Sonuç: En ideal spagetti kırma tekniği nedir? Spagettileri tutup iki ucunu bir araya getirmek için bükerken, onları 270 derecelik bir açıyla döndürün. Yavaş hareket etmenizi hareketi yaparken duraksamamanız çok önemli. Islak bir bezi sıkarmış gibi hareket edin, etkilerini göreceksiniz.
Tencere her tarafı aynı anda pişecek kadar genişse olur tabi. Ama öbür türlü kırarak yapmanı tavsiye ederim. Kırmadan atarsan yarısı dışarda kalır ama makarna su kaynamışsa 2-3 dk. içinde yumşar ve tahta kaşıkla bastırdığın zaman kırılmadan suyun altına tamamen girecek hale gelir.
MAKARNA NASIL ISITILIR? MAKARNA TOPAKLAŞMASI NASIL ENGELLENİR? - Makarna ısıtırken yapmanız gereken ilk iş az miktarda ılık su ilave ediniz. Ilık su makarnanızı yumuşatacaktır.
Kaynayan suya atılan makarnalar, suyunu çekene kadar demlendirilerek pişirilir. Makarnaların birbirlerine yapışmasını önlemek için, suya atılmasından itibaren ara sıra tahta bir kaşıkla karıştırılması gerekmektedir.
Spagetti bölünür mü? Ses ve titreşimi izole eder düşüncesiyle makarnayı suyun içinde kırmayı da denerler. Ama sonuç yine aynıdır. Spagetti mümkünü yok iki parçaya ayrılmamaktadır.
İlgili 25 soru bulundu
5- Spagettileri ya da diğer uzun makarnaları kırmayın
Makarnanın boyu önemlidir. Spagettiyi çatalın etrafına sardığınızda sosu daha rahat tutmanızı sağlar. Spagettinizi suya olduğu gibi koyup yavaşça bastırarak tamamının tencereye girmesini sağlayın.
Sonuç: En ideal spagetti kırma tekniği nedir? Spagettileri tutup iki ucunu bir araya getirmek için bükerken, onları 270 derecelik bir açıyla döndürün. Yavaş hareket etmenizi hareketi yaparken duraksamamanız çok önemli. Islak bir bezi sıkarmış gibi hareket edin, etkilerini göreceksiniz.
Haşlanacak makarnanın miktarına göre, 8-10 misli su kullanılır. Yapışmayı önlemek için 500 gramlık bir paket makarnaya, en az bir çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin eklenir.
Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır. Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır.
Makarnanızın kıvamını anlamak için yapabileceğiniz en iyi şey ise tadına bakmaktır. Tam aksine, suya atılan tuz kaynama noktasını yükselterek suyunuzun daha geç kaynamasına neden olur. Ancak tuzlu su kaynadığında sıcaklığı tuzsuz sudan daha yüksek olacağından makarnalarınız daha çabuk pişecektir.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Makarna yapımı için orta boy bir tencereye 8 bardak soğuk su dökülür ve üzerine 1 silme yemek kaşığı tuz eklenip, tencerenin kapağı kapatılır ve açık ateşte makarna suyu kaynayana kadar bırakılır.
Makarna suyuna tuz koyarken suya erkenden ilave etmeyin. Su kaynarken tuz ilave etmek hem kaynama süresini stabil kılar hem de tadı makarnaya daha kısa sürede karışır. Su iyice kaynamadan makarnaları suya koyarsanız makarnanız daha hamur bir forma girer bu da makarnanın lezzetini bozar.
Buna göre, bir çubuk makarna her iki ucundan eşit bir şekilde eğildiğinde en kavisli olduğu merkeze yakın bir yerden kırılır. Bu ilk kırılma ise bir geri tepme etkisi oluşturarak çubuk makarnanın daha fazla parçaya ayrılmasına neden olan bir titreşimi tetikler.
Makarnayı başlangıç tabağı veya yan yemek olarak sunacaksanız, genellikle bir porsiyon 60 gram (pişmiş) makarna olarak kabul edilir. Eğer makarna tek yemekse, bir porsiyon 90-110 gram arasına çıkartılabilir.
Bu yöntemde ilk versiyonun aksine makarna süzgeci tencere ile birlikte kullanılır. Makarna süzme aşamasında süzgeç, tencerenin üzerine koyulur. Süzgeç tencerenin içerisine oturtulduktan sonra tencerenin içerisindeki su lavaboya boşaltılır. Böylece hem makarna tencerenin içerisinde kalmış hem de su boşaltılmış olur.
Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır. Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır. Önceden hazırlanan sos eklenerek servis yapılır.
Makarna haşlanıp süzüldükten sonra vitamin ve lezzetinin kaybolmaması için soğuk sudan geçirmeyiniz. Ama belirli bir müddet soslanmadan bekleyecekse yapışmaması için sıvı yağla yağlayarak bekletebilirsiniz. Haşlama suyunuz kaynayıp makarnanızı attıktan sonra makarnaları tahta bir kaşıkla muhakkak 1 kez karıştırınız.
Çünkü makarna suyundaki birçok vitamini de böylelikle ziyan ediyorsunuz. Şöyle açıklayalım; makarnanın içerdiği tiamin, riboflavin, niasin, pridoksin, folik asit gibi vitaminler suda çözülebiliyor ve makarnayı haşladığınız suyu döktüğünüz anda aslında bu sağlık deposunu da boşa harcamış olabiliyorsunuz.
Doğru: Makarnanın yapışmasını engellemenin tek yolu makarnayı pişerken karıştırmaktır. Çoğu İtalyan pişirme suyuna yağ koyulmasına karşıdır çünkü yağ sosun makarnaya tutunmasını engeller.
Makarnalar, kaynayan suya atılır. Farklı zevklere göre istenen kokuyu ve lezzeti sağlamak için, kaynayan suya sarımsak, defne yaprağı, fesleğen, çeşitli baharatlar, tarhun, dereotu, kişniş otu veya soğan konabilir.
Makarna da pişirmeden önce yenmemesi gereken gıdalar arasında yer alır. Makarna pişirmeden önce yıkandığında içindeki nişasta açığa çıkar ve makarnanın tadının bozulmasına sebep olur.
1 Paket makarna kaç kişiliktir? 500 gramlık bir paket makarnadan yaklaşık olarak 4-5 porsiyonluk ana yemek olarak makarna çıkabilir.
Bir tavada hafifçe kızdığınız zeytinyağına önce sarımsakları, sonra da salçayı ekleyip kavurun. Haşlanan makarna suyundan birkaç yemek kşaığı salçalı sosunuza ekleyin, hafif yoğun bir kıvam elde etmelisiniz. Haşlanmış makarnalarınızı süzün ve sosunuzu üzerine ekleyip karıştırın. Makarnanız servise hazır.
Makarnayı suya attıktan sonra 3-5 kere, çubuk makarnayı ise, 7-8 kere karıştırarak makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Makarnanın içine yarım bardaktan biraz daha fazla sıvı yağ atılarak 10-15 dakika kadar makarnanın pişmesi beklenir. Makarna pişirmek için büyük ve derin bir tencere tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri