Normal şartlarda memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatar.
SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.
Emekli maaşları ne zaman yatıyor? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Emekli maaşı saat kaçta yatar? Memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatırılıyor.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Cumartesi emekli maaşı yatar mı? Evet. Emekli aylığı ödenme tarihi tahsis numarasına göre cumartesiye denk gelse bile Cumartesi günü maaşınızı alabiliyorsunuz. Hatta Cumayı Cumartesiye bağlayan gece yarısından sonra maaş hesaba aktarılmaktadır.
İlgili 41 soru bulundu
Memur maaşları her ayın 15'i kişilerin banka hesaplarına yatırılmış olur. Eğer ayın 15'i hafta sonuna denk geliyorsa, bankalarla olan anlaşma sonucu yine de gününde yatacaktır.
SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emekli maaşları Ocak 2022 döneminden itibaren Cumartesi gününe rastlaması halinde Cumartesi günü, Pazar gününe rastlaması halinde ise Pazar günü ödenmektedir.
Ücretin günlük olarak belirlendiğine kanaat getirilirse, işçiye 31 gün çeken aylarda 31 yevmiye ödenmesi gerekmektedir. İşçinin ücretinin aylık ve maktu olarak belirlendiğine kanaat getirilirse ay içinde kaç gün olursa olsun işçinin alacağı maaş değişmeyecektir.
SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki emekli maaşları Ocak 2022 döneminden itibaren Cumartesi gününe rastlaması halinde Cumartesi günü, Pazar gününe rastlaması halinde ise Pazar günü ödenmektedir.
Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "4C (Emekli Sandığı) kapsamında olan emeklilerimizin Temmuz dönemi zam farklarını 28 Temmuz'da ödüyoruz. Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek.
Normal şartlarda memur maaşları ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatar. Memur maaşı tamam peki emekli maaşları saat kaçta yatar? O da tıpkı memur maaşı gibi ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece saat 12'yi geçtikten sonra hesaplara yatar.
Çalışan işçilerin maaş ödemesi, en fazla 20 gün geciktirilebilir. İş günü ve tatillerin toplamı olarak 20 gün boyunca ücret ödemesi yapılmadığı zaman, çalışanlar çalışmayı durdurabilir. İş veren 20 gün içerisinde, geçerli bir sebep olmadan maaş ödemesini geciktirdiği takdirde iş yeri çalışanları çalışmayı durdurabilir.
Burada unutulmaması gereken en önemli husus, iş sözleşmeleriyle ayın herhangi bir gününün (1, 5, 10, 15, 20, 25 ya da 30. günü) ücret ödeme zamanı olarak belirlenebilecek olmasıdır. Yani ücret ödeme zamanı ayın herhangi bir günü seçilebilecek ve fakat ücret ödeme periyodu/aralığı bir aylık süreyi geçemeyecektir.
NOT: Tahakkuk memuru personelin hesaplarına yapılacak ödemeyi personel ismi ve banka hesap numaralarını her ayın 15'inde ödenmesi koşuluyla bankaya gönderir. Ayrıca personelin emekli kesenekleri için yapılacak ödemeyide bilgisayar üzerinden her ay düzenli olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderir.
İşçilerin maaş ödemeleri, yasalarla koruma altına alınmıştır. 4857 sayılı İş Kanunu'na göre, çalışanların maaşları her 30 günde bir ödenmek durumundadır. İş sözleşmesine ya da toplu sözleşmeye bağlı olarak, çalışanların maaşlarının ödeme sıklığı 1 aydan 1 haftaya kadar indirilmektedir.
Emekli maaşı ödemesi tarihi Cumartesi gününe rastlayan hak sahiplerinin ödemesi Cuma, Pazar gününe rastlayanların ödemesi ise Pazartesi yapılıyor. SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.
Borçlar Kanununda ücret ödeme zamanı, aksine bir hüküm bulunmadıkça her ayın sonu olarak belirlenmiştir. Yani işçi ücretleri çalışılan ayın son günü ya da en geç takip eden ayın ilk günü ödenmesi gerekir.
(3) Muhasebe birimince, banka listeleri onaylandıktan sonra, iki nüshası harcama birimince muhasebe biriminden alınır ve bir nüshası kamu görevlileri ve işçilerin banka hesaplarına aybaşı itibarıyla kayıt yapılmak üzere, aybaşından en az dört iş günü önce ilgili banka şubesine teslim edilir.
Maaş günü olarak seçilen günde Cumartesi ya da Pazar gününe denk gelmesinin bir önemi olmadan bankaya bildirilmesi durumunda çalışanların hesabına maaşları yatırılacaktır.
Kural olarak hesaplamalar brüt ücret üzerinden yapılır. Ücret aylık olarak belirlenmesi halinde günlük ücret, aylık ücretin 30'a bölünerek bulunur. İşçinin aylık ücreti 30'a bölünür.
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2023 yılı asgari ücreti belli oldu. Asgari ücret ne kadar oldu? 2023'te Asgari ücret 1 Temmuz 2023 itibarıyla brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, net 11 bin 402 lira 32 kuruşa yükseltildi. Asgari ücret 2023 temmuz zammı...
Elden maaş ödeme limitine ilişkin bir düzenleme söz konusu değildir. Zira yukarıda da detaylı şekilde açıkladığımız üzere işverenin işçi sayısı Türkiye genelinde 5 ve üstündeyse, bu işveren işçisinin tüm ücretlerini ve her türlü ödemeyi bankadan yapmak zorundadır.
Emekli maaşının yatma tarihi cumartesi gününe denk geldiği durumunda maaş, bir gün önceden hesaba yatmaktadır. Bu durumda, PTT şubelerinden maaşlar çekilebilmektedir. Emekli maaşı eğer bankalar aracılığı ile alınacaksa, haftasonu olması farketmeksizin bankamatiklere giderek emekli maaşı kolaylıkla çekilebilir.
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
En düşük emekli maaşı Ocak 2023'te 5500 TL'ye Temmuz öncesi ara dönemde ise 7500 TL'ye yükseltildi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri