Magnezyum, tiroid fonksiyonunda ve tiroid hormonlarının üretimi için önemli bir besindir. Çalışmalar, magnezyumun tiroid uyarıcı hormonu (TSH) düşürebileceğini ve tiroid fonksiyonunu iyileştirebileceğini göstermiştir. Magnezyum tiroid bezinde daha fazla T4 üretmemize yardımcı olur.
Riskler: Şeker hastalığı, bağırsak hastalığı, kalp hastalığı ve böbrek hastalığı olan kişiler, sağlık uzmanlarıyla konuşmadan evvel magnezyum takviyesi almamalıdır. Aşırı Doz: Magnezyum doz aşımının belirtileri; mide bulantısı, ishal, düşük tansiyon, kas güçsüzlüğü ve yorgunluğunu içerebilir.
üreticisi alınınca birçok sıkıntı oluyor. kullamak iyi gelir. Etkilisi Magnezyum sitrat.
Magnezyum Glisinat: Uyku problemlerinde, anksiyeteyi azaltmada, ağrının azalmasında, adet dönemi ağrılarında, migren baş ağrılarında etkilidir. Magnezyum taurat: Kan şekeri düzenlenmesi, kan basıncının dengelenmesi, kardiyak problemlerde kalbin korunmasında faydalı olabilir.
Magnezyum, kalp sağlığı için çok önemlidir. Normal kalp ritmini destekler, kan basıncını düşürür ve kalp hastalığı riskini azaltabilir. Ayrıca, magnezyum kalp krizi sonrası kalp kaslarının korunmasına yardımcı olabilir. Kalp Sağlığını Destekler: Magnezyum, kalp kasının düzenli çalışması için gereklidir.
İlgili 35 soru bulundu
Magnezyum sağlık için kesinlikle gereklidir. Önerilen günlük alım miktarı, erkekler için günde 400-420 mg, kadınlar için günde 310-320 mg'dır. İhtiyacınız olan miktarı hem gıdalardan hem de takviyelerden alabilirsiniz.
Vücudumuzda bulunan magnezyum rezervinin sürekli doldurulması gerekmektedir. Bir başka deyişle, bu mineralin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için, vücuda sürekli olarak verilmesi gerekir.
Magnezyum malat:
Diğer formların aksine enerji verir ve uykuyu kaçırabilir. O nedenle SABAH alınması gerekir. Çok geç değilse (18:00 öncesi) spor öncesi de alınabilir. Ama uykusuzluk olursa daha erken alın.
Magnezyum eksikliği zamanla kemikleri zayıflatabilir, şiddetli baş ağrılarına sebep olabilir ve hatta kalbe zarar verebilir. Bu durum zaman içerisinde vücut için önemli olan diğer minerallerin de seviyelerinde azalmaya neden olabilir. Sorunun ilerlememesi için kısa sürede teşhis edilmesi gerekir.
T4 hormonunun T3'e çevrilmesinde faydalı olan selenyum, çinko, E vitamini ve B6 vitamini içeren gıdaların yeteri kadar yenmesi tiroid sağlığı için büyük önem taşır. Ülkemizde iyot ve selenyum yetmezliği vardır. Tiroid hastalığından korunmak için iyotlu tuz yemeli ve selenyumdan zengin gıdalarla beslenmelidir.
Yeşil Çay: Fazla miktarda yeşil çay tüketiminin tiroid hormon salgısını azalttığı kanaatine varılmıştır. Günde 2 bardak yeşil çay tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
K vitamini, kandan kemiklere kalsiyum geçişini sağlarken, D vitamini de kemiklerden kana kalsiyum geçişini sağlar. Bu işbirliği kan ve kemiklerdeki kalsiyum dengesini korur. Özellikle D2 ve K3 vitaminleri birlikte kullanılmalıdır. Metabolizma için gerekli olan magnezyum da D vitamini ile birlikte kullanılabilir.
Magnezyum Fazlalığı Nedir? Nadir olmasına rağmen, aşırı dozda magnezyum yan etkilere neden olabilir. Genellikle magnezyum içeren takviyeler veya ilaçların alınmasından kaynaklanan aşırı magnezyum (hipermagnezemi) ishal, kusma ve kan basıncında düşüşe ( hipotansiyon ) neden olabilir.
Magnezyum karbonat, sülfat, glukonat daha ucuz olmakla beraber çok daha az emilebilir magnezyum formları. Magnezyum alırken önemli bir dikkat noktası, bağırsakları hızlı çalıştırması! Aldığınız magnezyum miktarını bağırsak hareketlerinize göre dengeleyebilirsiniz. Ya da kalsiyum takviyesi ile beraber kullanabilirsiniz.
Magnezyum glisinat formu hücre içine hızlıca ulaşarak daha iyi uyumanızı sağlayacağı için gece yatmadan önce alınmalıdır. Magnezyum malat formu enerji metabolizmasında rol oynadığı için gün başlarken kahvaltıdan önce veya sonra alınmalıdır.
Kullanım Şekli: Tavsiye edilen günlük alım miktarı 11 yaş ve üzeri yetişkinler için yemeklerden 2 saat sonra 1 veya 2 tablettir. Ürünün içeriğinde bulunan magnezyum; Yorgunluğun ve bitkinliğin azalmasına katkıda bulunur. Normal enerji oluşum metabolizmasına katkıda bulunur.
Magnezyumun malat hariç diğer formları, gece yatmadan 1-2 saat önce alınmalıdır. Çünkü magnezyumun diğer çeşitleri, genel olarak beyin ve kaslara etki ederek rahatlama sağlar. Gündüz alınması sedatif etkiden dolayı sersemlik yapabilir ancak akşam alınması, rahat bir uyku sağlar.
Magnezyumun vücuda faydalarının yanı sıra cilde faydaları da çok fazladır. Magnezyum cilt için doğal temizleyicidir.
Magnezyum eksikliğinin belirtileri arasında kas spazmları ve kramplar, adet düzensizlikleri ve adet sancıları, sinir sistemi problemleri, anksiyete ve depresyon, kalp ritim bozuklukları ve hipertansiyon, kemik yoğunluğunun azalması ve osteoporoz riski, idrar yapma sıklığında artış ve idrar yapma zorluğu, İştahsızlık ve ...
Magnezyum takviyesi alırken, magnezyum sitrat, glisinat, aspartat gibi daha emilebilir formları tercih etmeniz öneriyoruz. Magnezyum karbonat, sülfat, glukonat daha ucuz olmakla beraber çok daha az emilebilir magnezyum çeşitleridir.
Magnezyum L-treonat genellikle bilişsel fonksiyonu iyileştirmek için kullanılır. Depresyon ve demans gibi bazı nörolojik bozuklukların yönetilmesine yardımcı olabilir. gibi durumlar için Magnezyumun L-treonat formu tercih edilmektedir.
Vücutta ısı regülasyonu da buna dahildir. Bu nedenle yukarıdaki magnezyum eksikliğinde görülebilen uzun hastalıklar listesi sizi şaşırtmamalı. 2- Magnezyum vücudumuzda B-Kompleks vitaminler ile birlikte mükemmel enerji kaynağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri