Kemik Sağlığı İyileştirebilir: İçerisinde bulunan kalsiyum minerali kemikleri güçlendirir. Maden suyunun içerisindeki kalsiyumun süt içmek kadar etkili olduğu araştırmalarda görülür. İçerisinde hem kalsiyum hem de magnezyum bulunması kemiklerde daha etkilidir. Çünkü magnezyum, kalsiyum emilimine yardımcı olur.
Maden suyu sindirim sistemi dostudur.
Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir. En önemli faydalarından bir tanesi ise kemik yapısını güçlendirmesidir. Özellikle yetişme çağındaki çocuklarda ve kadınlarda kemik yapısının güçlendirilmesi ve korunması açısından yararlıdır..
Kızılay Maden Suyu, Türkiye'nin en zengin magnezyum oranına sahip maden suyudur. Zengin magnezyum oranı kalp ve damar sağlığına iyi gelir.
Hem sıvı hem de elektrolit kaybını önlemek amacıyla sağlıklı bir bireyin günde 600 ml kadar maden suyu tüketmesi önerilir.
Magnezyum (Mg), gümüş beyazlığında bir metaldir ve genellikle alaşım maddesi olarak, yani başka metallerle karıştırılarak kullanılır. Kimyasal simgesi Mg, atom numarası 12; atom ağırlığı 24,312 olan bu element en hafif metallerden biridir ve bu özelliğiyle önem kazanmıştır.
İlgili 32 soru bulundu
sülfatlı su (sülfat içeriği 200 mg/l'den fazla) klorlu su (klor içeriği 200 mg/l'den fazla) kalsiyum suyu (150 mg/l'den fazla kalsiyum içeriği) magnezyum suyu (50 mg/l'den fazla magnezyum)
Maden suyunu her gün ve çok fazla tüketen kişiler, maden suyu mideye zarar verir mi endişesi yaşayabilirler. Bu içeceğe karşı geliştirilen bağımlılık, mide asit dengesini bozacağından istenmeyen bir kısım sindirim ve emilim sorunları oluşturabilir. Gastrit ve ülser rahatsızlıklarını tetikler.
İçmiş olduğumuz maden suyu ile birlikte, günlük olarak almamız gereken sıvı miktarına uygun olarak eş değer bir şekilde vücuda sıvı girişi olabilir. Sıvı alımı açısından düzenli bir sıvı alımı bulunmuyorsa, özellikle sıvı dengesi için gece yatmadan önce mutlaka maden suyu içmekte fayda vardır.
Kemik Sağlığı İyileştirebilir: İçerisinde bulunan kalsiyum minerali kemikleri güçlendirir. Maden suyunun içerisindeki kalsiyumun süt içmek kadar etkili olduğu araştırmalarda görülür. İçerisinde hem kalsiyum hem de magnezyum bulunması kemiklerde daha etkilidir. Çünkü magnezyum, kalsiyum emilimine yardımcı olur.
Limonlu soda, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. İçerisindeki limonun asitliği, mide asidini dengelemeye yardımcı olur. Bu da midedeki yanma ve hazımsızlık gibi sorunları azaltabilir. Ayrıca limonlu soda içmek mide ve bağırsak hareketlerini de hızlandırır.
Soda, genel hatlarıyla midenin rahatlamasını sağlar. Maden suyu ise mideyi rahatlatmadan daha önemli işlevlere sahiptir. Gerçek bir mineral deposu olan maden suyunun içinde demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, silikat ve bikarbonat vb. mineraller vardır. Sodanın içine ise belirli bir mineral yoktur.
Gazlı ve Tatlandırılmış İçecekler Kalori Alımını Artırır
Ayrıca gazlı içeceklerin, içerdikleri asit nedeniyle de midenize zarar verebilecekleri bilinmektedir. Dolayısıyla gazlı ve tatlandırılmış içecekler suyun yerini tutmaz. Ayrıca su yerine midenizi bu içeceklerle doldurduğunuz için günlük sıvı alımınız düşebilir.
Gazı “kaçmış” içeceklerin tatsızlaşması, azalmış olan karbondioksit içerikleri yüzündendir. Yine, maden suları da dahil “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi, soğuk ta içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin korunmasıdır. Çünkü sıvı ve suda çözünürlülüğü sıcaklık ile ters orantılıdır.
Soda, karbondioksit gazı eklenmiş olan saf su ile yapılan bir içecektir. Maden suyu ve sodanın farkı ise maden suyunun doğal kaynaklardan elde edilen mineralli sudur. Soda, yüksek şeker içeriği nedeniyle sağlık açısından zararlı olabilir. Ayrıca, yüksek sodyum içeriği nedeniyle yüksek tansiyon riskini artırabilir.
Magnezyum Eksikliği Neden Olur? Magnezyum eksikliğinin en yaygın nedenleri arasında yetersiz beslenme, sık ilaç kullanımı, stres, böbreklerin doğru çalışmaması, karaciğer ve bağırsak hastalıkları sayılabilir. Magnezyum eksikliği, genellikle doğru beslenme ve magnezyum takviyeleri alınarak giderilebilir.
Magnezyum açısından zengin gıdaları diyetinize dahil etmek, magnezyum eksikliğini gidermeyi sağlar. Bu besinler arasında yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, lahana), kuruyemişler (badem, ceviz), tohumlar (kabak çekirdeği, ayçiçeği çekirdeği), tam tahıllar, balık ve koyu çikolata bulunur.
Magnezyum kan basıncının normal seviyede seyretmesine, kemiklerin güçlü ve kalp ritminin sabit kalmasına yardımcı olur. Ayrıca düşük magnezyum seviyeleri kısa vadede belirtilere neden olmasa da, tip 2 diyabet, kalp hastalığı, duygu bozuklukları ve migren gibi rahatsızlıklarla bağlantılıdır.
Doğrusu: Tansiyon hastalarının büyük kısmında magnezyum eksikliği vardır ve magnezyum, kalsiyumdan zengin maden suyu tüketimi tansiyonu düşürür. Unutmayın, her gün 2 şişe tüketin. Eğer arıtılmış su tüketiyorsanız çok daha önemli!
Maden suyu sindirimi kolaylaştırır; Bir şişe maden suyu içerdiği karbondioksit gazıyla, tok karnına içildiğinde sindirimi uyaracaktır. Ama maden suyu aslında açlığı da bastırabiir. Yemekten önce veya yemek sırasında içilen bir bardak maden suyu hızlı bir doygunluk sağlar.
Sindirim sisteminin işleyiş dengesini destekler. Kabızlık benzeri rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olur. Kalsiyum, magnezyum benzeri mineralleri sayesinde kemik ve diş sağlığını koruyabilir. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilde ulaşma olanağı tanıyabilir.
Maden suyu günün herhangi bir saatinde içilebilir. Uykunuzu rahatsız etmediği sürece, yatmadan önce de dahil olmak üzere günün herhangi bir saatinde su ya da maden suyu içmek hala sağlıklıdır ancak yatmadan önce maden suyu içmek bazı kişileri rahatsız eder.
👉İşte maden suyunun faydaları: ▫️Kemikleri güçlendiriyor. ▫️Kötü kolesterolü düşürüyor. ▫️Sindirime yardımcı oluyor.
Bahtışen Güven, “Bu minerallerin dengeli alımı vücut fonksiyonları için önemlidir. Ancak aşırı tüketim böbrekler üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Özellikle de sodyum içeriği yüksek olan maden sularının aşırı tüketimi, yüksek kan basıncı, ödem ve böbrek hastalıkları riskini artırabilir” diye konuştu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri