Hükümlüler görüşebilecekleri yakınlarından bir veya birden fazla kişi ile haftada bir kez ve bir telefon numarasıyla bağlantı kurarak kesintisiz görüşme yapabilir. Herhangi bir nedenle görüşme gerçekleşememişse daha önceden bildirilen numaralardan bir diğeriyle görüşebilir.
5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 66 ve Tüzük'ün 88'inci maddesine göre; ✸ Hükümlü ve tutuklular belgelendirmeleri koşuluyla eşi, üçüncü dereceye kadar kan hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu ; Madde 66 - (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Görüşmeler, tutanak ile belgelenir ve tutanaklar özel bir dosyada saklanır. (4) Hükümlüler açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamazlar.
1 - Hükümlü veya tutuklu kendisi görüşmek istediği 3 kişinin ismini verebilir ve bunlarla görüşme yapması için farklı bir izne gerek yoktur. 2 - Cezaevindeki birini görmek isteyen kişi Cezaevinin bağlı bulunduğu Cumhuriyet Başsavcılığında görevli Cezaevi Savcısından izin alarak bu görüşmeyi yapabilir.
İlgili 32 soru bulundu
Adalet Bakanlığı genelgesiyle hükümlü ve tutuklulara, "Sevgililer Günü" dolayısıyla açık görüş yaptırılacak. Ancak mahkumlar sevgililer gününü sevgilileriyle değil sadece resmi birliktelikleri olan eşleriyle kutlayabilecek.
Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, tutuklu ve hükümlülerin aileleri ile görüntülü görüşmelerine olanak tanındığını ancak bu hizmet için 200 TL ücret alındığını belirtti.
Hükümlü ve tutuklular Cumartesi veya Pazar günlerinde odalara göre programlanan saatler arasında haftada bir kez olmak üzere 10 dakika süreyle telefon görüşmesi yapar.Tutuklu veya Hükümlününüzün Telefonla görüşme saatleri ve günleri kaldığı koğuş numarasına göre düzenlenmiştir.
Ceza İnfaz Kurumunda telefon görüşmeleri ise hafta içi 09.00-17.00 saatleri arasında yapılabilmektedir. Buna göre başvurucunun çocuğuyla görüşebilmesi için okul çıkışından itibaren iki saat süresi bulunmaktadır.
Tutuklu yakınınızın bulunduğu cezaevini belirleyip ilgili cezaevi savcısıyla iletişime geçebilirsiniz. Hafta içi mesai saatleri içinde harekete geçerek savcılığa başvuruda bulunmanız, yakınınızla görüşebilmeniz için önemlidir. Eğer savcılık başvurunuzu kabul ederse, tutuklu yakınınızla görüşmek için izin alabilirsiniz.
Hükümlü ve tutuklu yakınlarının görüntülü görüşme yapabilmesi için sisteme kayıtlı telefonlarının bulunduğu mobil cihazlardan Android ve IOS internet mağazalarında bulunan ''E-Görüş Mobil Uygulaması''nı indirerek kurulum yapmaları gerekmektedir.
Yakınınız tutuklandıktan sonra cezaevinin bulunduğu ilin savcılığı aracılığıyla izin almak suretiyle görüş yapılabilir. Savcılık yeni tutuklanma durumunda 1. Derece yakınına görüş izni verebilir. Bunun için adliyeye 10.00 dan önce gitmek gerekir.
Eğitim ve iyileştirme programları gerekli kıldığı takdirde denetim altında internetten yararlanılabilir. Hükümlü, odasında bilgisayar bulunduramaz.
Madde 66- (1) Kapalı ceza infaz kurumlarındaki hükümlüler, tüzükte belirlenen esas ve usullere göre idarenin kontrolündeki ücretli telefonlar ile görüşme yapabilirler. Telefon görüşmesi idarece dinlenir ve kayıt altına alınır.
Hükümlünün 15 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 3 gün; Hükümlünün 18 yaşını dolduruncaya kadar ceza infaz kurumunda geçirdiği, 1 gün, 2 gün olarak dikkate alınır.
(Değişik fıkra:RG-14/9/2021-31598) Görüş süresi, yarım saatten az, bir buçuk saatten fazla olacak şekilde belirlenemez. Görüş süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işletilir. Çocuk hükümlü ve tutuklular için ziyaret süresi bir saatten az, üç saatten fazla olmamak üzere belirlenir.
Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74. Maddesinin 1. Fıkrasına göre kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.
Ceza infaz kurumlarındaki hükümlü ve tutukluların açık görüşünün en fazla yetişkin iki yakını ve ek olarak çocukları ile yapılmasına izin verilecek. Yenilenen Kovid-19 tedbirleri kapsamında görüş yapacak tutuklu ve hükümlü ile görüşe gelecek yakınlarının belirlenen kurallara uyması kaydıyla görüşe izin verilecek.
Hapishane pembe oda eş ziyareti, mahpusların genellikle resmi nikahlı eşleriyle belirli aralıklarla birkaç saat veya gün boyunca özel bir yerde yalnız kalabilmelerine ve cinsel ilişki kurabilmelerine imkan tanıyan özel bir ziyaret türüdür.
Mahkumlar sabah 07.00 ile gece 12.00'ye kadar istedikleri saatte aileleriyle görüşebiliyorlar.
Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik (İY) m. 74/1'e göre, kapalı kurumlarda bulunan h/t'ler, belgelendirmeleri koşuluyla “eşi”, dördüncü dereceye kadar “kan” ve “kayın hısımları” ve “vasisi” ile telefon görüşmesi yapabilir.
Hükümlüler, cezalarının son günü öğleden önce tahliye edilirler, ancak Cumartesi, Pazar veya Resmi tatil günleri (İdari tatil günleri hariç) tahliye edilmeleri gereken hükümlüler bir önceki iş günü tahliye edilir.
4 Yıl 2 Ay Ceza Aldım Ne Kadar Yatarım 2023
Bu ceza infaz edilirken 1/2 indirim oranı uygulanır. (1520/2=760 gün) Hükümlü 3 yıl denetimli serbestlikten 3 yıl faydalanır ise cezaevinde 2-3 gün kaldıktan sonra tahliye edilir. Ancak denetimli serbestlikten 1 yıl faydalanır ise 1 yıl 1 ay cezaevinde kalmak zorundadır.
25 Yıl Ceza Alan Ne Kadar Yatar
25 yıl cezanın yatarı 9 yıl 6 aydır. Kapalı ve açık ceza evlerinde geçen süre toplam 9 yıl 6 aydır.
Cezaevine polisler sizi teslim ettikten ''Girdi Çıktı İşlemleri'' yaklaşık olarak 3-10 gün sürecektir. Bu süre ,avukatınızın becerisi ve işlemlerin hızlıca değerlendirilmesine bağlıdır. Teslim olma gününüzü tatile denk gelmeyen haftanın ilk gününe bırakmanızı ayrıca tavsiye ederiz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri