Makyaj Süngeri Ne Sıklıkla Temizlenmelidir? Makyaj süngerini temizlemek için ürünü 5-6 kez kullanmanız gerekir. Düzenli makyaj yapıyorsanız 6 gün ürünü kullanıp haftanın sonunda ise temizleyebilirsiniz. Özellikle cildinde sivilce ve siyah nokta gibi sorunları olan bireyler bu aksesuarı daha sık yıkayabilir.
Tıpkı makyaj fırçalarında olduğu gibi, makyaj süngeri temizleme işlemi de önem taşıyor. Özellikle nemli kullanılan süngerlerin her kullanımdan sonra temizlenip kurutulması hem cilt sağlığı için hem de ürünün uzun ömürlü olması için atlanmaması gereken bir adım olarak öne çıkıyor.
Makyaj süngerini haftada bir veya iki kere temizlemelisin. Makyaj süngerini arkadaşınla paylaşıyorsan mutlaka her kullanımdan sonra hijyenini sağlamalamalısın. Makyaj süngerleri uzun süreli kullanımdan sonra bakteri toplayabiliyor. Cilt sağlığını korumak için makyaj süngerini iki üç ayda bir yenilemeni öneriyoruz.
Makyaj süngerini ılık suyla yıkamak, daha uzun süre kullanmanızı sağlar. Soğuk su, süngerin sertleşmesine neden olur. Sıcak su ise süngerin yapısına zarar verir ve daha kolay parçalanmasına yol açar. Bu yüzden ılık su ve sıvı sabun kullanmak daha doğru bir tercih olacaktır.
İster ıslatarak ister ıslatmadan da kullanabileceksiniz. Küçük bir bilgi: Görkito Makyaj Süngeri kauçuk hammaddesi içermiyor.
İlgili 38 soru bulundu
Makyaj süngeri, makyajın kusursuz ve doğal görünmesini sağlayan önemli bir araçtır. Ancak düzenli olarak temizlenmezse, bakteri ve kirlerin birikmesine ve cildimize zarar vermesine neden olabilir. Bu nedenle, makyaj süngerini doğru bir şekilde temizlemek, sağlıklı bir cilt için önemli bir adımdır.
Fondöten söz konusuysa süngeri bir kenara bırakın ve fırça kullanın. Fondöteninizin yoğunluk derecesi hangi fırçayı kullanmanız gerektiğinin ipucunu verecektir.
Kullanılan fırça ve süngerlerin temiz olması gerekir. Bir kez kullanılan uygulama aparatı içerisinde kalan kozmetik ürünü, sonraki kullanıma kadar bakteriyel hale gelebilir hatta mantar bile oluşturabilir. Özellikle son yıllarda bir trend haline gelen makyaj süngeri, bu anlamda büyük bir tehlike.
Makyaj süngerini, bebek şampuanı ile kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Öncelikle süngeri biraz temiz suyun altında tutup, sonrasında sünger kendi rengine dönene kadar iyice ovalamanız gerekir.
Makyaj süngeri kullanımı son derece basittir. Eğer fondöten sürmek için kullanıyorsanız bir miktar ürünü sünger üzerine sıkın ve yüzünüzün ana bölgelerine değdirin. Ardından sünger ile güzelce dağıtın. Eğer mat etkisi olan bir fondöten ya da bb krem kullanıyorsanız süngeri kullanmadan önce ıslatmanız yararlı olacaktır.
Süngerinizi her gün temizleseniz de üç ayda bir yenilemelisiniz. Sünger eskidikçe parçalanmaya başlayacaktır.
Makyaj süngeri çok renk ve koku vermeye başladıysa, yıkama zamanı gelmiş demektir. Makyaj süngeri uygulanan makyaj ürünlerini içine hapseder. Bu da bakteri birikimine yol açar. Cildimize zarar verebilecekleri için bu malzemeleri her zaman temiz tutmak çok önemlidir.
- Yumurta, gözyaşı, armut veya oval şeklindeki süngerler, fondöten ve kapatıcı uygulamak için çok yönlü seçenekler sunar. - Gözenekli süngerler ıslakken yumuşaktır, cilt üzerinde çok hassastır. Fondöten ve kapatıcıları çok kolay yayabilir.
Makyaj süngeri ne kuru, ne de ıslak kullanılmalı.
Kuru makyaj süngerleri hem bol ürün emer, hem iz bırakır. Süngerin en yumuşak haline gelmesi ve elbette ürün emmeyecek kadar dolup şişmesi için suya ihtiyacı var. Öyle spreyle ıslatmak yerine su dolu bir kapta ya da musluğun altında iyice ıslatmak gerekiyor.
Bir kap içine su doldurun ve suyun içine birkaç damla çamaşır suyu ekleyin. Süngerleri bu suyun içinde 5 dakika kadar bekletin. Süngerler çamaşır suyunda bekledikten sonra güneşte kurumalıdır. Süngerin emdiği suyu süzerek bir cam kenarında ya da açık havada kurutabilirsiniz.
Makyaj süngerini düzenli olarak temizleyerek daha verimli bir şekilde kullanmak isteyen kişiler ise bu ürünün yıkanıp yıkanmadığını araştırır. Bu nedenle ilk olarak "Makyaj süngeri yıkanır mı?" sorusuna yanıt sunulması gerekir. Makyaj süngerleri temizlenirken elde yıkama yönteminin kullanılması uygundur.
Makyaj süngerini mutlaka ılık bir su ile yıkamalısınız. Çok soğuk suyla yıkamak süngeri zaman içerisinde sertleştirebilir.
Beauty blender'ı suyun altında 1 dakika kadar tutun. Daha sonra üzerine şampuanı sıkın ve ılık suyun altında 45 saniye kadar ovalayın. Süngerin, sabundan iyice arındığından emin olduktan sonra fazla suyu kağıt havlu ile alın, kurumaya bırakın. Bu işlemi haftada 1 uygulayın.
Makyaj süngerinin gücünü es geçmeyin.
Hafif ıslatarak nemlendirdiğiniz sünger eşliğinde tampon hareketlerle kremi makyajınızı bozmadan cildinize yedirebilirsiniz. 3 tarafı olan, lateks içermeyen Fenty Beauty Precision makyaj süngeri tüm formülleri uygulamak için idealdir.
Listenin başında gelen isim, makyaj süngeri denince akla ilk gelen marka Beauty Blender oldu. “Güzellik karıştırıcısı” anlamına gelen bu marka, farklı ebatlardaki süngerleriyle ve yeni renkleriyle makyaj süngeri konseptine yeni bir boyut kazandırıyor.
Beauty blender yani bilinen diğer bir ismiyle makyaj süngeri, ten ürünlerini kullanırken başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlayan makyaj aksesuarıdır. Gerek fondöten gerekse allık gibi birçok ürünü cilt ile güzelce bütünleştirmenizi sağlar.
Fırça daha geniş bir alanda rahat çalışmanıza olanak sağlarken sünger de daha hızlı bir şekilde fondöteni yaymanızı sağlar. Ancak hangisini kullanırsanız kullanın başka bir makyaj ürününde kullandığınızı kullanmamalısınız.
Makyaj süngeri temizleme yöntemleri arasında en sık kullanılan, beyaz sabunla yıkama usulü olur. Bir sabun ile aksesuarı 1-2 dakika ovup ılık su ile durulayabilirsiniz. Bunun yanı sıra bebek yağı kullanarak ürünü temizleyebilirsiniz.
Eğer makyaj öncesi nemlendirici sürerseniz fondöteninizin cilde eşit bir şekilde yayılmasını hem de fondötenin pürüzsüz durmasını sağlarsınız. Nemlendirme işlemi doğru yapıldığında kullandığınız makyaj ürününün yüzünüzde daha uzun süre ve pürüzsüz kaldığına şahit olacaksınız.
Eklips Makyaj Süngeri Delikli Non-Latex, özellikle ten makyajında kullanılan fondöten, allık, kapatıcı gibi ürünlerin tene ideal şekilde dağılmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri