Öncelikle arabanız LPG'li de olsa benzine ihtiyacınız var. Benzin biterse araba çalışmaz. Bu, çok basit bir bilgi ama pek çok araç sürücüsü LPG'li aracın benzinle çalıştığını bilmez. Bu durumda yapacağınız ilk şey, en yakın akaryakıt istasyonundan bir küçük bidon benzin alarak depoya boşaltıp aracı çalıştırabilirsiniz.
Gaz Bitince Otomatik Olarak Benzine Geçmiyor? LPG sistemi takılı araçlar dururken yada hareket halindeyken gaz bitmesi durumunda sesli uyarı vererek araç otomatik olarak benzine geçmesi beklenir.
Benzin ile gazı aynı anda yakması imkansız. LPG forumlarında okuduğuma göre bazı LPG sistemleri yüksek devirlere çıkıldığında sürücü farkında olmadan otomatik olarak benzine geçtiği söyleniyordu. Aracınızda böyle bir durum olabilir.
Lpg bitince erke dönergeci devreye giriyor ve sonsuz enerjiye ulaşılıyor. belimize ip bağlayıp arabayı çekiyoruz. dandik araçlarda yakıt bitince otomatik duran motor sistemi olmadığı için kontağı kapatmadığın sürece araç gider.
Benzin yapısı gereği, LPG'ye nazaran litre bazında %20 daha az yakıt tüketiyor, ancak LPG de benzine göre %50 daha düşük fiyata satın alındığı için daha tasarruflu deniliyor. Yapılan araştırmalara göre benzinli araçlar 100 kilometrede yaklaşık 10 litre yakıt tüketirken; LPG'li araçlarda, 12 litre olarak hesaplanıyor.
İlgili 36 soru bulundu
LPG'ye geçtiğinde benzin pompasını kapatan röle kullanabilirsin. benzin pompa ile tanktan emiliyor, benzin hattına gönderiliyor.. genelde enjektör rayının sonunda regülatör vardır, hattaki basınç 3 bar olunca, regülatör açar ve benzinin fazlası geri döner..
Lpg deyken benzin bitiyor durumu aslında bir yanılmadır. Aslında benzin eksilmiyor fakat motor kontrol ünitesi yapılan km ile paralel olarak yakıt ibresini düşürüyor diyebiliriz.
lpg yakıt göstergesnn üzerinde düğme vardır genelde o düğmeye basınca benzine geçer.
Bu sorunun cevabı kısaca katkılı otogaz kullanmak ve zamanında bakım yapılmamasından kaynaklanır.
Dolayısıyla araçta benzinin bitmemesi gerekiyor. Aynı zamanda ilk çalışmada ve aracı ısıtıncaya kadar da aracın benzinle gitmesi gerektiğini de unutmayalım. Dolayısıyla aracımızda bir miktar benzin olması yeterlidir.
Oto gaz kullanımı motora zarar verir mi? Hayır. Doğru kalibrasyon ve doğru bir işçilik ile Benzin kullanımına göre motorunuzun ömründe uzama olur. LPG kullanımı ile Motor yağının da ömrü uzamaktadır.
Benzin fiyatları, LPG'ye göre daha yüksek olsa da uzun mesafeli yollarda oran hesaplaması yapıldığında LPG daha az tükettiği için LPG'nin daha düşük maliyetli olduğu görülür. Dolayısıyla benzin LPG farkı dikkate alındığında LPG kullanımı tasarruf sağlar.
-Programsal olarak ayarlarının ya çok kısık ya çok açık olmasından dolayı fazla yakar. -Bunun yanında regülatör arızalarından dolayı araç fazla yakar. -Ayrıca enjektör bozuk ise fazla yakmaya sebep olabilir. -Otogaz nedeniyle fazla yakmanın bir sebebi de araçta bulunan sızdırmalar ve kaçaklarıdır.
Arabayı ilk çalıştırdığımda benzin ışığı sabit yanar gaz ışığı yanıp söner ve benzinde gaza geçtiğinde sadece LPG ışığı sabit yanar ve benzin ışığı söner.
Karbüratörlü araçlar, lpg'den benzine geçmesi için motorun dönmesi gerekir. Karbüratörlü araçlarda elektrikli bir benzin pompası olmadığı için motorun dönmesi ile birlikte benzin otomatiği çalışır. Depodan motora benzin ulaştırılır. Bu sebeple karbüratörlü araçlarda lpg'den benzine sürüş anında geçmek gerekir.
Aksine motor için oldukça iyi olacaktır. Ancak eski model karbüratör sistemine sahip araçlarda bulunan lpg sistemi ile birlikte araç direkt olarak lpg'de çalışır. Bu araçlar genelde benzinde kullanılmazlar. Ancak aracın sürekli lpg ile çalışması karbüratörün kurumasına sebebiyet verir.
Gaz dedektörü konusunda “Evdeki doğalgaz alarmı neden öter?” gibi sorularla sıkça karşılaşılmaktadır. Gaz dedektörünün ötmesinin birincil sebebi havada hassas olduğu gazın bulunmasıdır. Ancak dedektörlerin ötmesinin bir diğer sebebi de yanlış montajdır.
Tam tersine benzinden gaza geçerken sıralı sistem de yapman gereken bir şey yoktur düğmeye bir kere basman yeter, karbüratörlü deyse düğmeyi ortaya alıp, karbüratördeki benzinin bitmesini bekleyip, araç stop etmeye yakınken gaz düğmesine basman yeterli.
Gaza geç geçişin nedenleri. 👉 Aracınızın soğutma suyu eksik olabilir. 👉 Geçiş ısısı yüksek ayarlanmış olabilir. 👉 Isı sensörünüz arızalı olabilir.
Sıralı Otogaz Nedir? Aracın ilk çalışmasının benzin ile yapıldığı daha sonra motor sıcaklığının 40°C'ye gelmesi ile birlikte otomatik olarak gaza geçen sistemlerdir.
Yolda giderken benzin ile gaz arasında değişiklik yapmanızı sağlar. Basarsanız benzine geçer tekrar basarsanız gaza geçer. 2. O ışık yanıp sönerken araç benzinde çalışıyor demektir, devamlı olarak çalışıyorsa gazda çalışıyor demektir.
Benzin ve LPG her ikisi de petrol türevi bir yakıttır. Ancak fiziksel ve kimyasal özelliklerindeki farklar nedeniyle kullanımda önemli farklar yaratmaktadır. LPG benzinin temel farkları; LPG daha çevreci bir yakıttır.
Yakıt bulmak için geçen araçlardan yardım isteyebilir ya da en yakın akaryakıt istasyonuna yürüyebilirsiniz. Ancak sizin ve aracınızın güvenliği için yol yardım - sigorta şirketi ya da çekici çağırmak en doğrusu olacaktır. Karakoldan izin belgesi alarak bidonla benzin alabilirsiniz.
Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.
Sıralı sistem araçlar, ilk çalışmayı benzin ile yaparlar, bu nedenle sabah geç çalışma problemi yaşanmaz. Motor belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra araç otomatik olarak gazda çalışma moduna geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri