Mevcut LPG Ekipmanları sağlam ve stabil kaldığı müddetçe de yeniden ayar yapmaya gerek yoktur. Periyodik Filtre değişimi, aracın periyodik bakımı gibi işlemlerde ayar bozulmaz.
LPG ayarının bozuk olması halinde araçta bir takım olumsuzluklar meydana gelir. Bunlardan en önemlisi yakıt tüketiminde ki artış ve sonrasında ise yakıt kokusudur. LPG ayarı bozuk olan araçlarda yakıt verimli yanmadığından dolayı gaz kokusu oluşur.
hayır bozulmaz. Göksenin Arda bunu beğendi.
Bozuk bir lpg kalibrasyonu; en belirgin şekilde sabah benzinle olan ilk çalışmada sorunlara sebep olur. Araç, çalışır ancak rölanti düşüktür, stop etme meyillidir. gaz yemez yada geç tepki verir, stop eder. Tekrar edilen marş düzgündür ancak motor ısınıp lpg'ye geçene kadar bu şekilde devam eder.
Karbüratör Kelebeği Karbüratör kelebeğinde millerinin bulunduğu yerden hava alıyorsa, aracın benzinde de LPG'de de rölanti ayarı bozulur. Araç manifoldunun hava alması gaz ve benzinde rölanti ayrını bozar. Buji veya buji kablolarının kalitesiz olması veya esmiş olması gaz ve benzinde rölantiyi etkiler.
İlgili 19 soru bulundu
aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir.
LPG Regülatör beyni içerisinde bulunan su diyaframında yırtılma delinme olması durumunda motor suyuna gaz karışarak su horumlarının şişmesine araç su dolaşımının zayıflamasına hatta aracın hararet yapmasına yol açmaktadır.
Bu arıza bazı araçlarda hararetin yükselmesine performas kaybına en önemlisi zaman içinde silindir kapak contasını yakmasına yol açar. Araç sahiplerinin şüphe duyduklarında veya en azından yılda birkez yedek su deposu açıp gaz kokusu varmı yokmu kontrol etmeleri pahalı masraflardan kurtulmalarına neden olur.
Akü ömrü ne kadar sorusunun yanıtı; kullandığınız araca, otomobilinizi kullanma sıklığınıza ve akünün tipine göre değişiklik gösterebilir. Eğer standart bir otomobil kullanıcısıysanız ve aracınızı günde ortalama 2 kez, sabahları ve akşamları kullanıyorsanız, akünüzün 4 ila 6 yıl boyunca dayanması mümkündür.
Araç akülerinin düzenli olarak kontrolleri yapılmalıdır. Akü, seyir halindeyken bile bitebilir ve bu durumda da yolda kalmak kaçınılmaz olur.
Peki, akü bitik mi? Araç stop ettiğinde akü voltajının 12 volt civarında olması gerekir. Marşa basınca da 10 voltun altına inmemeli. Eğer 10 voltun altına iniyorsa akü bitmiş, yani akünün değişmesi gerekiyor demektir.
Sıralı sistem araçlarda LPG ısı sensörü arızasının bir kaç çeşidi vardır. Arızanın çeşidine göre araç kimi zaman gaza hiç geçmez kimi zamanda çok geç veya erken gaza geçer. Otogaz sistemlerinde ısı sensörleri markadan markaya okuma dirençleri ve şekilleri değişim görünür.
Bunu nasıl kontrol ederiz derseniz; LPG pompasının ekranının olduğu yerin altında veya yanında ibreli bir basınç göstergesi olması zorunludur. İşte o gösterge 9 bardan aşağı gösteriyorsa hileli bir pompadasınız demektir.
LPG beyin ömrü hakkında yorum yapacak olursak yerli LPG beyinlerde max 5 yıl ithal LPG beyinlerinde ise 10 yıl gibi süre söyleyebiliriz.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir.
LPG Enjektör Arızası Kaynaklı Gaza Geçmeme Sorunu: Bazı otomobil gaz sistemlerinde LPG enjektörü arızalandığında, LPG ecu enjektör arızasını algılayarak aracın benzinle çalışmasını engelleyerek benzine geçecektir. Birçok marka LPG enjektörü arızalandığında gazın yüksek hızlarda benzine geçmesine neden olacaktır.
LPG filtresi tıkanırsa ne olur ? Eğer LPG filtresi tıkanırsa aracınızda ilk başta güç kaybı yaşarsınız. Bu durum ile birlikte LPG filtresinde geçen tortular ve yabancı materyaller enjektör valfinize zarar verecektir. Tamamen tıkanırsa da aracınız artık LPG ile çalışmayacaktır.
LPG Şamandıra Arızası gösterge paneli bölümünden kolaylıkla anlaşılabilen bir problemdir. Problemin yaşanma nedenleri farklılık gösterilse bile genellikle şamandıranın bağlantı kurduğu bölgelerle tamamen iletişimi kesmesi, depo bilgisinin aktaramaması gelmektedir.
Motor suyuna LPG karıştırması belirtileri radyatöre bağlı yedek su deposunun taşması ve suyu eksiltmesi en büyük belirti olup bir diğer belirti ise yedek su deposunun ve radyatörün kapağı açıldığında gaz kokusu gelmesidir.
Şehir içi 25 km ortalama hızla 240 250 km gidiyor. Şehir dışı 90la 420, 115le 370, 129la 340 km gidiyor.
Yakıt tüketimi araçtan araca değişmektedir. Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir.
1 litre benzin ile ortalama olarak 14.7 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre otogaz- LPG ile 11.36 km yol kat etmek mümkün olur. 1 litre mazot yani motorin ile 22.22 km yol gidilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri