LPG ile çalışan araçlar için çok fonksiyonlu bir katkı maddesidir, yakıtın uzun süreli kararlılığını sağlar. Valf, valf yuvası ve tıkalı enjektörlerin temizlenmesi ve korunması için kullanılır. Yakıt sisteminin aşınmasını ve korozyona uğramasını önler. Benzin tüketimini ve tehlikeli egzoz gazlarının emisyonunu azaltır.
Kaliteli yakıt katkılarının duruma göre araca faydası olmaktadır. Ancak uygun fiyatlı yakıt katkılarının herhangi bir faydası olmadığı gibi kimi zaman zararı dahi olabilir. LPG katkısı; lpg yakıt sistemini temizler.
💫Soğuk havalarda motorun rahat çalışmasını sağlar. 💫Yakıt sisteminin temiz kalmasına yardımcı olur. 💫Yakıt tasarrufu sağlar. 💫Motor ömrünü uzatır.
Yanmayı düzenleyerek, performansın artmasına yardımcı olur. Lpg yakıt sisteminin temizlenmesine yardımcı olur. Ürün içeriği Amerika'dan ithaldir.
Bir şişe LPG Katkısını yakıt almadan önce istop haldeki aracın yakıt deposuna dökünüz. Bir şişe katkı 40 – 60 litre yakıt için yeterlidir. Normal kullanımlar için 2000 km'de bir, spor kullanımlar için ise her depo dolumunda kullanılması önerilir.
İlgili 23 soru bulundu
LPG ile çalışan araçlar için çok fonksiyonlu bir katkı maddesidir, yakıtın uzun süreli kararlılığını sağlar. Valf, valf yuvası ve tıkalı enjektörlerin temizlenmesi ve korunması için kullanılır. Yakıt sisteminin aşınmasını ve korozyona uğramasını önler. Benzin tüketimini ve tehlikeli egzoz gazlarının emisyonunu azaltır.
Dizel Sistem Temizleyici Yakıt Katkısı
Yakıt sisteminde ve yanma odasında toz ve birikime engel olur. Kir oluşumunu engelleyerek enjektörlerin uzun süre temiz kalmasına yardımcı olur. Aynı zamanda dizel yakıtın setan sayısını arttırarak kolay bir şekilde yanma sağlar.
Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Doğru yapılmış olan dönüşümde, LPG'li kullanımda benzinli kullanıma göre maksimum % 4 civarında performans kaybı söz konusudur. Benzinli motorlarda maksimum güç 6000 d/d civarında elde edilmesi nedeniyle normal kullanım şartlarında bu kayıp hissedilmez.
LPG kullanıcılarının en fazla şikayet ettiği konuların arasında aracın çekiş gücü kaybı yaşaması yer alıyor. Performans düşüklüğüne yol açabilen LPG, aynı zamanda kuru yakıt olduğu için ilk birkaç dakika benzin ile çalışma ihtiyacı hissediyor.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Kullanıldığı Yerler ve Kullanım Şekli
Doğrudan yakıt deposuna eklenir. Yakıtla otomatik olarak karışır. 2.000km bir kullanılması tavsiye edilmektedir.
BENZİN 8 LİTRE, LPG 11 LİTRE YAKIYOR
Günümüzün İstanbul trafiğinde yeni nesil benzinli araçlar (1600 cc'ye kadar) ortalama olarak 8 litre civarında tüketim yaparken LPG'li otomobiller 11 litreye kadar yakıt harcayabiliyor.
Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken LPG'li araçlarda 12 litre hesaplanıyor. Litre olarak LPG daha fazla tüketildiği görülse de iki yakıt arasındaki yarı yarıya fiyat farkı nedeniyle en az % 40 tasarruf yapabiliyorsunuz.
Enjektör tamirinin yeterli olmayacağı durumlarda LPG enjektörlerinin değişmesi gerekmektedir. Enjektörler yerlerinden çıkarıldıktan sonra bulundukları yerler hava tabancası ile kurum gibi kalıntılardan temizlenir.
-1 litre benzinle 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir. Bu hesaba göre 1 litre benzinle, LPG'ye oranla 3.34 kilometre daha fazla yol almak mümkün olabilmektedir. (Hesaplamalarda, benzin için 6.8 lt/100 km, LPG otogaz için 8.8 lt/100 km tüketim kabul edilmiştir.
Günde ortalama 20 kilometre yol yapan 1.6 litre atmosferik lpg'li bir aracın ortalama lpg yakıt tüketimi 10 litre/100KM'dir.
Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır. Bu araçlar genelde benzinde kullanılmazlar. Ancak aracın sürekli lpg ile çalışması karbüratörün kurumasına sebebiyet verir.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Arkadaşlar bu haldeyken aracı kullanmayalım, benzine alalım ve mutlaka sorunu çözdükten sonra LPG kullanımına devam edelim. Çünkü problemli haliyle araç tekliyorken LPG kullanımı aracınıza supaplarınıza zarar verecektin. Çünkü motor iç ısısını arttıracaktır bu da bize zaman içerisinde motor yapısına zarar verecektir.
Vites değişiminde ve ani hız düşürülmelerinde araçta stop etme sorunları görülür. Araçta sıcak veya soğuk fark etmeksizin zor çalışma sorunları ya da hiç çalışmama sorunları ortaya çıkar. Araç yakıt tüketiminde artış görülür. Araç benzinde iken egzoz emisyon muayenesinden geçmesi zor olur.
Enjeksiyon sistemini yakıt kalıntılarından temizler. Distribütörler, enjektör valfleri, emiş subapları ve diğer yakıt sistemi parçalarındaki karbon kalıntılarını temizler. Tüm enjektörlü sistemlerde etkilidir. Hassas yakıt püskürtme dozajı ve uygun püskürtme sağlaması nedeniyle yakıt tüketimini düşürür.
Evet, enjektör arızaları zamanla motora zarar verebilir. Enjektörler, motorun yakıtını sağladığı için arızalı bir enjektör, motorun doğru miktarda yakıt alamamasına veya yanlış zamanda yakıt almasına neden olabilir. Bu, motorun performansını etkileyebilir ve zamanla daha ciddi sorunlara neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri