M-FURO, deriye damlatılarak kullanılmak üzere hazırlanmış, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır. Güçlü kortikosteroidler sınıfında yer alır.
M-FURO, deriye sürülerek kullanılmak üzere hazırlanmış, kortizon-tipi bir hormon ilacıdır.
Kortizonlu kremleri uygun zaman aralığında ve doğru yerde kullandığımız zaman etkileri kuvvetlidir ve kullanımları güvenlidir.
Kortizonlu kremlerin dermatolog tarafından önerildiği şeklin dışında bilinçsiz şekilde kullanılması sonucunda öncelikle deride yanma hissi, kaşıntı, kuruluk, kızarıklık, damarlanma, deride incelme hissi, morluk ve bazen kıllanma artışı ortaya çıkabilir.
Kortizonlu tüm ilaçlar gibi kortizonlu kremler de doktor kontrolünde kullanılmalıdır. Uzman dermatolog tarafından kortizonlu krem önerilen hasta, kremi önerilen şekilde kullanmalıdır. Kortizonlu kremin önerilerin dışında kullanılması hastanın cildinde yanma, kaşınma, kuruluk, morluk ve kıllanmaya neden olabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Kortizon vücutta doğal olarak salgılanan bir hormondur.
Bu açıdan bakıldığında kortizonun vücuttan tamamen atılması gibi bir durum söz konusu değildir. İnsan vücudunda ölüm anına kadar kortizon hormonu salgılanır.
Kortizon, bağışıklık sistemini baskıladığı için tedavi sürecinde enfeksiyon riski oluşturur. Bu nedenle özellikle aktif enfeksiyon kuşkusu olan kişilerin kortizon kullanımı konusunda dikkatli olmaları önerilir. Tüberküloz (verem) gibi ciddi enfeksiyonlarda ise kortikoid alımından kesinlikle kaçınılmalıdır.
Yüzde kızarıklık ve şişlik, özellikle gövdede sivilcelenme, ensede kalınlaşma, kıllanma artışı, geçici saç dökülmesi, deri renginde koyulaşma gibi deri yan etkileri olabilir.
Kortizon vücuttan idrar yolu ile atılır. Kortizol hormonları karaciğer tarafından etkisiz hale getirilir. Ardından dolaşım yolu ile böbreklerden süzülerek idrar yolu ile atılırlar.
Topikal kortizonlu ilaçların sıklıkla 30 gr olduğunu düşünecek olur isek bir tüp ilaç bu kullanım şekli ile 15 gün tedavi için yeterli olacağı anlamına gelmektedir. Az günde bitmesi gereksiz yere fazla kullanıldığı, fazla gün sürmesi ilacın yetersiz kullanıldığı anlamına gelecektir.
Egzama için reçete edilen kortizonlu kremler, vücut tarafından doğal olarak üretilen kortizon-benzeri bir madde olan bir glukokortikoid içerir. Bu kortizon, egzama alevlenmesinin hızla çözülmesini sağlayan güçlü anti-inflamatuvar özelliklere sahiptir.
Kortizonlu krem ya da pomatlar hastalığınıza uygun teşhisle verilmişse çok kısa sürede sorunların yok olmasını sağlarlar ancak uzun süre kullanılırlarsa cildi inceltir ve dış etkilere daha açık bir hale getirebilirler. Bu nedenle kortizonlu merhemler sadece lezyon üstüne sürülür, geniş alanlara yayılmazlar.
FUCİCORT nedir ve ne için kullanılır? FUCİCORT, bir antibiyotik (fusidik asit) ve güçlü bir kortikosteroid (betametazon valerat) içeren kombine bir preparattır. Fusidik asit bakterilerin üremesini önlerken, betametazon ise antiinflamatuar etkiye sahip olup, kaşıntıyı azaltır.
Çok seyrek;
Yanma • Hastalığın şiddetlenmesi • Ciltte kuruluk • Kızarıklık • Nasır oluşumu • Sivilcedir.
M-FURO FA, bakterilerin üremesini önleyen bir antibiyotik olan fusidik asit ile iltihap ve kaşıntı giderici özellikteki güçlü bir kortikosteroid olan mometazon furoatı birlikte içerir. Bu ilaçlar, belirli cilt problemlerinden kaynaklanan kızarıklık ve kaşıntıyı azaltmak amacıyla cildin yüzeyine uygulanır.
MOMECON'u doktorunuz önermediği sürece geniş ya da birbirine temas eden deri (kasık, koltuk altı bölgesi gibi) yüzeylerinde uzun süre kullanmayınız, tedavi edilen deri bölgesini sargı ile ya da başka herhangi bir pansumanla kapatmayınız. Tedavinizi aniden kesmeyiniz.
Kremi gözlerinize temas ettirmeyiniz. MOMECON'u yüzünüze 5 günden fazla sürmeyiniz. Çocuklarda 5 günden uzun süre kullanmayınız. Büyük miktarlarda, vücudun büyük alanını kaplayacak kadar uzun süre kullanmaktan kaçınınız.
Kortikoid içeriği nedeniyle emzirme döneminde fazla miktarda ve uzun süreli kullanılmamalıdır. FUCİDİN H, emzirme sırasında uygulanabilir fakat meme bölgesine uygulamadan kaçınılmalıdır. Araç ya da makine kullanımı üzerine herhangi bir etki bildirilmemiştir.
FUCİDİN H, enfeksiyonun eşlik ettiği veya enfeksiyon riski taşıyan kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere dermatit (genellikle enflamasyon, kızarıklık, kabuklanmış yara ve kaşıntı ile seyreden ve alerjik kaynaklı da olabilen ekzema tipi deri hastalıkları) tedavisinde kullanılır.
FUCİCORT; perianal ve genital kaşıntı varlığında sadece kısa süreli kullanılmalıdır. betametazon valerat tedavisinin 14 günden fazla kullanılmaması bakteriyel direnç gelişim riskini minimuma indirir.
Kortizon vücuttan idrar yolu ile atılır. Kortizol hormonları karaciğer tarafından etkisiz hale getirilir. Ardından dolaşım yolu ile böbreklerden süzülerek idrar yolu ile atılırlar.
Kortizon vücutta doğal olarak salgılanan bir hormondur.
Bu açıdan bakıldığında kortizonun vücuttan tamamen atılması gibi bir durum söz konusu değildir. İnsan vücudunda ölüm anına kadar kortizon hormonu salgılanır.
Kortizon içermeyen kremler pimekrolimus ve takrolimus atopik dermatit tedavisinde kullanılan diğer ilaçlardır. Kortizonlu ilaçlarda görülen yan etkilere yol açmazlar. Yüz gibi hassas deri bölgelerinde kullanılabilirler.
Fucidin'in etkin maddesi olan Fusidik asit; Fucudium cuccineum kültüründen elde edilen bir antibiyotik olup bir çok gram-pozitif organizma üzerinde güçlü antibakteriyel etkiye sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri