10w40 daha kalın yağdır.
– Tam sentetik olan 5W-30'un ömrü 15.000km/1yıl iken, – Yarı sentetik olan 10W-40'ın ömrü 7500km/1yıldır. (10W-40 kullanarak 10.000km'de bir yağ değişiminin uzun vadedeki aşınmaları artıracağı yine kaçınılmaz bir sondur.) – Tam sentetik yağların ısıya dayanımı yarı sentetiklere göre daha fazladır.
10W-40 motor yağı, yüksek kilometreli motorlarda bulunan eski parçaları yağlama esnasında daha ince viskoziteye sahip olan motor yağlarından sızıntı olasılığı daha düşüktür. Bu durumda, termal bozulmaya karşı da daha ince viskoziteye sahip motor yağlarına göre daha iyi dirence sahiptir.
Castrol Magnatec 10W40 Hangi Araçlarda Kullanılır? Castrol Magnatec 10W40, araç üreticilerinin ACEA A3/B4 ya da API SN spesifikasyonlarını önerdiği tüm benzinli ve dizel araçlarda kullanılabilir. Intercooler veya turbo şarja sahip dizel motorlarda da kullanıma uygundur.
saygılar.. 10-40 daki 10 soguk havada yagın aldığı akışkanlık derecesini gösterir.15-40 daki 15 soğuk havada digerinden biraz daha kalın.
İlgili 35 soru bulundu
Motor yağını motora olması gerekenden daha kalın yağ koyarsanız motorun komple yağlama yapması zor olacaktır. Yağ pompasını zorlayacaktır, yağ basıncı ile çalışan mekanik kısımlar daha geç çalışacaktır.
Açılma süresini geciktirirsiniz. 10w-40 yerine 15w-40 koyarsanız daha çok eksiltir çünkü 15w-40 mineral bazlı bir yağdır veya minaral oranı yüksek yağdır bu sizin yağ yakışınızı arttırabilir.
Benzinli ve dizel motorlarda kullanılır. LPG'li araçlarda kullanılır. Düşük sıcaklıklarda hızlı yağlama sağlar. Dur-kalk sürüşlerinde meydana gelen yüksek sıcaklık/düşük yağ basıncı şartlarında mükemmel koruma sağlar.
Motor içerisindeki lastik keçe ve supap lastiklerinin yumuşak kalmasını sağlayarak yağ sızıntılarını önler. Bu nedenle, 100.000 km'den fazla kilometreye sahip araçlarda yıl boyunca kullanım için son derece uygundur. Benzinli ve dizel motorlar için yıl boyunca kullanılabilir yağ. Katalitik konvertör ve turbo uyumludur.
Ama genelde şehir dışı kullanılıyorsa 10.000 kilometre idealdir. yarı sentetik yani 10W40 motor yagını ben olsan benzinli araçta engeç 7000 de değiştirirdim. birazda kullanılan yol şartlarına bağlı sürekli tozlu yolda kullanılan bir araçla şehir içindeki araç bir olmayabilir.
Tam tersi durumda da daha uygun fiyatlı olsun diye 10W40 yerine 20W50 de koyarsanız yine yağınız yağlama görevini tam yapamaz. Çünkü yüzeyler arasına girebilmesi için ince bir yağ gereklidir. Yani kalın yağ yüzeylerin arasına giremeyecektir ve aracınızın motorunun yağsız kalmasına neden olacaktır.
Birinci Cevap: YOKTUR! Aslında motor yatak sesini kesen yağ diye bir bilgi olsa da, bu bilginin yanlış olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bilinen bu bilgi motor yatak sesini kesmek için değil, kalın yağ kullanılarak, sadece motor yatak vuruntusunun çok ince olduğu motorlarda vuruntu sesi için denenmektedir.
İklim Koşullarına Dayanıklılık: 10W-40 yağı, soğuk kış günlerinden sıcak yaz aylarına kadar geniş bir sıcaklık aralığında etkili bir performans gösterir.
Sayı küçüldükçe akışkanlık artmaktadır. Yani motorun ilk çalıştırılma anlarında 5W-30 bir yağ, 10W-30 bir yağa göre daha kolay akmaktadır. Motorun normal çalışma sıcaklıklarında ise 10W-30 bir yağ, 10W-40 bir yağa göre daha kolay akar.
Kesinlikle tavsiye edilmez. Yağ yırtılması denen durum gerçekleşir ve 2 yağ da kendi viskozitesini sağlayamaz.
5w40 10w40 tan daha kapsamlı bir yağ soğuklarda daha iyi yağlama sağlar,buna ek olarak tam sentetik olması sebebiyle motoru daha temiz tutar.5w40 kullanıyorken bir daha 10w40'a dönmenin bir manası olmayacaktır.
10w 40 tam sentetik dizel motor yağı laboratuvar ortamında elde edilen bir yağ olmakla birlikte yarı sentetik yağlar da mevcuttur; ancak tam sentetik yağlar koşullara daha dayanıklı bir yapı sergilemektedir.
Çok çeşitli araç ve motor tiplerinde kullanıma uygun olup, özellikle soğuk iklimlerde rağbet görmektedir. 5W-30 yağı, daha yüksek sıcaklık değerlerine sahip yağlardan daha incedir, bu da onu aşırı soğuk koşullara maruz kalan araçlarda kullanım için ideal kılar.
Ynt: Yağ yakan,üfleme yapan motora hangi katkı maddesi
Katkılardan çok Mobil1 10w-60 yağı bi denemenizde fayda var.
Benzinli araçlara SA, SB, SC, SD, SE, SF ve SG yağları uygundur. SA ve SB türü, hafif yük altında çalışan arabalara uygunken SG türü, en üstün yağ olarak karşımıza çıkar. Dizel araçlar içinse CA, CB, CC ve CD türü yağlar bulunur.
SAE 10W-40 tipi motor yağı –18 derece ile 40 derece arasında çalışan motor tipleri için uygun olmaktadır. SAE 20W-30 tipi motor yağı –8 derece ile 40 derece arasında çalışan motor tipleri için uygun olmaktadır. SAE 20W-40 tipi motor yağı –8 derece ile 40 derece arasında çalışan motor tipleri için uygun olmaktadır.
15 40 motor yağı, genellikle ağır ticari araçlar, kamyonlar ve traktörler gibi yüksek performans gerektiren araçlarda kullanılır. Aynı şekilde bazı binek araçlarda da tercih edildiği olabilir.
Yağ karışınca birşey olmaz evhamlılar için olur, daha önemlisi 1 litrelik yağ alan motorda 2 litre var bunun 1 litresini boşaltmanız gerekir. Fazla yağın olumsuz etkileri var. Aynı kategorideki yağların karıştırılmasında bir sakınca yok.
Yani durumu basite indirgeyerek anlatacak olursak; 30 numara motor yağı sıcakta incelip 10 numara gibi, soğukta da kalınlaşıp 40 numara gibi davranmaktadır. İşte tam da burada çok dereceli yağ teknolojisi önem kazanmaktadır.
SAE derecesi 10, 20, 30, 40, 50 olan yağları yaz aylarında kullanabilirsiniz. Kış aylarında kullanılan yağlar ise SAE 5W, SAE 10W, SAE15W olarak bilinir. Buradaki W harfi de İngilizce'de Winter anlamına gelen kış kelimesi ile alakalıdır. SAE 10W-40, SAE 15W-50, SAE 15W–50 yağları ise dört mevsim kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri