Maldivler'e Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeden muaftır. Bununla birlikte vatandaşlarımız ülkeye girişlerinde, sınır görevlilerinin yeterli bilgiye sahip olmamasından ötürü sıkıntılarla karşılaşabilmektedir.
Maldivlere seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları pasaport çeşidi gözetmeksizin yani; umumi, hizmet, hususi, diplomatik pasaport gözetmeksizin sınır kapısından harçsız şekilde 30 günlük sahip olabilecekleri vize ile seyahat edebilmektedirler.
Türkiye'den Maldivler'e 30 güne kadar yapılacak olan seyahatlerde Maldivler vize ücretleri uygulanmıyor. Ancak 30 günden daha uzun süre Maldivler'de konaklamak isterseniz Maldiv Cumhuriyeti Konsolosluğu ile irtibata geçerek ücret karşılığında 60 günlük vize alabilirsiniz.
Maldivler Devleti, T.C. Pasaport hamili tüm kişileri, turistik amaçlı seyahatlerinde vize prosedürüne tabi tutmamaktadır. Ancak Maldivler'e 30 günden fazla ikameli seyahat edecek Türk vatandaşlarının, bu ülkeye seyahatleri öncesinde Maldivler Konsolosluğu temsilciliklerine vize başvurusunda bulunmaları gerekir.
Maldivler'e seyahat etmek isteyen; Umumi (Bordo), Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri), Diplomatik (Siyah) pasaporta sahip tüm Türk vatandaşları, sınır kapısından harçsız sahip olabilecekleri 30 gün süreli vize ile seyahatlerini gerçekleştirebilmektedirler.
İlgili 22 soru bulundu
8. Kapı vize ücreti 55 € dur. Doğu Ege adaları olarak bilinen, Rodos , Kos (İstanköy),Midilli (Lesvos), Meis, Sisam Yunan adalarına seyahatlerde, kapı vize uygulamaktadır.
Bu süreden daha kısa sürede yapılacak başvuruların seyahat tarihine yetişmeme olasılığı vardır. Yunanistan kapıda vize uygulamasının genel Schengen vize prosedüründen farkı vizenin en fazla 15 gün süreyle verilmesidir.
Ancak Maldivler tropik iklim kuşağında yer aldığı için her an yağmur alma riski var. En yağışsız dönem aralık ile nisan ayları arasında kalıyor. Mayıs ile kasım ayları arası ise yağmur konusunda riskli dönemler arasında yer alıyor. Muson yağmurlarına yakalanmamak için bu tarihlerde gitmemeye çalışmakta fayda var.
Maldivler Pahalı mı? Evet Maldivler pahalı bir tatil ülkesidir. Ortalama olarak kişi başı 1000usd den başlamakta ve otel kalitesine göre bu fiyat artmaktadır.
İstanbul-Male (Maldivler) arası uçuş mesafesi toplam 6043 kilometre. İki şehir arasındaki uçak yolculuğu 7 saat 30 dakika sürüyor.
Böylelikle Umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları, toplam 114 ülkeye vizesiz, kapıda vize alarak veya e-vize alarak seyahat edebilmektedirler. 148 ülke ise hususi pasaport ve Hizmet Pasaportu sahiplerine vize uygulamazken 10 ülke kapıda vize vermektedir.
İstanbul'dan Maldivlere THY ile direk bir uçuş ile ulaşabilirsiniz. Aktarmasız gerçekleşen bu uçuş ortalama 8 saat civarında sürmektedir. Maldivlere seyahat edecekseniz ikinci seçeneğiniz aktarmalı uçuşlardır. Katar Havayollarının Katar üzerinden aktarmalı Maldiv seferleri bulunuyor.
Dubai Türkiye'den Vize İstiyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Cevap: Evet. Maldivler muhtemelen dünyanın en güvenli yerlerinden biridir.
Maldivler Cumhuriyeti uçuşları
İstanbul Havalimanı (IST) hareketle direkt olarak yapılan uçuşlar yaklaşık sekiz saat sürüyor.
Maldivler islam cumhuriyeti olduğundan ülkeye alkol sokmak kesinlikle yasak. Ama otellerin tamamında alkolle ilgili bir kısıtlama bulunmuyor.
3. Maldivler'de hangi dil konuşuluyor? Maldivler'de yerel halkın konuştuğu resmi dil Dhivehi dili. Bunu Türkçe'ye Maldivce olarak da çevirebiliyoruz. Maldivce'den sonra ülkede en çok konuşulan dil ise İngilizce.
Tarihte Budist yaşam biçimini benimsemiş olan ülke halkı, günümüzde %98 oranında Müslüman. 1968 yılında monarşinin kaldırılmasından beri Maldivler, cumhuriyet ve başkanlık sistemi ile yönetiliyor.
Hint Okyanusu'nda bulunan Maldiv takım adalarında tropikal iklim hakim olduğu için hem yoğun yağışlardan hem de bunaltıcı güneşten çok etkilenmemek için gidilmesi gereken en uygun zaman Nisan ve Mayıs aylarıdır.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir. Vize başvurusu, konsolosluklar ya da aracı kurumlar gibi dış temsilcilikler ya da havalimanı ve sınır kapılarında bulunan gişeler aracılığı ile yapılır.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri