Ne kadar ihtiyaç kredisi çekebilirim? Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
Kişinin alabileceği maksimum kredi tutarı, belgelenebilir gelire göre hesaplanır. Buna göre, aylık taksitlerin toplam tutarı belgelenebilir gelirin %50'sini geçmeyecek şekilde düzenleme yapılır. Ödediğiniz taksitlerin toplam tutarı gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde farklı krediler için borçlanabilirsiniz.
Kart limiti artırma konusunda dikkat edilmesi gereken önemli bir kural yasal sınırlamalardır. Yasal düzenlemeler gereği, tüm kredi kartlarının toplam limiti, kart sahibi olduğunuz ilk yıl aylık ortalama net gelirinizin iki katını, sonraki yıllarda ise aylık gelirinizin dört katını geçemez.
Bankalar kredilerin aylık ödemelerini hesaplarken maaşın maksimum %70'ini baz alır. Yani daha fazlası için kredi veremez ve bu da toplamda alacağınız kredi tutarını etkiler. Maaşın maksimum %40-50'si kadarını aylık ödeme olarak kabul eden bankalar da mevcuttur.
Bankaların emeklilere özel kampanyaları göz önünde bulundurulduğunda sunulan kredilerde genellikle aylık maaşın 15-20 katı aralığında tutarların belirlendiğini söylemek mümkün. Emekli kredi miktarı, aylık taksit ödemelerinin toplamda maaşın yüzde 70'ini geçmeyecek şekilde belirlenir.
İlgili 35 soru bulundu
Kredi için PTT boşluk TC Kimlik numarası yazıp 3050'ye SMS ile gönderin, Emekli Kredinizi hesabınıza yatıralım. Siz de emekli maaşınızı PTT'den alın, 50.000 TL'ye kadar krediyi PTT işyerine gitmeden tek bir SMS ile kullandıralım!
İhtiyaç kredileri ile ilgili yasal düzenlemeler uyarınca 16 Eylül 2021 itibarıyla kalan ana bakiye toplamı 50.000 TL ve altındaki ihtiyaç kredileri için en fazla 36 ay, 50.000 TL ila 100.000 TL arasındaki ihtiyaç kredileri için en fazla 24 ay, 100.000 TL üstündeki ihtiyaç kredileri için en fazla 12 ay vade limiti ...
Kampanya kapsamında vadeler 15 yıla (180 ay) uzatıldı. Ancak daha kısa süre borçlanmak isteyenler, vade süresini düşürebilir. HANGİ BANKALAR KREDİ VERECEK? HalkBank, VakıfBank, Ziraat Bankası, Emlak Katılım, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankaları kredi sağlayacak.
BDDK kararına göre değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi kullanılamaz. 1. el konut alımında enerji sınıfı A olan ve değeri 2 milyon TL altındaki evler için %90'a kadar kredi kullanılabilir. Değeri 2 ila 5 milyon TL arasındaki evlerde ise kredi oranı %70 olarak uygulanabilir.
Belgelenebilir aylık gelir + varsa eşinizin gelirini girin. Girmiş olduğunuz toplam gelirinizin %50'si alınır ve ödemiş olduğunuz kredi tutarı düşülerek (tutar girmeniz durumunda) aylık ödeyebileceğiniz kredi taksitiniz bulunur.
Yani aylık aldığınız maaş arttıkça kullanabileceğiniz kredi tutarı artar. Bunun ölçülmesi ise maaşınızın 3/2'si olarak yapılmaktadır.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Maaş müşterisi iseniz indirimli faiz oranları ile ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve konut Kredisi kampanyalarından faydalanabilir, başvuru ve değerlendirmede aşamasında da kolaylıklardan yararlanabilirsiniz.
Kredi üst limiti 250.000 TL'dir. Yasal vade sınırlamaları gereği 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 TL - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için 36 aya kadardır.
Memurun bir aylık maaşının yarısı, yani %50'si, maksimum aylık taksit tutarı olarak kabul edilir. Yapılan başvuru da bu limit doğrultusunda değerlendirilir ve memurun çekeceği kredi tutarı hesaplanır. Bu prosedüre göre, aylık 6.000 TL maaş alan bir memurun aylık kredi taksitleri 3.000 TL'nin üzerinde olamaz.
Buna göre, 2 milyon liralık ev kredisinde ortalama aylık ödeme 15 yıl vadede 19 bin 440 lira, 10 yıl vadede 24 bin 560 lira düzeyinde hesaplanırken, 2 milyon liralık kredinin 15 yıl vadede toplam geri ödemesi 3,5 milyon lirayı, 10 yıl vadede 2 milyon 950 bin lirayı bulacak.
Çekebileceğiniz maksimum ihtiyaç kredisi tutarı yasalarla sınırlandırılmıştır. Buna göre aylık taksit ödemeleriniz, belgelenebilir aylık gelirinizin %50'sini geçemez. Yüzde elliye kadar olan kısım için kredi kullanmanız mümkün.
Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir. 50.000 TL'ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri ile 100.000 TL arası krediler için 24 aya kadar ve 100.001 TL ve üzeri olan krediler için ise 12 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.
Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur. Hem kredi notunuzun hem de gelirinizin yüksek olması hâlinde aynı anda 3 ya da daha fazla bankadan kredi çekebilirsiniz. Söz konusu bankalara aynı gün içinde başvuru yapmanız da mümkündür.
Konut kredisinde ipotek işlemine başvurarak kullanmak istediğiniz krediyi peşinatsız bir şekilde alabilirsiniz. Peşinatsız konut kredisi almak için bir bankaya başvurduğunuzda banka sizden bir evi ipotek göstermenizi talep edebilir. Böylece satın alacağınız konutun değerinin tamamı için kredi çekebilirsiniz.
Garanti BBVA maaş müşterisi değilseniz dijital kanallardan yaptığınız başvurularda Garanti BBVA İnternet Bankacılığı ve Garanti BBVA Mobil'den kullanılabilecek üst kredi limiti 200.000,00 TL'dir. Başvurunuzu şubelerimizden yaptıysanız kullanım için herhangi bir üst limit bulunmamaktadır.
Fakat emekliye faizsiz kredi desteği sunan banka bulunmamaktadır. Bunun nedeni bankaların faizsiz kredi vermeleri durumundan zarar edecek olmalıdır. Faizsiz kredi ancak kamu otoritesinin bankaların bu zararını karşılamasıyla mümkün olabilir.
Kredi veren her banka, her kredi çeşidi için yaş sınırı belirler. Bu noktada bankaların belirlediği yaş sınırı başka bankalara göre değişiklik gösterir. Genellikle bankanın belirlemiş olduğu yaş sınırı, kredi vadesini de kapsar. Bankaların emekli kredisi kullanım sınırı yaşı genellikle 80 yaştır.
Oran ve Fiyatlar. Örnek ödeme tablosu, 10.000 TL baz alınarak oluşturulmuştur. Kredi üst limiti 250.000 TL'dir. Yasal vade sınırlamaları gereği 100.000 TL üzerindeki tutarlar için maksimum vade 12 ay, 50.000 TL - 100.000 TL aralığındaki tutarlar için 24 ay, 50.000 TL ve altındaki tutarlar için 36 aya kadardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri