Yumurtalık Kisti Varken Cinsel İlişkiye Girilir mi? Yumurtalık kisti cinsel ilişkiye girmeye engel değildir. Ancak kimi kadınlarda kistlerin büyüklüğü fazla olabilmektedir.
Basit kistler genelde takip edilir ve küçülmeleri için doğum kontrol hapları kullanılır. İltihabi kistlerde antibiyotik tedavisi uygulanır. 8-10 cm'yi geçen ya da sürekli büyüyen, ultrason ve kan testlerinde kötü huylu olma ihtimali yüksek kistler ise ameliyat ile alınır.
Folikül kistleri yumurtlama olmadığı durumlarda görülür. Yumurtlamayı bozan ağır stres, ağır hastalık, kilo değişimi, ilaç kullanımı gibi çeşitli nedenlerle oluşabilir.
Erden'e göre çikolata kistinden korunmak için çikolatadan uzak durmak, bol su içmek, domates, balık, baklagiller, yeşil çay tüketmek gerekiyor. Endometriozis halk arasında bilinen ismiyle Çikolata Kisti kadın hastalıklarında en sık rastlanan rahatsızlıklardan biridir.
İlgili 35 soru bulundu
İşlenmiş et ürünleri içeren bir diyet yerine meyve ve sebze ağırlıklı bir diyet. Fındık, fıstık gibi sert kabuklu yemişler, çekirdekler, böğürtlen, fasulye, baklagiller, tam tahıllar (buğday değil), frambuaz ve havuç gibi fitoöstrojen içeren gıdalar hormonların dengelenmesine yardımcı olabilir.
UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER
Çikolata da çikolata kistine neden olan veya kistin belirtilerini şiddetlendiren yiyecekler arasında yer almaktadır. Kırmızı et çeşitleri, işlem görmüş paketli et ürünleri, hidrojene edilmiş yağlar ve kafein vücudun östrojen seviyelerini arttırmaktadır.
Kistler Neden Oluşur? Tümör, genetik hastalık, gelişimsel bozukluklar, enfeksiyon, hücresel sorunlar, kronik iltihaplı durumlar, salgı yollarındaki tıkanıklık nedeniyle sıvının birikmesi, parazitler, damar hasarına yol açan travmalar kist oluşumuna yol açabilir.
Yumurtalık Kisti Ağrı Yapar Mı? Yumurtalık kistlerinin birçoğu belirti bile vermezken bir kısmı ise ağrı oluşturur. Yumurtalık kistlerinde ağrı kasıklarda ve karında görülür. Büyük kistler, adet gecikmesi ve ağrılı bir adet dönemine neden olabilir.
İçeriği basit sıvı görünümünde olan ve ortaya çıktığı organa göre değişmek üzere belli bir büyüklüğün üstüne ulaşarak bası belirtisi gösteren “Basit Kistler” çoğu kez ultrason eşliğinde iğne ile girilip aspire edilmek suretiyle boşaltılarak tedavi edilebilirler.
– Ağrı hissettiğiniz bölgeye günde 2-3 kez buz torbası ile soğuk kompres uygulayın. – Magnezyum içeriği yüksek gıdalar tüketin. Magnezyumu yeterli aldığınızda kist ağrısını ortadan kaldırabilirsiniz. – Papatya çayı ve ahududu çayı rahatlatıcı, sakinleştirişi ve üreme organlarına iyi gelen içeceklerdir.
Çoğu zaman hiçbir belirti olmadan kistler kendiliğinden düzelebilir. Ancak diğer durumlarda aşağıdaki belirtiler görülebilir: Karında şişlik ve gaz.
Böbrek kisti olan ne yapmalı sorusuna cevaben kırkkilit çayını tüketmeyi deneyebilirsiniz. Böbrek kistlerinin tedavisi için 30 gün boyunca, günde 1 kez, kırkkilit otu çayı tüketilmesi öneriliyor. Bu çayı hazırlamak için taze ya da kurutulmuş kırkkilit otu kullanabilirsiniz.
Gebelik söz konusu değilse adet kanaması ile kist dışarı atılır. Her ay vücudun bu şekilde yenilenmesini sağlayan kistlerin zararı yoktur; fakat adetle atılamayan kistler vücutta büyümeye başlar. Bu fizyolojik kistler zamanla küçülüp kaybolmaktadır.
Doğal Cinsel Gücü Arttırıcı Besinler Tüketmek
İstiridye, muz, çikolata, fındık, keçiboynuzu gibi yiyecekler hormonları tetikleyerek cinsel isteği artırmaktadır. Bu yiyeceklerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi cinsel isteği arttırmakta önemli rol oynamaktadır.
Ön sevişme cinsel birliktelik öncesinde hem bedeninizi hem de ruhunuzu cinsel birlikteliğe hazırlamaktır. Ön sevişmenin uzun tutulması, özellikle ilk defa cinsel birliktelik yaşayacaklar için oldukça önemlidir.
Kistin patlaması sonucunda kanama, yüksek ateş, mide bulantısı ve kusma ya da şiddetli ağrı görülebilir. Karında ciddi bir enfeksiyon gelişebilir. Bu tarz belirtileri gördüğünüz takdirde hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.
Yumurtalıklarda kistler, adet düzensizlikleri, tüylenme, tekrarlayan sivilceler ve insülin direncinin yol açtığı kilo fazlalığı ya da şişmanlık, sendromun ana işaretleri. Sorunun kökenindeki hormonal dengesizlik insülin direncini, inüsilin direnci de hormonal problemleri tetikliyor.
Basit kistlerin çoğu tedavi gerektirmez. Bu kistlerin birçoğu kendiliğinden geriler, bir kısmı ise ilaç tedavisiyle küçülebilir. Ancak bir bölümü de sebat edebilir ya da büyüyebilir. Çikolata kistleri ise içi kanla dolu olan kistlerdir.
Bu sorunun yanıtı, kistin türüne ve taşıdığı dokuya göre değişiklik gösterir. Eğer kişide nadiren rastlanan tümör dokulu kistler bulunuyorsa, büyüklüğüne bakılmaksızın hemen cerrahi müdahaleyle alınması gerekir çünkü kanser dokulu kistlerin tamamı tehlikelidir.
Kistler herhangi bir rahatsızlık vermiyorsa bu kistler kısa bir süre izlenir. Olumsuz etkilemeyen bu kistler 1-2 ayda 1-2 ayda kendiliğinden geçer. Fakat büyük ve rahatsızlık veren seviyedeki kistlerde doktorunuz hormon veya ameliyat tedavisi uygulamayı önerebilir.
Kist patladığı takdirde acil müdahale etmek gerekebilir. Kistin patlaması sonucunda kanama, yüksek ateş, mide bulantısı ve kusma ya da şiddetli ağrı görülebilir. Karında ciddi bir enfeksiyon gelişebilir. Bu tarz belirtileri gördüğünüz takdirde hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.
Prof.Dr.İbrahim Saraçoğlu soğan suyu kürüyle kadınların beyaz akıntı,miyom, menapoz, kist gibi rahatsızlıklarında son derece başarılı sonuçlar alındığını belirtti. Kadınların en önemli sorunlarından yumurtalık kisti, miyom, akıntı ve menopoz şikayetlerine soğan kürü derman oluyor.
Yemeklik beyaz soğanı dörde bölerek, önceden kaynatılmış 2 su bardağı klorsuz suya koyarak 5 dakika kaynatın. İçine bir şey ilave etmeden öğle ve akşam yemeklerinden önce birer bardak tüketin. Bu küre sadece 15 gün devam edin.
Yürüyüş, yüzme, yoga veya dans gibi egzersizlerin haftada dört kez en az 30 dakika yapılması önerilir. Sağlıklı ve dengeli bir diyetin yanı sıra Selenyum, B6 Vitamini, Krill yağı, Likopen gibi takviyeler de çikolata kisti tedavisinde yardımcı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri