Aslında selam verme işlemi, sadece mail konusunda değil, arkadaşlarınla yapacağın konuşmalarda bile son derece önemlidir. ''Merhaba, iyi günler, selam, günaydın, iyi akşamlar vb.'' kelimeleri kullanmaktan çekinmemelisin.
Sabah 9.00 – 10.00 saatleri e-postaların açılma oranlarının yüksek olduğu zaman aralıklarından biridir. 9.00 – 10.00 saatleri arasında. Bu veriyi 7.00 – 9.00 saat dilimi takip ediyor. Akşam saatlerinde ise e-postaların 19.00 – 20.00 saatleri arasında açılma oranları yüksek.
Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir. Sonra sadece "Saygılar" ifadesi eklenir. Samimi olduğunuz kişilere e-posta yazarken, mesajın iyi dileklerle bitirilmesi (İyi günler, İyi hafta sonları, Sevgiler, İyi tatiller vb.) güzel bir etki bırakır.
e-maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”. Ast personele e-mail gönderilirken “yap, et, kullan, gönder” gibi emir kipi kullanılmaz.
Bilgilendirme maili yazıyorsanız, Bilginize… Ricada bulunacaksanız, Rica Ederim. veya Şimdiden teşekkür ederim. İş arkadaşlarınıza mail atıyorsanız, Keyifli Çalışmalar… veya İyi Çalışmalar… veya Yardımın için teşekkür ederim… veya Şimdiden teşekkür ederim.
İlgili 26 soru bulundu
Arz etmek, 'bir makama saygı bildirerek sunmak' anlamına gelir. Tensiplerine arz etmek, “onay için sunmak” anlamına gelir. Üst makamdan alt makama gönderilen yazılar 'rica ederim', ast makamdan üst ve aynı düzeydeki makama gönderilen yazılar “arz ederim' ifadesi kullanılır.
Saygı ile metin ve imza bölümleri arasında iki satır boşluk bırakılır. Sonuna virgül konur. Örnek: "Saygılarımla" veya "Saygılarımızla,". 3. İmza Bölümü: İmza bölümüne, sırasıyla ve gerektiğinde; kuruluşun veya kişinin ünvanı ile imzalayacak olanın adı ve soyadı yazılır.
Resmi e-postanız'da alıcıya, onlarla olan ilişkinize uygun bir şekilde hitap ederek başlayın. Tanımadığınız veya adını bilmediğiniz bir kişiye e-posta gönderiyorsanız, “Sayın Bey\Hanım” gibi kalıplarla hitap edin. Meslektaşlar arasındaki e-posta da ismin önüne “merhaba” gibi bir kelime kullanabilirsiniz.
“Merhaba” (isim, bey ya da hanım) sık kullanılan bir selamlama başlangıcıdır. Mailinize giriş yapmadan önce alıcı ve “cc” dediğimiz bilgi kısmını doğru doldurduğunuzdan emin olun.
* Yazı düzenli olmalıdır. Merhaba, Sayın Yetkili, gibi bir hitapla başlamalıdır. İsmini bildiğiniz birine mail atıyorsanız hitapta ismini kullanmanız daha doğru olur.
Mailinizi göndermeden önce son kez kontrol edin. Artık mailinizin sonuna geldiniz. Maili "Saygılarımla" ifadesi ile bitirebilirsiniz.
Profesyonel e-mail, ücretsiz kullandığınız e-posta servisinin uzantısı yerine şirketinizin alan adını kullanmanıza olanak tanır. Bu nedenle [email protected] yerine [email protected] gibi bir e-posta adresiniz olabilir.
Ne olursa olsun maillerinizde teşekkür etmeyi unutmayın. Karşı tarafın size yanıt veriyor olması bile teşekkür etmeniz için geçerli bir neden. Bu yüzden resmi mailleşmelerinizde bol bol teşekkür etmekten çekinmeyin. Hiç kimse bunu duymaktan rahatsız olmayacaktır.
Elektronik ortamda bu adres, e-mail (e-posta) adresi olarak adlandırılır. E-posta adresi, çoğunlukla, kişinin kullanıcı numarası ve kullandığı sistemin internet/bitnet vb adresinden oluşur. [email protected] , [email protected], [email protected], örnek e-mail adresleridir.
Konu (Subject) Kısmına mutlaka konuyu yazınız, boş göndermeyiniz. Örneğin bir dersle ilgili dönem raporu gönderirken konu kısmına dersin kısaltılmış adını ve ne raporu olduğu yazılabilir.
Tanıdıklar: Kişinin adını biliyorsanız “Dear Mr Jones – Sevgili Bay Jones” / “Dear Ms Jones – Sevgili Bayan Jones” kullanın. Mektuplarda olduğu gibi kadınlara yazarken Miss veya Mrs yerine Ms kullanın. Resmi e-posta'lar: Kişinin adını bilmiyorsanız “Dear Sir”, “Dear Madam” veya “Dear Sir / Madam” yazabilirsiniz.
Samimiyetinize göre “Merhaba hocam” veya “Sayın Prof. Akyaz” yazabilirsiniz. Eğer samimiyet derecenizden emin değilseniz doğrudan “Sayın Prof. Akyaz” ifadesini tercih etmekte fayda var.
Tıpkı CC gibi, BCC de bir e-posta'nın kopyalarını başkalarına göndermenin bir yoludur. İkisi arasındaki fark, CC kullanıldığında alıcıların bir listesini görebilirsiniz, fakat BCC'de durum böyle değildir. Alıcı, e-posta'nın bir kopyasının başka birine gönderildiğini göremez.
e-posta ya da e-mail, İnternet üzerinden gönderilen dijital mektup. Elektronik posta kavramının kısma adıdır. Görsel olarak kâğıt bir mektup ile aralarında büyük bir ayrım yoktur.
Türkçe'de hitap ettiğiniz kişilere, kademelere göre değişkenlik göstermekle birlikte genel kullanımlar “ Saygılarımla” “Arz ederim” “Bilgilerinize” “ Teşekkür eder, İyi çalışmalar dilerim” “İyi çalışmalar” gibi kapanış ifadeleri kullanılmaktadır.
Nokta ( . ) 1. Cümlenin sonuna konur: Türk Dil Kurumu, 1932 yılında kurulmuştur.
Kurumsal yazışmaların çoğunun altına sıkıştırılan bir SAYGILARIMLA ifadesi kimliğimizi belirleyen etikettir aslında. Yapılan işin teknik anlamda doğruluğunu da teyit ettirir bir bakıma. Yardım istenir,ricacı olunur, arz edilir ve her yazının sonunda saygı duyularak bitiş çizgisine varılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri