Lrf kaç metreye kadar atar? LRF tekniği ile ortalama olarak 20-40 metreye kadar atış yapılabilir.
Lrf olta kullanarak atış yapan bir balık avcısı 0.03 milimetrelik bir ip misina kullanarak 20 metre uzağa olta atabilmektedir. Kısaca söylemek gerekirse ip misinanız ne kadar ince ise mesafe uzunluğunuzda bir o kadar uzun olacaktır. Ayrıca Lrf olta ile balık avında bir diğer önemli olan ek malzeme ise kamış boyudur.
Balığı kandırmak isteyen LRF ve spin avcılığı bunu yaparken değişik atar aralıklarını kullanır. LRF için 0-10 gr atarlı kamışlar yeterli olurken spinde bu değer 10-30 gr arasındadır. Kamışların yanı sıra kullanılan makinelerde farklıdır.
Kamış Seçimi
Seçeceğimiz kamışın genellikle minimum gramaj değeri 0 veya 2 gr, maksimum gramaj değerinin ise 10 veya 11 gr olması LRF avı için en uygun aralıktır. Bu aralıklarda mümkün olduğu kadar uzun kamış seçmemiz atış mesafemizi de bir o kadar arttırır.
Surf olta avlanmanın yapıldığı meraya göre 3 metreden 6 metreye kadar atılır. Surf kamış parçalı mı teleskopik mi? Surf kamışı parçalı ve teleskopik olarak ayrılır. Tatlı su ve göller için parçalı olta kamışı tercih edilirken; amatör surf balık avı için teleskopik kamış daha uygundur.
İlgili 31 soru bulundu
2012 yılında yapılan düzenleme ile 11 metreden 24 metre olan asgari avlanma derinliği bu ay yapılan düzenleme ile asgari 18 metre olarak değiştirilmiştir. Gırgır ağlarının kurşun yakası (ağların denize batmasını sağlayan kısmı) ortalama 5-6 ton, uzunlukları ise yine ortalama olarak 1200-1300 metre civarındadır.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
2018 yılında piyasaya kullanıcıları ile buluşan 2-11 gr aksiyonlu Albastar Critical LRF Olta Kamışı. Diğer LRF Kamışlarının arasından ultra ekonomik fiyatı ve 1.5 kg çeker gücüyle sıyrılan Crital Kamış 2018 yılının en çok tercih edilen kamışları arasına girmeyi başardı.
yürümeyi ve sürekli hareket etmeyi seviyorsanız kesinlikle LRF ye bulaşın derim. Hem birde LRF nin avantajı her türlü balığı yakalamnıza olanak tanır. Mesela SPin ile karagöz yakalanmaz genelde istisnalar haric cunki karagöz yemli avcılıktır ama lrf karagöz yakalar uygun yemle silikonla.
LRF olta kamışları normal olta kamışlarının aksine daha kısa boyludurlar. Standart olta kamışlarında 300 cm gibi uzunluklardan söz edilirken, LRF kamışlarının standart uzunlukları 180 ve 240 cm arasında değişmektedir.
LRF ile Spin arasındaki temel fark ekipmanların ve avlanma tarzının farklı oluşudur. Spin balık avında ağır ekipmanlar kullanılır. LRF balık avında ise hafif olta ekipmanları tercih edilir.
En aksiyon verici balık tutma; lrf avıdır. Gündüz vakti tekneden lrf avı teknikleri uygulamak, daha güzel zamanlar geçirmenize sebep olacaktır. Lrf avı yaparken, maksimum 10 veya 12 gramlık atarlı kamışa sahip olmanız gerekir.
Dostum Hoşgeldin ,lrf yapacak isen 75 sarım hızlı kacabilir ,bu disiplinde 65 limit olarak görülüyor,benim tercihim 1000-2000 makinadan yana.2-4 kg drag yeterli,sececek olduğun makina 170-215 gr gecmemeli , 135 gr kamış tan daha hafifini tercih edersen daha iyi , kamış ta ise 75-140 max . toplam ağırlık 240-350 max .
LRF Kamışı Nasıl Seçilir? LRF kamışı seçerken dikkat etmemiz gereken üç temel husus vardır. Bunlar sırasıyla doğru lrf kamış uzunluğunun seçilmesi, doğru kamış atarının belirlenmesi ve doğru kamış aksiyonun seçilmesidir.
LRF ise kış ayı hariç hemen hemen her ay yapılabilir.
Lrf avında genelde 0.4 ile 0.10 mm arasında ip misina kullanılır 4x yda 8x ip misina tercih edebilirsiniz.
19.05.2018 günlerden cumartesi bol istavritli bir sabah suyu güzel ve keyifli geçti.Lrf ile çapari atmak istavrit çekmek bir başka imanılmaz keyifli ve eğlenceli mutlaka tavsiye ederim lrf de çapari kullanmanızı :) Kullandığım çapari koyu yeşil turuncu ve beyazdan ibaretdir ve kurşun 15 gr kamış 2.8 gr atarlı daiwa ...
Bu balıklar 5 - 30 gram atarı olan ince ve hassas spin kamışlar ile avlanır. Spin avcılığın da 2 önemli konu vardır. Bunlar kamışın hafifliği ve kamışın atarı. Spin kamışlar 20 - 30 metre uzağa atılabilecek atara ve yormayacak hafifliğe sahip olması gerekir.
LRF, "Light Rock Fishing" kelimelerinin kısaltmasıdır ve hafif kaya balıkçılığı anlamına gelir. LRF kamışları, hafif yapay yemlerle küçük balıkların avlanması için tasarlanmış özel bir tür balıkçılık kamışıdır. Bu kamışlar, ağırlıklı olarak kıyıda veya kayalık bölgelerde kullanılır.
Lrf ile balık çekeceksen bence ilk kural acele etmemelisin. Hele de büyük balıklar için kalama kapalıysa o balığın misinayı kopararak, kamışı kırarak vs. kaçması muhtemeldir. O yüzden acele etmemeli, ipin de yeteri miktarda varsa balığa kalama verip yormak iyi olacaktır.
Doğru LRF Olta Makinesi Seçimi ve Özellikleri
LRF olta makinesinin devri 4'ün üzerinde olmalıdır. 5 ve üzeri devire sahip hızlı misina sarımı yapan makineler seçilmelidir. Kayalık meralarda, LRF yemlerinizi hızlı yüzdürmek ve aksiyon verebilmek, oltanızın takılma risklerini aza indirir.
Atış değeri kamışın hangi ağırlıkta yemleri atmaya elverişli olduğunu rakamsal olarak belirtir. (1-10) (7-21) (10-30) (15-45) (100-200) gibi genellikle gram olarak ya da Lb olarak ifade edilen değerlerdir.
Kıyı balıkçılığı yapanların mümkün oldukça uzun kamışları tercih etmeleri, balık tutma alanını genişleteceğinden daha verimli olur. Tekne balıkçılığı için ise kısa kamışlar daha uygundur. - Olta kamışının tasarımı kullanıcıların dikkat etmesi gereken önemli özellikler arasında yer alır.
Kıyıdan av yaparken 180-240 cm arası kamışlar uygun olabilirken tekne üzerinde ise 240-300 cm arası kamışlar tercih edilebilir. Spin kamış 270 bu gruptadır. Hedeflenen balık türüne göre de kamış uzunluğu önemlidir. Büyük yemlerle avladığınız büyük balıklar için daha güçlü ve uzun kamışlar tercih etmelisiniz.
Kıyıdan büyük balık spin at çek yöntemi ile tutulur. Başarılı balık avı için ayrıca kullanılan oltanın güçlü ve kamışın atış hızının kuvvetli olması gerekir. Balık en iyi neyle tutulur? Balık en iyi suni ve canlı yem ile tutulur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri