Ticari mümessillik, ticari vekillik ve acentelik yapamazlar. Adi ve kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirketlerde komandite ortak olamazlar. Limited ve anonim şirketlerin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevinde bulunamazlar.
Limited şirketin ana sözleşmesi Ticaret Sicil Müdürlüğü'nde tescil olduktan sonra, noterden imza sirküleri ve serbest muhasebeci mali müşavir için vekaletname çıkartılır. Şirket ortakları, noterde şirket ünvanı altında imza atacak ve bundan sonraki tüm işlemler için bu belgeler kullanılabilecektir.
Mali Müşavirler 3568 sayılı yasaya bağlı olmakla beraber dilerlerse bağımlı dilerler ise bağımsız çalışırlar. Ofis olmadan şirket kurulur mu? Ofis olmadan bir şirket kurmak mümkündür.
Serbest Muhasebeci unvanına sahip meslek mensupları Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Limited Şirketine ortak olabilir, buna karşılık sorumlu olarak yalnız 3568 sayılı Kanunun 2 nci maddesinin (A) bendinin (a) alt bendindeki işleri yapar ve bunlardan sorumlu olabilirler.
Bu açıklamadan çıkaracağımız üzere; serbest meslek erbapları da şirket kurabilir, mesleklerini kurdukları şirket ile sürdürebilirler.
İlgili 40 soru bulundu
Eğer hali hazırda bir ticari kimliğiniz ve vergi mükellefiyetiniz varsa, e ticaret sitesi ile online satış yapmak için şirket kurma başvurusu yapmak zorunda değilsiniz. Bu noktada bir mali müşavir desteği ile hem site kurulum hem de ticaret hayatınız boyunca sağlıklı bir iş süreci yürütme şansı yakalayabilirsiniz.
Limited Şirket kurarken yerine getirilmesi zorunlu hususlar ve kuruluş adımları: Kuruluş aşaması işlemleri ve sonrası tutulacak olan muhasebe işlemleri için Mali Müşavir ile sözleşme. Türkçe olması zorunlu olan ticari unvanın ve faaliyet alanının belirlenmesi gerekir.
Bir şahıs şirketi kurmak istiyorsanız muhatabınız vergi dairesi olacak. İlk adım olarak elbette gerekli belgeleri toplayarak başlamanız gerekiyor. Bu belgeleri vergi dairesine şahsen teslim edebilir veya bir mali müşavir ile anlaşıp vekalet vererek şahıs şirketi başvurusu yapmasını sağlayabilirsiniz.
Ticari mümessillik, ticari vekillik ve acentelik yapamazlar. Adi ve kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirketlerde komandite ortak olamazlar. Limited ve anonim şirketlerin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı görevinde bulunamazlar.
Yukarıda belirttiğimiz kişi ve kuruluşlardan, VUK 'un 173. maddesinde belirtilen şartları taşıyanlar ticari defter tutmak zorunda değillerdir ve bunun için mali müşavir tutma zorunlulukları bulunmuyor..
Ortalama olarak 2023 yılında şahıs şirketi kurma maliyetleri şu şekildedir: Şahıs İmza Beyannamesi için Noter Onayı: 270-400 TL. Muhasebeci Vekaleti için Noter Onayı: 480-530 TL. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İş Yeri Açılış Ücreti: 500-850 TL.
Madde 40- Denetleme Kurulu Birliğin işlem ve hesaplarını denetler ve bu hususta Genel Kurul'a rapor verir. Madde 41- Birlik organlarının seçimleri gizli oyla ve yargı gözetimi altınÂda gerçekleştirilir.
eleman.net verilerine göre, Mali Müşavir 2023 yılında ortalama 32.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mali Müşavir , Ocak 2023 yılında ortalama 26.400 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 16.280 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve geçerli bir vergi numarası bulunan herkes, herhangi bir vergi cezası bulunmaması durumunda Türkiye'de limited şirket kurabilir. Türk vatandaşı olmayan şahıslar da gerekli izinleri ve vergi numaralarını aldıktan sonra limited şirket için başvuruda bulunabilir.
Limited şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan ve borçlarından yalnızca malvarlığıyla sorumlu olan şirkettir. Tek ortaklı limited şirket kurulabilir. Ortakların sayısı elliyi aşamaz. Limited şirket ortakları gerçek kişi veya tüzel kişi olabilir.
Şimdi birisi çıksa dese ki, Mali Müşavirlerin Home Ofis çalışması kanunen yasaktır.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin “Reklam Yasağı” başlıklı 45'inci maddesi aşağıdaki gibidir. “Meslek mensupları; iş elde etmek için, açık ve kapalı dolaylı veya dolaysız yöntemlerle reklamlarını yapamazlar ve yaptıramazlar.
Serbest muhasebeci mali müşavirler, Kanunun 2 nci maddesinin (A) fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde belirtilen işleri bürolarında yapabilecekleri gibi teşebbüs veya işletme sahiplerinin işyerlerinde de yapabilirler.
Serbest muhasebeci mali müşavir olabilmek için; hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından birinde 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayan kişiler, 3 yıllık muhasebe stajının yanı sıra meslek sınavını da başarmış olmak zorundadır.
Evet. Ev adresini iş adresi olarak gösterebilmek için mutlaka şahıs şirketi olmak gerekir. Anonim ve limited şirketler bünyesine giren firmaların kendilerine ait resmi bir iş yeri adresi olmalıdır. Bu adres ev adresi ile aynı olmamalıdır.
1. grup illerde 10 ve 49 arasında işçi çalıştıran şahıs şirketlerinin bilanço usulüne göre defterleri alım-satım için 1.550 TL.ye , inşaat imalat için ise 1.610 TL. ye tutulacak. Aynı grup iller ve işçi sayısı için limited şirket defterleri alım satım işlerinde 1.700 , imalat inşaat işlerinde 1.970 TLye tutulacak.
I- Giriş: Bilindiği gibi, 3568 sayılı Kanun'un 45. maddesine göre; Serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler, aynı zamanda bir başka işyerinde hizmet akdi ile sigortalı olarak çalışamazlar, ticari faaliyette bulunamazlar.
Buna ek olarak mali müşavir olmak için yaş sınırı da bulunmuyor. Sınavlarına girmeniz ve başarılı olmanız yeterlidir. Staj başladıktan 2 yıl sonra SMMM yeterlilik sınavlarına girersiniz.
(A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yazılı işleri yapmanın yanında Kanunun 12 nci maddesine göre çıkartılacak yönetmelik çerçevesinde tasdik işlerini yapmaktır. Yeminli malî müşavirler muhasebe ile ilgili defter tutamazlar, muhasebe bürosu açamazalar ve muhasebe bürolarına ortak olamazlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri