Sıralı sistem LPG regülatörlerinde arıza meydana geliğinde veya LPG ayarı bozulduğunda doğal olarak regülatör basıncı değişir ve motora yeteri miktarın dışında yakıt göndererek gaz benzin enjektör sürelerinde sapma meydana getirir buda araçta performans ve rolanti sorununa yol açar.
LPG regülatör su diyafram arızasının tespitini kolaylıla yapabilirsiniz. Örnek olarak motor soğukken radyator veya yedek su depo kapağını açtığınızda gaz kokusu geliyor veya motor soğukken LPG beyni karlama donma yapıyor ise regülatör su diyaframı arızalı yırtılmış demektir.
Bu genellikle yakıt hatlarının karbon birikintileriyle tıkanmasından kaynaklanır. Yakıt enjektörlerinin temizlenmesi gerekir ve bu, bir yakıt enjektörü temizleme kiti ile yapılabilir. Motor teklemesinin diğer bir yaygın nedeni, kırılmış veya aşınmış bir ateşleme bobinidir.
İlgili 37 soru bulundu
Çünkü genelde LPG de çekiş sorunu gaz ayarının ve motora giren hava miktarının bilinçsiz şekilde ayarlanmasından dolayı ortaya çıkmaktadır.
Motorun çalışmasından tekleyip teklemediği anlaşılabilir. Motor sarsıntılı bir şekilde çalışır. Gaz pedalına basınca teklediği anlaşılır. Aynı zamanda araç teklerken çok büyük bir performans kaybı olur.
LPG Şamandıra Arızası gösterge paneli bölümünden kolaylıkla anlaşılabilen bir problemdir. Problemin yaşanma nedenleri farklılık gösterilse bile genellikle şamandıranın bağlantı kurduğu bölgelerle tamamen iletişimi kesmesi, depo bilgisinin aktaramaması gelmektedir.
Motor suyuna LPG karıştırması belirtileri radyatöre bağlı yedek su deposunun taşması ve suyu eksiltmesi en büyük belirti olup bir diğer belirti ise yedek su deposunun ve radyatörün kapağı açıldığında gaz kokusu gelmesidir.
aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.
Araçta yaşanılan bu basınç dengesizlikleri ise öncelikle aracın gazla giderken benzine geçmesine neden olur. Ayrıca yakıt sarfiyatının artmasına ve rölantide dalgalanmaların yaşanması da söz konusu olacaktır. Tüm bunlar ise araçların performanslarının düşmesine neden olur.
Lpg regülatörü üzerinde çok fazla ayar yapılmaya ihtiyaç bulunmamaktadır. Bu sebeple de sadece basınç ayarının sağlanmasını sağlayan bir vida bulunmaktadır. Bu ayarın yapılması için ise alyan anahtarı yeterli olmaktadır. Vidanın sağa çevrilmesi ile basınç artarken sola çevrilmesi ile basınç düşecektir.
Motoru 3000-3200 arası bir devire getirip bu devirde sabit tutun. Daha önce sonuna kadar açılan üst limit ayar vanası yavaş yavaş kısılır. Motorun tepki verip devrinin düşmeye başladığı anda vanayı kısmayı bırakın. Yüksek devirli araç kullanmayı seviyorsanız biraz daha açabilirsiniz.
regülatör ömrü genelde 80.000 ila 100.000 km.
Oluşan gaz yüzey yakınlarında toplanacağından hava akımı ile uzak bölgelere taşınabilir ve buralarda uygun ortam bulduğu takdirde alev alarak yangına ve/veya patlamaya sebep olabilir. Eğer uygun düzenek varsa, su spreyi ile gaz haldeki LPG yi dağıtmaya çalışınız.
Yakıt Göstergesinde Ani Değişiklikler: Otomobil durağan bir konumdayken bile yakıt göstergesinin aniden yükselip alçaldığını gözlemleyebilirsiniz. Yakıt Işığı Sürekli Yanıyor: Eğer yakıt ışığı sürekli yanıyorsa ve tankta yeterli yakıt olduğundan eminseniz, bu şamandıra arızasının bir işareti olabilir.
Lpg regülatöründe Sıvılaştırılmış lpg, gaz hale geçer ve motora verilir. Lpg sisteminin elemanları zamanla deformasyona uğrayarak arıza oluşturabilir. Bu arızalardan biri de Lpg dolum ağzının arızalanmasıdır. Lpg dolum ağzı bozulduğunda yakıt kaçırabilir.
Araçta tıkalı olan enjektör sayısına göre silindirlerde ateşleme sorunları ortaya çıkar. Ani hızlanmalarda performans sorunları baş gösterir. Viteste iken ayak gazdan çekildiğinde araç sarsıntılı çalışır. Motorda tekleme sorunlarında artış görülür.
LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Gaza Geçmeme Sorunu: Bazı otomobil gaz sistemlerinde LPG enjektörü arızalandığında, LPG ecu enjektör arızasını algılayarak aracın benzinle çalışmasını engelleyerek benzine geçecektir. Birçok marka LPG enjektörü arızalandığında gazın yüksek hızlarda benzine geçmesine neden olacaktır.
Tıkalı bir enjektör, daha düşük bir akış hızına, yanma odasına sıvı yakıt damlamasına veya enjektörün yakıtı tamamen enjekte edememesine neden olabilir. Bir enjektör sızıntı da yapabilir ve bu da, enjektörün kapatılması gerektiğinde sıvı yakıtın yanma odasına girmesine neden olabilir.
Araç seyir halindeyken veya rölantideyken titriyorsa, motorda bir sorun olabilir. Motorun düzgün çalışması için yeterli hava, yakıt veya kıvılcım olmayabilir. Belki de bujileri yenilemenin zamanı gelmiştir Sorunun kaynağı, hava filtresinin kirlenmesi ve tıkanması da olabilir.
Buji, aracın önemli aksanlarından biridir. Bujinin zarar görmesi aracın birçok aksanının olumsuz şekilde etkilenmesine sebep olmaktadır. Bujinin eskimesi ve işlevini kaybetmesi birçok şekilde kendini göstermektedir. Bunlardan biri de araçta oluşan ateşleme ve tekleme sorunudur.
P0301 kodu, aracın 1 numaralı silindirinde yanma sorunu olduğunu gösterir. Bu sorunun nedeni, aracın ateşleme sistemindeki veya yakıt enjeksiyon sistemindeki bir arıza, bir hava sızıntısı veya bir motor mekanik sorunu olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri