motor kaputunu aç araç karbürotörlü ise yuvarlak bir alet vardır beyin tabir edilen. üstünde yazar. Araç enjeksiyonlu ise kare şekline benzer dibe doğrudur yine kaputun altında dreksiyona yakın bir yerde ara.
Benzinli kategorisinde de yukarıda belirttiğimiz gibi turbo, injeksiyon ve karbüratör sınıfındaki araçlara LPG takılmaktadır. Tüp takılmayan arabalar dizel ve elektrikli araçlardır.
Haftalık Anketimizde ziyaretçilerimize En İyi LPG Markası (Otogaz Sistemi) hangisi sorusu yöneltildi. Toplam 1.495 oyun kullanıldığı anketimizde uzunca bir süre başabaş giden iki markadan BRC ipi göğüsleyerek 407 oyla toplam oyların %27'sini alarak birinci oldu.
Bugün sizlere LPG'li araçlarda kullanılan tankların kullanımı ile ilgili bilgiler paylaşmak istiyorum. LPG'li araçların dönüşümünde kullanılan tankların kullanım ömrü 10 yıldır. LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır.
İlgili 30 soru bulundu
Bununla birlikte LPG'li araç kullanan kimi kişiler araç muayene istasyonlarında otomobillerine yüklü LPG tanklarının kullanım süresi 10 yıl dolduğu için vize alamıyor. Zira yasaya göre ömrü 10 yılı aşkın LPG tanka sahip araçların trafiğe çıkması yasak.
Depoda ve enjektörlerin yanındaki o düzeneğin üzerinde üretim tarihleri yazıyor.
motor kaputunu aç araç karbürotörlü ise yuvarlak bir alet vardır beyin tabir edilen. üstünde yazar. Araç enjeksiyonlu ise kare şekline benzer dibe doğrudur yine kaputun altında dreksiyona yakın bir yerde ara.
Dilimize de “Otogaz” olarak benzer bir şekilde aktarılmıştır. Doğalgazın ayrıştırılması veya petrolün işlenmesi esnasında elde edilen LPG yakıtını Propan ve Bütan gazları oluşturur. Her iki gaz da farklı oranlarda hidrojen ve karbon atomları içeren hidrokarbonlardır.
Otogaz alınan noktaların mutlaka lisanslı marka olması gerekir. Aracın bakımları zamanında yapılmalıdır. LPG tanklarına %80 oranından fazla yakıt doldurulması risklidir. Bilinmeyen markalardan alınan LPG, sistemin filtresini kolay bir şekilde tıkayabilir.
Yakıt tüketimi araçtan araca değişmektedir. Aynı model, aynı motor hacimdeki araçlarda yapılan tespitlere göre; -1 litre benzinle ortalama 14.7 km yol kat edilirken, - 1 litre otogaz-LPG ile 11.36 km yol kat edilmektedir.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
Yakıt her firma tarafından aynı rafineriden, tankerlerin sıraya geçmesiyle alınır. Yani istasyona giren lpg hep aynıdır.
Honda, Ford, FIAT, gibi dev otomobil firmalarıyla anlaşmalı olan BRC, yeni nesil tüm araçlarla uyumlu olmasıyla bilinir. BRC Otogaz sistemleriyle dönüşümü yapılmış bir araç sahibine benzinden farksız sürüş keyfi yaşatmaktadır.
Halk arasında yaygın olarak "tüpgaz" adıyla bilinen LPG (sıvılaştırılmış petrol gazı) ısıtma, pişirme ve aydınlatmada kullanılan yaygın bir enerji kaynağıdır.
Bir Matkap ve Kaynak Makinesiyle 1970 Yılında Üretime Başlayan Konyalı İş Adamı Mehmet Ali Atiker, Bugün Ürettiği Lpg Otogaz Sistemlerini İtalya, ABD, Almanya, Rusya Gibi 38 Ülkeye İhraç Ediyor.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Van İl Müdürü Nevzat Gün, vatandaşların kullandıkları mutfak ve piknik tüplerini LPG otogaz istasyonlarında kaçak olarak doldurmalarının eve bomba almak kadar tehlikeli olduğunu söyledi.
Uzmanlar, LPG ile mutfak tüplerinin, faciaya davetiye çıkardığını belirterek, bu tüplerin mutlaka kontrolden geçmesi gerektiğini savunuyor. Mutfak tüpüne otogaz dolduranlar, LPG'ye dönüştürülen araçlardaki sistemi kullanıyor.
LPG 'ticari bütan' ve 'ticari propan' olarak satılmaktadır. Saflık derecesine bağlı olarak; birincisinin litresi 0,57-0,58, ikincisinin litresi ise 0,50-0,51 kilograma eşittir.
Türkiye'de gerçek fabrika çıkışlı olarak satılan yaygın iki otomobil. Anlamanın çok basit bir yolu var : LPG seviye göstergesi aracın kendi konsolu içerisinde ayrıca LPG geçiş düğmeleri de konsola tümleşiktir. Motorda da ufak tefek güncellemeler yapılıyor subaplar çelik olanlarla değiştiriyorlar.
Sigortası içerisinde LPG Orijinal mi ifadesi de bu alanda kendisini direkt olarak açıklar yani LPG'nin orijinal olduğunu belirtmektedir. Özellikle bir aksesuar olarak görülen LGP, araçlara takılır takılmaz sigorta şirketlerine bildirilmeli, söylenmelidir.
LPG, Türkçe açılımı ''Sıvılaştırılmış Petrol Gazı''. LGP, petrolün rafinerilerde damıtılması esnasında veya petrol yataklarının üzerinde bulunan doğal gazın ayrıştırılması ile elde edilen gazın, basınç halinde sıvılaştırılmışıdır.
Araca montajı yapıldığında üzerinde yer alan etiketteki tarihin 10 yıl süresi var. 10. yılın sonunda bu tankı değiştirmezseniz, TÜVTÜRK araç muayeneden vize alamıyorsunuz.
Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kocaeli Şube Başkanı Çınar Ulusoy, LPG araç dönüşümünde tanklarının imal tarihi itibariyle kullanım ömrünün, uluslararası ECR 67 R 01 ve TS 12095 standardına göre 10 yıl olduğunu bildirdi.
Geçmez, muayenenin geçerlilik süresi içinde dolmayacak olması lazım tankın son kullanma tarihinin. 1 temmuz olduğu zaman o tank muayeneden geçmez değiştirmek zorunda kalırsın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri