Gülümseyen, güler yüzlü.
Mahi isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Mahveden, yok eden.
MAHİ O, küfrü mahveden veya kendisine tâbi olanların günahlarını affettiren peygamberdir.
Öte yandan mahi kelimesi yok eden ve mahveden anlamlarına gelmekte ve daha çok kötü sonlu biten cümleler içerisinde kullanılmaktadır.
Besili ve semiz olmak.
İlgili 25 soru bulundu
Koyu esmer renkli adam. Hat, tezhib, minyatür gibi güzel san'atlarda kullanılan bir cins kâğıt.
Gayr kelimesinin çoğulu olan ağyar sözcüğü, dilimize Arapçadan geçmiştir. Divan edebiyatında yar kelimesinin karşıtı olarak kullanılan bu sözcük, yabancı ve rakip anlamına gelir. Gazel ve kasidelerde, aşık ile maşukun arasına giren kişi ağyar olarak nitelendirilir.
Mihra isminin Türk Dil Kurumu verilerine göre anlamı hoşgörü sahibi, muhabbeti iyi, iyi niyetli ve iyiliksever, sevecen yapılı anlamlarına gelmektedir. Bunların yanı sıra Mihra ismi tutulan anlamında da kullanılmaktadır.
Mahiye TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,eskimiş Aylık.
Vera ismi Arapça kökenli bir isim olup ülkemizde de pek çok ebeveyn tarafından değerlendirilmektedir. Vera güzel anlamı olan hayırlı bir isimdir. İsmin anlamı ise her şeyin zarar olan fazlasından uzak durmak ve haram olma şüphesi olan her durumdan kaçınmak manasına gelmektedir.
Tek. Mâh: Küfrü ve şirki tamamen silen. Tâhâ: En mükemmel ferd. Yâsîn: Ey insan.
Ay ışığı, ay yüzlü güzel.
Mahizer isminin anlamı, 'Ayın çok olduğu gece. ' anlamına gelmektedir. Kökeni Farsça olan Mahizer ismi genellikle kadınlara verilmektedir.
Mayi kelimesi Türkçe içerisinde sıvı anlamına gelmektedir. TDK sözlük anlamı olarak da sıvı olan materyaller için kullanılmaktadır. Sıvı olan her malzeme için mayi kelimesi cümle içerisinde geçmektedir. Cümle içerisinde kullanılan bu sözcük sıvıyı tanımlamaktadır.
Derya anlam itibari ile deniz ve büyük nehir olarak ifade edilmektedir. Bu güzel ve de hoş anlamı olan isim büyük çoğunluk ile kız çocukları için günümüzde ve ülkemizde en çok beğenilen isimler arasında bulunmaktadır.
"Mahiyet", "öz" veya "esas" anlamına gelmektedir. Mahiyet, bir şeyin özünü, niteliğini, doğasını ifade eden bir terimdir. İçerdiği anlam bakımından "öz", "hakikat", "nefs", "tabiat" gibi kavramlarla benzerlik gösterir.
Mahiyet; nitelik ve içyüz anlamlarına gelmekte olan bir kelime olarak bilinmektedir. Mahiyet kelimesinin, genel olarak nitelik manasına gelecek şekilde kullanılan bir kelime olduğu bilinmektedir. Kelimenin nitelik ve vasıf anlamlarına geldiğini söylemek de mümkün olmaktadır.
mahiyetinde teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
(Osmanlı Dönemi) Bir şeyin içyüzü, aslı, esası. Bir şeyin neden ibâret olduğu, künhü, esası, hakikatı.
Erva ismi, anlam olarak letafet ve güzellik anlamlarında kullanılmaktadır. Bu isim, çok genç ve güzel insanlar anlamına da gelmektedir. Aynı zamanda yiğitlik ve cesaret olarak da kullanılır. Eski şiirlerde susuz kalan kimselere su veren güzel kız anlamında kullanılmıştır.
Lina ismi, Kur'an-ı Kerim içerisinde mevcut halde bulunan Haşr suresinin 5. ayetinin içinde geçmektedir. Lina ismi, bahsedilen yerde yumuşak hurma ağacı manasını taşımaktadır.
Meyra ismi, aydınlanmak ve aydınlatmak kavramlarıyla açıklanmaktadır. Bu isim, güzelliği ve aklıyla çevresini aydınlatan kimse anlamında kullanılmaktadır. Meyra ismi, kutsal bir ışık şeklinde de yorumlanır. Kutsal kaynaklardan gelen bu ışık, insanlığın yolunu aydınlatan bir ışık demektir.
Keder duyma, Ayrılığın verdiği büyük üzüntü. Hicran Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Türk Dil Kurumu sözlüğünde geçen Hicran kelimesinin manası; bir yerden yada bir kimseden ayrılma durumu, ayrılık, ayrılığın getirdiği büyük acı olarak geçmektedir.
İhvan ah kelimesinin çoğuludur ve çok yakın arkadaşlar ve samimi dostlar anlamına gelir.
Gülistan (Farsça: گلستانِ), gül bahçesi, çiçek bahçeleri. Huzurlu, rahat ve zenginlik dolu yer.
Bazı çocuklar ve gençler yaşından farklı olarak daha fazla serpilip büyüler. Özellikle tombul ya da iri yapılı genç irisi çocuklar olurlar. Böyle çocuk ve gençlere toraman denmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri