Onu çok özel kılan girişimlerinden biri de Maldiv Cumhuriyeti'nde hizmete açtığı Ayada Maldives Resort. Çünkü bu otel, Maldivler'deki ilk Türk oteli. Ve dünyada, 'En İyi Oteller' arasında 25'inci sırada.
İlkinde herhangi bir kısıtlama yok. Ancak yerel yaşamın olduğu adalarda İslami kurallar geçerli. Örneğin içki kesinlikle yasak. Herhangi bir yerden satın alamayacağınız ve tüketemeyeceğiniz gibi ülkeye içki sokmak da aynı şekilde yasak.
Maldivler Pahalı mı? Evet Maldivler pahalı bir tatil ülkesidir. Ortalama olarak kişi başı 1000usd den başlamakta ve otel kalitesine göre bu fiyat artmaktadır.
Turistik adalar dışında alkol satışı yasaktır. Yerel para birimi Rufiyaa'dır ama ABD doları olarak de ödeme yapabilirsiniz.
Ancak Maldivler tropik iklim kuşağında yer aldığı için her an yağmur alma riski var. En yağışsız dönem aralık ile nisan ayları arasında kalıyor. Mayıs ile kasım ayları arası ise yağmur konusunda riskli dönemler arasında yer alıyor. Muson yağmurlarına yakalanmamak için bu tarihlerde gitmemeye çalışmakta fayda var.
İlgili 37 soru bulundu
Maldivler ile Türkiye Cumhuriyeti arasında yapılmış olan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Hususi, Umuma Mahsus ve Hizmet Pasaport Hamilleri Maldivler'e yapılacak olan seyahatler için 30 gün boyunca vizeden muaf tutulur. Bu sayede Türkiye'de herhangi bir Maldivler vize başvuru süreci söz konusu değil.
Maldivler'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Bununla birlikte vatandaşlarımız ülkeye girişlerinde, sınır görevlilerinin yeterli bilgiye sahip olmamasından ötürü sıkıntılarla karşılaşabilmektedir.
İstanbul-Male (Maldivler) arası uçuş mesafesi toplam 6043 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 7 saat 30 dakika sürüyor.
26 Temmuz 1965 tarihinde bağımsızlığını elde eden Maldivler Cumhuriyeti başkanlık sistemiyle yönetilmektedir. Şeriat hukuku ile İngiliz medeni hukukunun biraraya getirilmesiyle oluşturulan karma bir yasal sisteme sahiptir.
Maldiv pasaportu Uluslararası seyahat için Maldivler vatandaşlarına verilen vatandaşlığın bir kanıtıdır. 32 sayfalık bir standart bulunmamakla birlikte Maldiv pasaportu yaklaşık 64 sayfa olabilir. Maldiv pasaportu tüm ülkeler için geçerlidir. Pasaport verildiği tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.
Yerleşim bulunan 281 adadan 195'inde Maldivliler, 86 ada ise "otel ada" şeklinde kullanılmaktadır. Maldivliler adada yer alan tek etnik gruptur ve Hint-Aryan kökenli bir halktır. Halk Maldivce konuşmakta olup, %97'si Müslümandır. Devlet başkanlık tipi cumhuriyet ile yönetilmektedir.
Büyüleyici denizi ve konumuyla Maldivler'de yer alan Kral Salman Camii diğer tüm camiilerden farklı mimarisi ve içeriğinde yer alan üst kalite Elit ürünleriyle ibadete açıldı.
Maldivler adalarında yetişen Hindistan cevizi, nar ve ananas başlıca gıdalardandır. Özellikle kahve ve çay kültürü çok gelişmiştir. İngilizlerin 5 çayı olarak tabir ettiği kültür Maldivlerde de geçerlidir.
OTELLER: Konukevlerinden daha iyi imkanlara sahip 17 otel vardır; ancak bu otellerin başta Malé olmak üzere yerleşim olan adalarda bulunması nedeniyle alkol yasaktır ve konuklar, halka açık yerlere giderken kapalı giyinmelidir.
Maldivler: Maldivler 30 gün için umuma mahsus pasaport sahiplerine vizesiz giriş hakkı tanımaktadır.
Maldivler Vizesi: Türkiye Cumhuriyeti ve Maldivler arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri Maldivler ülkesine yapacakları seyahatler için 30 Gün Vizeden Muaftırlar. Maldivler Vizesi almalarına gerek yoktur.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportsuz ve vizesiz olarak seyahat edebildiği bazı ülkeler bulunur. T.C. vatandaşlarının vize ve pasaporta ihtiyaç duymadan girebildiği ülkeler Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'dir.
Maldivler'e yola çıkmak isteyen Türk vatandaşlarının Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaportların birine sahip olmaları gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması ve son 2 sayfası da boş bırakılmalıdır.
Araştırma, mevcut küresel ısınma oranlarının devam etmesi durumunda Maldivler'in yüzde 80'inin 2050'ye kadar yaşanmaz hale gelebileceğini ortaya koydu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri