Şekil üzerinde yer alan M harfi İngilizce “Month” (AY) kelimesinden gelmektedir. 6M – Kapak açımından sonra 6 ay boyunca kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir. 12M – Kapak açımından sonra 12 ay boyunca kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Bu M harfi ve yanında yazan sayı, açıldıktan sonra kaç ay kullanabileceğinizi gösterir (M harfi ayı temsil eder). Örneğin bu kutuda 12 ay içindeki tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
Ürünlerin ambalajlarında “Batch Code” olarak isimlendirilen bir sayı ve harf kombinasyonu bulunur. Bu kod ile ürünün üretim tarihini, sahte olup olmadığını anlayabiliriz. Ürün ambalajlarında “açıldıktan sonra” kullanım süresi belirtilir ancak üretim tarihleri çoğu zaman batch code'larda bulunur.
İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder. Bazı dillerde ise ay/gün/yıl şeklinde bir yazım söz konusu olabilir.
İngilizce “month” yani “ay” kelimesinin kısaltılması ile elde edilmiş “M” harfi kozmetik ürünleri üzerinde 3M, 6M ya da 12M gibi ibareler ile yer almaktadır. Ambalajlarda yer alan bu ibareler ürünün açılmasından itibaren kaç ay boyunca kullanılabileceği konusunda kullanıcıları bilgi vermektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Ürünlerin ambalajında yer alan 6M, 12M, 18M, 24M ifadeleri kapak açımı ifadeleridir. Şekil üzerinde yer alan M harfi İngilizce “Month” (AY) kelimesinden gelmektedir. 6M – Kapak açımından sonra 6 ay boyunca kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Kavanoz şeklinin içinde “3M” yazıyorsa bu ürünün açıldıktan sonra üç ay içinde tüketilmesi gerektiğini gösteriyor.
Üstelik ürünün üzerinde yer alan bilgiye de bunu açıkça yazMAmışlar: “Son tüketim tarihi(STT) ve seri numarası ambalaj üzerindedir.” Üretim tarihini yazmadıkları ürünün fotoğraflardan fark edeceğimiz üzere son kullanma tarihi kapak kenarındadır.
Doğum tarihi veya bugünün tarihi atacak olanlar, mutlaka gün, ay ve yıl sıralaması şeklinde yazmalıdır. Yazılacak olan tarihte ilk olarak günün belirtilmesi önemli bir detaydır. 01.01.2021 şeklinde gün, ay ve yıl sıralamasına uygun olmalıdır.
Son Kullanma Tarihi (SKT) Nedir? Bu ifade son kullanma tarihi (SKT) veya son tüketim tarihi (STT) olarak ifade edilir. Bu bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihi ifade eder.
Bir ürünün SKT'sini nerede bulabilirim? Son kullanım tarihi, ambalajın üzerinde ve ürünün teknik veri sayfasında açıkça görünmelidir, üretim tarihine göre aylar veya yıllar cinsinden ifade edilir.
** Üretim tarihinde yer alan Q harfi ile belirtilen rakam, yılın kaçıncı çeyreğinde üretildiğini gösterir.
Bu yazıda bir hisse senedini değerlendirirken kullanacağın belki de en temel ve en popüler finansal terimlerden birini anlatacağız: Fiyat-kazanç oranı. Sen kısaca F/K oranı diyebilirsin. Bu kavram 'price-to-earnings' olarak da geçer ve P/E hatta PER şeklinde de kısaltılır.
Böyle durumlarda gıdaların üzerinde bakteri oluşumu meydana gelebileceğini Dile getiren Önal, "O nedenle son kullanma tarihi geçen ürünleri kullanmak kesinlikle sakıncalıdır, sağlığınızı tehdit edebilir. Gıda zehirlenmesine yol açabilir ya da uzun süre etkisi belli olmayan sağlık sorunlarına sebep olabilir." dedi.
4) Minimum dayanma tarihi: Minimum dayanma süresi 30 aydan az olan kozmetik ürünler için iç ve dış ambalajda yer alması gereken tarihtir. Kum saati ve yanında Ay/Yıl olarak tarih yazılmalıdır.
4 - Allık ve fondöten
Yüzümüze renk veren allıklarda 12- 18 ay süre geçtikten sonra cildinize sürmemeniz gereken ürünlerden biri. Son olarak fondötenleri de 6-12 ay geçtikten sonra cildimizin sağlığı için kullanmamaya dikkat edelim.
GG Dogum yılının son iki hanesini girceksin AA dediği doğum günü YYYY ise doğdugun ayın ilk 4harfi hazi mayı temm gibi. iyi forumlar...
DMY g aaaa yyyy şeklinde çıktı verir (Örneğin: 31 Mayıs 2007). Varsayılan formattır. MDY aaaa g, yyyy şeklinde çıktı verir (Örneğin: Mayıs 31, 2007) YMD yyyy aaaa g şeklinde çıktı verir (Örneğin: 2007 Mayıs 31)
Belirli bir tarih bildiren ay ve gün adları büyük harfle başlar: 29 Mayıs 1453 Salı günü, 29 Ekim 1923, 28 Aralık 1982'de göreve başladı. Lale Festivali 25 Haziran'da başlayacak. Belirli bir tarihi belirtmeyen ay ve gün adları küçük harfle başlar: Okullar genellikle eylülün ikinci haftasında öğretime başlar.
Gıda alışverişlerinizde son tüketim tarihi (STT) geçmiş ürünleri almayınız, bu ürünlerle ilgili Bakanlığa şikayette bulununuz. Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) ise uygun şekilde muhafaza edildiğinde, gıdanın kendine has özelliklerini koruduğu süreyi gösteren tarihi ifade etmektedir.
Tüketicilerin TETT ile SKT terimlerini birbirine karıştırmamaları gerekiyor. Son Tüketim Tarihi, bir ürünün tüketilmesi gereken nihai tarihi gösterir. Örneğin bir gıda ürününün üzerinde STT 03.07.2022 yazıyorsa, 04.07.2022 tarihi itibariyle tüketilmesi sakıncalıdır.
2. Ne zaman atacağınızı bilin: Göz farının ortalama 3 sene kadar raf ömrü vardır.
Rimelin ömrü kapağı açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra ise 6 aydır. Rimel ömrü geçtiğinde kurur. Bu nedenle kurumuş bir rimel kesinlikle sulandırılarak kullanılmamalıdır. Rimelin daha uzun süre dayanması için her kullanımdan sonra kapağı iyice kapatılmalıdır.
Kozmetik ürünleri de gıdalar gibi son kullanma tarihine sahiptir. Son kullanma tarihi ya da kullanım önergesini ürünün üzerindeki etikette, kutusunda ya da paketinde görebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri