Bir Maden Mühendisi, cevher, endüstriyel hammadde ve kömür yataklarının çeşitli yöntemlerle (sondaj, jeofizik vb.) aranması, ekonomik, güvenli ve çevreye uyumlu bir şekilde işletilmesi, zenginleştirilmesi konularında uzman mühendis olarak tanımlanmaktadır.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Maden Mühendisi maaş beklentisi aylık ortalama 45.000 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 42.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir.
Maden Mühendisliği mezunları iş imkânları oldukça fazla sayıda bulunur. Mezun olan öğrenciler maden işletmeleri, Su ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik Arama, Türkiye Kömür İşletmeleri ve belediyeler gibi pek çok alanda çalışabilirler.
Maden mühendisleri tüm yeraltı ve yerüstü maden ocaklarında, endüstriyel hammaddeler tesislerinde, mermer ve yapı taşları sektörünün her kademesinde, çimento, seramik, tünelcilik, sondajcılık ve hafriyat sektöründe iş bulabilmektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Maden Mühendisliği Bölümü için Orta Doğu Teknik Üniversitesi taban puanı 427,26923, başarı sıralaması 74443'tür. Maden Mühendisliği Bölümü için İstanbul Teknik Üniversitesi taban puanı 388,73196, başarı sıralaması 111139'dur.
Bir Maden Mühendisi, cevher, endüstriyel hammadde ve kömür yataklarının çeşitli yöntemlerle (sondaj, jeofizik vb.) aranması, ekonomik, güvenli ve çevreye uyumlu bir şekilde işletilmesi, zenginleştirilmesi konularında uzman mühendis olarak tanımlanmaktadır.
Maden Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Maden Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bölüm her mühendislik dalında olduğu gibi sadece Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü, lisans ve lisans üstü düzeyde maden mühendisliği eğitimi vermek, madencilikle ilgili konularda temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak ve bilgi ve bulgularını kamuoyunun hizmetine sunmayı kendisine görev sayar.
Maden mühendisliğinin, aynı eğitimi alan erkek meslektaşları gibi isteyen her kadın tarafından yapılabilecek bir meslek olduğunu belirten Akkaya, “Yer altı benim için her zaman merak ettiğim büyülü bir yerdi.” diyerek, bu süreçte hayallerin peşinden kararlılıkla gitmenin ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.
Mezunlarımıza “Maden Mühendisi Lisans Diploması” verilmektedir. Türkiye'deki ilk Maden Mühendisliği eğitimi, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde 1953 yılında bölümümüzde başlamıştır.
maden mühendisliği yazmayın, yazanları uyanırız efendim. girmesi kolay olsa da interdisipliner bir mühendislik dalı olduğu için çıkması zor olan güzide bölümüm. calculus, akışkanlar mekaniği, termodinamik gibi bir çok zor ders içermekle beraber oldukça eğlenceli bir bölümdür.
eleman.net verilerine göre, Pilot 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 137.900 TL maaş alıyor. Pilot, 2024 yılında en düşük 111.500 TL alırken, en yüksek 191.700 TL maaş alıyor.
eleman.net verilerine göre, Uçak Mühendisi 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 72.700 TL maaş alıyor. Uçak Mühendisi, 2024 yılında en düşük 50.800 TL alırken, en yüksek 109.900 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Uçak Mühendisi, Temmuz 2023 yılında ortalama 56.600 TL maaş alıyordu.
Maden Mühendisliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
1) Çalışma Süreleri
Yer altı maden işlerinde çalışan işçilerin çalışma süresi; günde en çok yedi buçuk, haftada en çok otuz yedi buçuk saattir.” şeklinde düzenlenmiştir. İş Kanunu, işverenlere haftalık çalışma süresini en fazla 45 saat olarak belirleme hakkı tanımıştır.
Türkiye'de maden mühendisliği eğitimi ilk kez 1 Mart 1953'te İTÜ Maden Fakültesi'nin kurulması ile başlamıştır. İlk Türk maden mühendisi 1838'de École des Mines de Paris'ten mezun olan İbrahim Ethem Paşa'dır.
2023-2024 Eğitim Öğretim Dönemi. Karşılıksız Burs Tutarları
İlk 50 binde yerleşen adaylara net asgari ücret tutarı kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 11.402,32 TL); 50.001 – 65.000 arasında yerleşen adaylara net asgari ücret tutarının 1/2'si kadar (2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı için 5.701,16 TL)
Üniversitelerin Maden Mühendisliği Bölümünden mezun olanlar maden mühendisi olur. Maden mühendisi petrol, doğal gaz, mineral, metal gibi yeraltı kaynaklarının çıkarılmasını sağlar, bu kaynakların olduğu alanlarda fizibilite çalışması yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri