kum kabını temizlerken eksilen kum miktarı tamamlanmalıdır. Bu nedenle daha önce belirttiğimiz gibi 7 cm olan kısım daima kum ile dolu olmalı. Kum kabı düzenli olarak boşaltılmalı, yıkanmalı ve tekrar temiz kum ile doldurulmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri