Tarayıcının sol üst köşesinde bulunan “V” logosuna tıklayın. “Araçlar” sekmesinden “Ayarlar” butonuna tıklayın. Açılan pencerede sol tarafta ve alttan ikinci sırada bulunan “Ağ” seçeneğine tıklayın. “Proxy'ler” bölümündeki “Proxy Ayarları” butonuna tıklayın.
ADIM 1: Google Chrome açınız, sağ üst köşede görülen üç noktaya tıklayınız, açılan pencerede Ayarlar kısmını tıklayınız. ADIM 2: Ayarlar sayfasının alt kısmında bulunan Gelişmiş seçeneğini tıklayınız. ADIM 3: Gelişmiş sayfasının alt kısmında bulunan Proxy ayarlarını aç tıklayınız.
İnternete bağlanmak için proxy sunucu kullandığınızda, proxy sunucu ayrıntılarını belirtmeniz gerekir. Ağ Proxy Ayarları penceresi, otomatik yapılandırma ayarları, proxy ayarları ve proxy sunucu kimlik doğrulaması ayarlarını girmenizi sağlar.
İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS) tarafından internete bağlanan kullanıcılara otomatik olarak bir IP adresi tanımlanır. Türkçe olarak “vekil sunucu” olarak da ifade edebileceğimiz Proxy, IP adresinizin değişmesini sağlayan bir program veya bir tarayıcı eklentisidir.
Vekil sunucu ya da ara sunucu olarak da bilinen Proxy, ziyaret etmek istediğiniz sitelere farklı bir kanal üzerinden erişmenizi sağlayan bir araçtır. Sunucu ile istemci arasında bir aracı görevi gören bu özellik pek çok rahatlığı beraberinde getirir.
İlgili 29 soru bulundu
Android cihazınızın ana ekranını açın.
Şebeke bölümünden Mobil ağlar'a dokunun. Erişim Noktası Adları'na dokunun. Listeden, Internet bağlantısı için kullandığınız erişim noktası adına dokunun. Görüntülenecek sayfada Proxy ve Bağlantı noktası değerlerini girmeniz yeterlidir.
“İnternet Özellikleri” uygulamasında sağ alt kısımda bulunan “Yerel Ağ Ayarları” butonuna basın. “Ara Sunucu” bölümünde bulunan “Yerel ağınız için bir proxy sunucusu kullanın” yazısının yanındaki kutuyu işaretleyin. “Adres” kısmına proxy adresinizi yazarak “tamam” deyin.
Proxy, isteğinizi hedef web sitesine iletir, bilgileri indirir ve size geri iletir. Proxy sunucuları, IP adreslerini bu şekilde maskeleyerek kullanıcıların içerik kısıtlamalarını atlamasını ve izlenmeyi önlemesini sağlar. Kullanıcılar, coğrafi olarak kısıtlanmış içeriği görüntüleyebilirler.
Başlat menüsüne sağ tıklayınız. Ayarları seçiniz. Açılan menüden Ağ ve Internet ayarlarını seçiniz. Sol tarafta bulunan menüden Proxy/ Ara sunucu seçeneğini seçiniz ve ara sunucu kullan seçeneğini kapatınız.
Proxy, tarayıcı ve sunucu arasında konumlanarak tarayıcınızdan gelen istekleri onaylar. Sunucuya İnternet sitesine bağlanma isteğinizi iletir. Özellikle ülkemizde girişi yasaklanan web sitelerine erişebilmek için 2008 yılından sonra sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Proxy aracılığıyla bağlanmanız, WhatsApp'ın sağladığı yüksek gizlilik ve güvenlik seviyesini azaltmaz. Kişisel mesajlarınız uçtan uca şifreleme ile korunmaya devam eder. Bu sayede mesajlarınız iletişim kurduğunuz kişi ile sizin aranızda kalır ve proxy sunucuları, WhatsApp ve Meta dahil başka hiç kimseye görünmez.
Temel farklar: proxy ve VPN
Kuruluşlar için sanal özel ağ (VPN) hizmeti, bir proxy sunucusundan daha geniş uygulamalara ve yeteneklere sahiptir, çünkü VPN'de şifreleme vardır. Çoğu kuruluş hem VPN hem de proxy sunucusu yerine yalnızca bir VPN kullanmayı tercih eder.
İşletim sistemine göre değişmekle birlikte görev çubuğundan BAŞLAT' a tıklayarak Ara (Çalıştır) kısmına cmd yazılarak enter tuşuna basılmalıdır. Çıkan komut ekranında ipconfig komutu yazılara enter tuşuna basılmalıdır. Ekranda IPv4 Adresi yazan satır bilgisayarınızın IP adresini göstermektedir.
Proxy kelimesinin Türkçe'deki anlamı vekil sunucu olarak geçmektedir.
Proxy sunucu, kullanıcılar ve internet arasında bir ağ geçidi sağlayan bir sistem veya yönlendiricidir. Bu nedenle, siber saldırganların özel bir ağa girmesini önlemeye yardımcı olur. Son kullanıcılar ile çevrimiçi olarak ziyaret ettikleri web sayfaları arasına girdiği için "aracı" olarak adlandırılan bir sunucudur.
Proxy, internet trafiğinizi kendi IP adresi üzerinden yönlendirerek anonimlik sağlar, yani kim olduğunuzu veya nereden geldiğinizi web sitelerine gizler. DNS ise, sadece web sitelerinin IP adreslerini çözümlemeye yarar ve anonimlik konusunda bir yardımı olmaz.
iPad ya da iPhone cihazınızın ana ekranını açın.
Ana menüden Ayarlar'a dokunun. Listeden önce Wi-Fi'yi seçin, daha sonra bağlı olduğunuz ağı bularak "i" simgesine dokunun. HTTP Proxy alanından Elle'ye dokunun. Sunucu kutusuna vekil.ogu.edu.tr, Kapı kutusuna 8080 girin, Kimlik Doğrulama seçeneğini aktif hale getirin.
Android cihazınızda proxy ayarlarını kapatmak için aşağıdaki basit adımları izleyin. İlk olarak, 'Ayarlar' uygulamasını açın ve 'Wi-Fi' ya da 'Ağ ve İnternet' bölümüne gidin. Ardından, bağlı ağa dokunun ve 'Ağı Değiştir' veya 'Ağ Ayarları'nı seçin. Proxy ayarlarına ilerleyin ve 'Yok' ya da 'Otomatik Algıla'yı seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri