Açıklama. Lokumu tükettikten sonra hava almayacak şekilde kapağını kapatıp saklanabilir aksi halde sertleşme meydana gelir. Aynı zamanda lokumun içinde bulunun kuruyemişten ötürü aşırı sıcak ortamda tutulmamalı ve direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır.
Lokum, kuru, serin, hava almayan ve güneş görmeyen ortamlarda saklanmalıdır. Kendi ambalajı açıldıktan sonra, hava almaması için cam kavanoza aktarılır ve kavanozun kapağı kapatılır. Cam kavanoz gölge ve serin bir yerde muhafaza edilir. Lokum, buzdolabında ağzı kapalı bir şekilde 15 güne kadar saklanabilir.
Havayla Temas Önlenmeli
Hemen hemen her gıda gibi, lokumun da tazeliğini korumasının ön şartı, hava almayan bir ortamda bulunmak. Havayla uzun süre temas, lokumun sertleşmesine neden olur. Bu ise, lokumu lokum yapan o kendine özgü formun kaybedilmesi anlamına geliyor.
0-4 derece buzdolabında vakumlu paketi açılmadan 4 gün, -18 derece buzlukta 3 ay saklanabilir. Donuk ürün çözüldükten sonra tekrar dondurulmamalıdır.
Lokum satın alan kişiler; ürünün elastikiyetine, ağırlığına ve parlaklığına mutlaka bakmalıdırlar. Taze olan lokumun rengi canlı ve parlaktır. Bayat olan lokum ise, solgun ve mat bir görüntü verir. Bayat lokum, daha elastiki bir yapıdadır.
İlgili 19 soru bulundu
Açıklama. Lokumu tükettikten sonra hava almayacak şekilde kapağını kapatıp saklanabilir aksi halde sertleşme meydana gelir. Aynı zamanda lokumun içinde bulunun kuruyemişten ötürü aşırı sıcak ortamda tutulmamalı ve direkt güneş ışığından uzak tutulmalıdır.
Taze olarak tüketilmesi gereken kaymaklı lokum kış aylarında enerji sağlayan bir gıdadır. Bu enfes lezzetin raf ömrü kış aylarında üç dört gün olabilmektedir. Ancak müşterilerimize önerimiz en kısa sürede tüketmesine yönelik olur çünkü doğal malzemeler kullanılarak üretilen her ürünün raf ömrü kısadır.
Kaymaklı lokum sizlere soğuk zincirde (köpük ve buz içinde) ulaştırılır. Buzdolabında (+4°C) saklanır. Katkı maddesi içermediği için, manda kaymağının taze kalacağı süre olan, 7 günde tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Diğer yöresel lezzetlerimiz için böyle bir süre kısıtlamamız yoktur.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur.
Lokumun Üzerindeki Beyaz Toz Nedir? Lokum üzerindeki tozlar uygulanan tarife göre değişkenlik gösterebilir. Bu tozlar nişasta veya Hindistan cevizi tozu olarak öne çıkar. Son derece lezzetli ve besleyici olan beyaz tozlar olmadan lokumun kıvamını tutması zor bir hale gelebilir.
Lokum kalorisi yüksek olan bir gıda olduğu için bisküvi ile beraber lokum tüketmek kalori miktarının iki katına çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle bisküvi arasına konulan bir lokum yemek kilo yapmamakla beraber daha fazlasını tüketmek kilo alımına neden olmaktadır.
Süre sonunda tahta tepsilerden alınan lokumlar taş tezgahlara dökülür. Lokumların üzerlerine pura şekeri veya hindistan cevizi döküldükten sonra, özel bıçaklar ile kesilerek şekil verilir.
Baklava gibi sevilen lezzetlerin tarifinde yer alan nişasta ise; hamurların birbirine yapışmasını önlemek için kullanılmaktadır. Sütlü tatlılarda yer alan önerilen nişasta, kıvam vermek için eklenir.
Lokum; su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Taze lokumun rengi parlak ve canlıdır. Bayat lokum ise mat ve solgun görüntüsünden anlaşılır.
Bayram öncesinde şekerleme alışverişi yapacaklar dikkat: Açıkta satılan yerlerden alacağınız lokum ve şekerler sağlığınız açısından tehdit oluşturabilir. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkanı Ramazan Çelebi, bayat lokumun, insan sağlığı açısından ciddi risk taşıyabileceği uyarısında bulundu.
Siparişe özel, kargoya verilmeden hemen önce kaymak sarılır, üretilir ve paketlenir. Kargo gönderim tarihinden itibaren 7~9 gündür. Muhafaza Koşulları: (+4 ile +8 °C) ve buzdolabında ağzı kapalı olarak muhafaza ediniz.
Şeker, Kaymak, Su, Mısır Nişastası, Asitlik Düzenleyici (E-330), Üzeri Hindistan Cevizi ile Kaplıdır. Ürün Süt Ürünü İçerir. Eser Miktarda Yer Fıstığı, Fındık, Antep Fıstığı, Ceviz, Badem, Susam İçerebilir.
Böbrek Dostu Olarak Bilinir
Lokum mükemmel bir enerji deposudur. Yendiği zaman damakta mükemmel bir tat bırakan lokum aynı zamanda çeşitli karaciğer ve böbrek rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir. Bunun yanında böbreklerin olası hastalıklara karşı korunmasına da yardımcı olmaktadır.
Besin Değeri Yüksektir
Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.
Günlük düzenli lokum tüketimi, antioksidan özellik yaratarak toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Böylelikle bağışıklık güçlenir ve hasta olma riskiniz büyük oranda azalır. Ayrıca toksinlerin vücut dışına atılması, vücut yaralarının oluşumunu da önleyen bir etki yaratır.
Lokumun 100 gramında 359 kalori bulunmaktadır. 1 küp lokum (10 gr) 36 kaloridir. Lokumun 100 gramı 89.28 gram karbonhidrat, 0.12 gram protein, 0.19 gram yağ içermektedir. Lokum, 2 adet orta boy standart lokum 1.5 meyvenin kalorisine sahiptir.
Hediye olarak gelmiş olabilir ya da kendinizin almış olduğu bir kaymak lokumu içeriğinde bulunan doğal ürünler nedeni ile en fazla dört ile altı gün buzdolabında hava almayacak şekilde saklandığı takdirde tüketilebilir.
Kıyma çekme makinesinde incirleri çekiyoruz ve cevizi fıstık, toz tarçın, hindistan cevizi ile birdaha yoğuruyoruz streç flimlerle yuvarlak yapıp sarıyoruz, difriz ve yada buzdolabında 1 gün bekletiyoruz, küçük dilimlere ayırıyoruz. Afiyet olsun, kışa hazırız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri