d) (M) notu; öğrencinin daha önce almış olduğu ve denklikleri kabul edilerek en az ders yüküne sayılan dersler için ve ilgili Fakülte Dekanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğünün önerisi üzerine, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile muaf olunan dersler için verilir.
g) M (Muaf) işareti, öğrencinin muaf tutulduğu dersler gösterir. ğ) NGR işareti, akademik takvimde belirtilen süreler içinde notu girilmeyen derslere otomatik olarak verilir.
c) Başarı notları (G) ile takdir edilen beden eğitimi, güzel sanatlar ve benzeri dersler ile muaf (M) olunan dersler, not ortalamaları hesabına katılmaz.”
c) G notu: Kredisiz derslerden başarılı olan öğrenciler için verilir. ç) K notu: Kredisiz derslerden başarısız olan öğrenciler için verilir.”
Bu harf sisteminin rakamsal ifadesi de çok merak edilir. Üniversitelerde genellikle 90 ile 100 puan arası AA harf notuna karşılık gelir. 89 ile 85 arası notlar BA, 80 ile 84 arası harf notu BB, 79-75 arası CB, 74 ile 70 arası CC, 69 ile 64 arası DC, 64-60 arası ise DD olarak ifade edilir.
İlgili 28 soru bulundu
Ham Başarı Notu (HBN): 100 puan üzerinden öğrencinin bir dersten yarıyıl içi faaliyetleri ve yarıyıl sonu sınav notlarından hesaplanan ağırlıklı nottur.
M (Muaf) notu, öğrencinin daha önce almış olduğu ve/veya denklikleri kabul edilerek enstitü yönetim kurulu kararları ile muaf olunan dersler için verilir. G, K ve M notları AGNO hesabına katılmaz. E (Eksik) notu, öğrencinin devam ettiği ders için öğretim üyesi tarafından otomasyon sistemine girilemeyen notu ifade eder.
b) Bunlardan; 1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
h) (GG) notu: Kredisiz derslerde başarılı olunması halinde verilen notu ifade eder. (4) Dönem sonu başarı (harf) notları öğrenci işleri müdürlüğü tarafından ilan edilir.
Bu değişiklikler sonrasında transkriptinizde bazı derslerinizin 'M' harf notu olarak işlenmiş olduğunu görebilirsiniz. M harf notu ilgili ders ya da derslerden muaf olduğunuz anlamına gelmektedir. Dolayısıyla muaf olduğunuz dersi tekrar almanız gerekmemektedir.
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir.
MADDE 24 – (1) Ders başarı notlarını ifade eden puanlar, notlar, katsayıları ve anlamları aşağıda belirtilmiştir: a) Puanlar Notlar Katsayılar 95-100 A1 4,00 90-94 A2 3,75 85-89 A3 3,50 80-84 B1 3,25 75-79 B2 3,00 70-74 B3 2,75 65-69 C1 2,50 60-64 C2 2,25 55-59 C3 2,00 50-54 D 1,75 0-49 F3 0,00 F2 0,00 F1 0,00 F6 0,00 ...
Örneğin, 90-100 arası A iken, 90-92 arası A-, veya 97-100 arası A+ olması ortalamada dengeleri değiştirebilmektedir. Her kurumun + ve – harf notu sistemini tanımadığı da göz önünde bulundurulmalıdır.
d) (M) notu; öğrencinin daha önce almış olduğu ve denklikleri kabul edilerek en az ders yüküne sayılan dersler için ve ilgili Fakülte Dekanlığı ve Yüksekokul Müdürlüğünün önerisi üzerine, Fakülte ve Yüksekokul Yönetim Kurulu kararı ile muaf olunan dersler için verilir.
Bir dersten (DC) ve (DD) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi koşullu olarak başarmış sayılır. Mezuniyette koşullu başarılı notların, başarılı kabul edilebilmesi için öğrencinin AGNO'sunun en az 2.00 olması gerekir, öğrenciler ilgili derslerin sınavına tekrar girerek notlarını yükseltebilir.
(4) “Y” notu Başkent Kredisi olmayan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir.
Bir dersten başarılı olabilmeniz için ilgili dersin ders başarı notunun 60,00 ve üzerinde olması gerekir. Dersten 50,00 ile 59,99 arasındaki ders başarı notu alınması durumunda dersin bulunduğu döneme ait dönem not ortalaması en az 60,00 ise dersi koşullu başarmış sayılırsınız.
2) BL (başarılı) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarılı öğrencilere verilir. 3) BZ (başarısız) notu; ortalamaya katılmayan ve kredisiz derslerden başarısız veya devamsız öğrencilere verilir.
Herhangi dersten ortalaması DD düşerek başarısız olan öğrencilerin notları, dönem sonunda Bütünleme sınavlarından sonra, eğer transkript Genel Not ortalaması (GNO) 2,50 ve üzerinde ise DD (Başarısız) olan tüm notları DB (Başarılı) olarak sistem tarafından otomatik olarak güncellenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri