Enformasyon en genel anlamda belirli ve görece dar kapsamlı bir konuya ilişkin, derlenmiş bilgi parçasıdır. Derleme süreci ölçüm, deney, gözlem, araştırma ya da haber toplama bulgularının özetlenmesi biçimini almaktadır.
Dilimize Arapçadan geçmiş olan malumat kelimesi, ilim sözcüğüyle aynı kökten türemiştir. İlim, bilgi anlamına gelirken, malumat da bilinen şeyler demektir.
malûmat teriminin Türkçe Türkçe sözlükte anlamı
Yeterli bilgimiz yok. - Yeterince malumatımız yok.
malumat; malum un çoğulu, bilinen, öğrenilmiş. arapça terimdir, felsefi anlamda türkçeleştirirsek, bili, bilgi.
Melun kelimesinin sözlük anlamı lanetlidir. Bu kelime halk arasında, pis, alçak ve mundar manasında da kullanılır. Kime Melun Denir? Melun kelimesi İslam literatüründe genellikle şeytan için kullanılır.
İlgili 34 soru bulundu
Azâzîl (Aramice: רמשנאל, Arapça: عزازل, İbranice: עזאזל, Aze'ezel) İblis'in melek olduğu zamanki adıdır. Onu reddetmeden ve cennetten düşmeden önce, Allah'a yakın "Karûblar" biriydi.
İblis (Arapça: إبْلٍيسْ) sözcüğü de çoğu zaman Şeytan ile aynı anlamda kullanılır.
Mehmed Fuad'ın çıkarttığı gazete.
Hukukta irat, toplu bir şekilde olmadan tazminatların belirli zamanlar içinde ödenmesi anlamına gelir. İrat şeklinde ödenmesi gereken maddi tazminat genelde eşlerden birinin ölmesiyle ya da eşin tekrardan evlenmesi ile ortadan kalkar. İrat, tazminat ödenen kişi için TDK sözlük anlamı olarak gelir anlamına gelir.
“İlm-i ledün ise; Allah'tan gelen bilgi” demektir (el-İsfehani, 1992: 739).
ingilizcede ki informationın tam karşılığıdır. bilgi *nin, haberdar olunmuş, üzerinde çalışılmamış, özümsenmemiş halidir. kulaktan dolma bilgi anlamında olumsuz olarak da kullanılır.
Köken. Osmanlı Türkçesi معلومات, o da Arapça مَعْلُومَات (maʿlūmāt) kelimesinden gelmektedir.
e-posta'daki bilgi kısmının osmanlı zamanındaki karşılığıdır.
"Esame" kelimesi, ad veya isim anlamına gelir ve bu ifade, bir kişinin varlığının ya da bir konunun öneminin tamamen görmezden gelindiği durumlar için kullanılır.
Sebat kelime anlamı nedir? Sebat kelimesinin TDK anlam karşılığı, "sözünden ya da kararından dönmemek, bir işi sonuna kadar götürmek ve direnme" şeklinde ifade edilmektedir.
(ﻣﺤﺪّﺩ) sıf. (Ar. taḥdіd “sınırlamak”tan muḥaddid) Sınırı, hudûdu belirleyen, sınırlayan, tahdit eden: Heyûlâyı muhaddid kıldı Allah (Şeyhî).
MÜKELLEF KİMDİR? İslam dini, mükellef olan insanlardan bazı şeyleri yapmalarını, bazı şeyleri yapmamalarını istemiş, bazı şeyleri de yapıp yapmamakta onları serbest bırakmıştır. Böylece, dinin emrettiği şeyleri yapmak ve yasakladığı şeylerden sakınmakla yükümlü olan, ergenlik çağına gelmiş akıllı insana mükellef denir.
Dilimize Farsçadan geçmiş olan cihannüma kelimesi cihan ve nüma sözcüklerinin birleşmesiyle oluşmuştur. Cihan, hem dünya hem de alem anlamına gelirken nüma sözcüğü de gören ve gösteren demektir. Bu kelime mimarlık ve coğrafyada terim anlamında kullanılır. Cihannüma kelimesinin sözlük anlamı dünya haritasıdır.
Türk Dil kurumuna göre rücu kelimesi rücu etmek şeklinde kullanılmaktadır. Sözlük anlamı ise geri dönmek veya aslına dönmek olarak kullanılmaktadır.
Malûmat 1895–1903 yılları arasında yayın yapan, yayımlandığı dönemin şartlarına göre sekiz sene gibi uzun bir dönem yayın hayatını sürdüren uzun soluklu sayılabilecek bir gazetedir.
Musavver Malumat'ın sahibi ve başmuharriri Mehmet Tahir ile Recaizade Mahmut Ekrem arasında 1895 yılı sonlarında başlayan ve “abes-muktebes tartışması” olarak bilinen, şiirde kafiyenin göz için mi yoksa kulak için mi olduğu tartışmasında Recaizade Mahmut Ekrem fikirlerini Galatasaray Sultanisi'nden öğrencisi olan Ahmet ...
Hakkında. Servet-i Fünûn Dimitris Nikolaidis'in yayımladığı Servet'in ilâve yayını olarak 27 Mart 1891 tarihinde Ahmet İhsan Tokgöz tarafından neşredildi.
İbrahimî dinlere göre, o birincil kötü varlıktır. İslam mitolojisinde, kötü cinler İblisten önce de var olmuştur, ancak İblis ilk şeytandır. Böylece kötülüğün sembolü haline gelmiştir. Bu sebeple genellikle ya şeytanların lideri ya da dinlerdeki şeytanların ilki olarak tasvir edilir.
Ateşten yaratılan cinlerin küfre düşüp doğru yoldan sapan grubunu teşkil eden olan şeytan taifesinin lideri ve atası olan ilk şeytandan Kur'ân-ı Kerîm'de İblîs diye söz edilir (Kehf 18/50; Hicr 15/27; A'râf 7/12; Müslim, “Zühd”, 60).
Mammon, şeytanın oğlu olarak bilinir. Mammon açgözlülük ve materyalizm olarak belirtilen şeytanlardan biridir. Mammon ayrıca zengin ve fakir arasındaki uçurumu yaratan şeytandır. Zenginliğe takıntılı olan kişilerin şeytanlarındandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri