Mamut dişi, sıradan bir fildişi değildir. Daha ağırdır ve uzmanları tarafından incelendiğinde eşsiz dokusu sayesinde hemen ayırdedilebilir. Bu özel materyal buzulun altında gömülü olduğu 1000 yıl boyunca nemini depolamıştır, buzdan çıkarıldıktan sonra 3-5 yıl arasında bir süre boyunca dikkatle kurutulması gerekir.
Fildişi fil, su aygırı, mamut ve gergedan gibi hayvanların dişlerinden oyularak yapılan sert, beyaz, opak maddelerdir. Fildişi birçok kullanım alanı yanı sıra ziynet eşyası yapımına yarar. Plastikle tanışana kadar bilardo topu, piyano tuşları, düğmeler ve ziynet eşyası yapımı için kullanılıyordu.
Mamut Dişi Tesbih - 2,499.90 TL.
Fosil mamut dişinden İbrahim UYSAL usta tarafından el işçiliği ile yapılmıştır. Kapsül kesim, sistemli takımlıdır. Nesli tükenmiş olduğundan nadir bulunan bir üründür. Mısır işçiliği tespihlerle karıştırılmamalı, yerli işçilikli, özel el işçilikli ve koleksiyonluk bir tespihtir.
mamutun hücresinden klon elde etmeye çalışarak ömrünü laboratuvar köşelerinde heba eden bilim insanları ve diş fırçasıyla aylarca milim milim toprak eşeleyerek mamut fosili çıkaran arkeologlara verilen değerin ölçütü ürün.
İlgili 27 soru bulundu
tesbih pazarında 10 bin dolara satılıyor.
·Tesbih taneleri eşit boyutlarda ve aynı tipte olmalıdır. ·Tesbihin değeri, kullanılan malzemenin kıymeti, üretimindeki zorluk ve ustanın tecrübesi ve deneyimine bağlı olarak belirlenir. ·Tane delikleri ince olmalıdır. ·Tesbihin üstü parlak ve pürüzsüz olmalıdır.
Kuka tesbihin popüler olmasını sağlayan en belirgin özelliği, çektikçe kararmasıdır. Yani bir kuka tesbih ne kadar aktif kullanılıyorsa o kadar kararır. Kuka tesbihlerin kararması, aynı zamanda değer kazanması anlamına gelir.
Fildişi Tesbih Renk Değiştirir Mi
Renk değiştirmez sadece Yaklaşık 1 ila 2 yıl sonra rengi hafiften sarabilir. Ama kullandıkça muhteşem bir görüntü alır.
Kuka meyvesinin son derece sert olmasından dolayı, süs eşyası ve tesbih yapımında tercih edilen hammaddelerden biri olarak ön plana çıkmaktadır.
Günümüzden sadece 4000 yıl kadar önce soyları tükenmiş olan bu devasa canlıların erkeklerinin dişleri, 4.2 metreye kadar uzayabilmekte ve 91 kilograma kadar erişebilmektedir! Fakat ortalamada bu dişlerin boyları 2.5 metre civarındadır.
Mamut (Mammuthus), filgiller (Elephantidae) familyasının nesli tükenmiş bir cinsi. Son buzul çağında (Pleyistosen) Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Afrika'da birçok farklı türleri ile yayılım göstermiştir. 4,5 m boy ve 8 ton ağırlığa kadar varan bu cinsin son üyeleri yaklaşık 4000 yıl önce yaşamıştır.
Mamutlar 60-70 yıl kadar yaşarlardı.
Yeryüzündeki son mamut, Mısır piramitlerinin yapımından yaklaşık bin yıl sonra öldü. Mamutların toplumsal yaşamları da günümüz filleri gibiydi.
Yaklaşık 120 santimetre uzunluğundaki mamut dişinin 450 bin yıl öncesinden kaldığı keşfedildi.
Mamutlar, kocaman gövdeleri, upuzun ve kıvrık dişleri, büyük ayakları ve başka birçok özelliğiyle dikkat çekerler. Çook eski zamanlarda yaşamış olan mamutları, fosilbilimcilerin yapmış olduğu araştırmalar sayesinde tanıyoruz.
Fil kuzenlerinin aksine, yünlü mamutlar soğuğa adapte olmuş canlılardı, uzun kıllı postlara, kalın yağ tabakalarına ve ısı kaybını en az seviyeye indirmeyi sağlayan küçük kulaklara sahiplerdi. İlk defa bilim insanları, bu farklılıkları sağlayan binlerce mutasyonu kapsamlı bir şekilde katalogladılar.
En basitinden fildişi tesbih modellerinin gerçek olup olmadığını anlayabilmek için dikkatli bakılması gerekir. Fillerinde dişlerinde, insanlarda olduğu gibi ince kanallar bulunmaktadır. Kahverengi ya da dişin kendi renginde olan bu kanallar, teşbihin gerçek olup olmadığını ortaya koymaktadır.
Tesbihin dini inanış dışında bir amaçla kullanılması ilk olarak kabadayılarda görülmüştür. Kabadayılar o dönemde dini inanışa saygısızlık olmasın diye 33 taneli tesbihleri tercih etmemiş, 17 taneli maskot efe tesbihleri kullanmışlardır. Maskot efe tesbihlerin tane sayısının 17 olmasının nedeni budur.
Bukalemun tesbih özelliklerinden biri de ışık altında renk değiştirmesi ile ön planda olmasıdır. Sıkma kehribar, yapım tekniğinin zorluğu ve karmaşıklığı, aynı zamanda gizli bir formüle sahip olduğundan özel bir malzemedir.
Sıkma kehribar ürünlerin taneleri daha dolgun ve damarlı bir görünüme sahip iken, ateş kehribar ürünler şeffaf ve pürüzsüz bir yapıdadır. Ateş kehribarı çektikçe kızaran tesbih olarak bilinir. Sıkma kehribar ise çektikçe daha tok bir renk alır.
Ateş kehribarı ise doğal kehribar değildir. Kehribar taşına benzerliği rengi ve parlaklığıdır. Ateş kehribar, kehribar taşı gibi çam ağaçları reçinesinden oluşmaz ve toprak altından çıkarılmaz. Günümüzde son derece popüler olan bu kehribarın malzemesi usta kişilerin ellerinde takı ve aksesuar halini alır.
Kuka ya da sıkma kehribar tesbihler kullandıkça zamanla renk almakta ve tok bir renk tonuna sahip olmaktadır. Ancak renk değiştiren tesbihler ışı ve ışık kaynağına göre renk değiştirir ve kullanılmadığı durumlarda kendi orijinal rengine döner.
Bu testi yapmak için yaklaşık 7 çay kaşığı tuz ve orta boy bir bardak suya ihtiyacınız olacak. Suya bir çay kaşığı tuz ekleyin ve tuz tamamen eriyene kadar iyice karıştırın. Bir sonraki adımda bu suya bir kehribar taşı ekleyin. Gerçek damla kehribar bu suda kolayca yüzer, çoğu sahte kehribar ise çabucak batar.
Fakat piyasada çok fazla sıkma kehribar çeşidi bulunduğundan dolayı, orijinal sıkma kehribar dışında birçok sahte sıkma kehribar da satılmaktadır. Sıkma kehribarın orijinal olup olmadığı bir aseton yardımıyla kolayca anlaşılabilir. Ayrıca sıkma kehribar tesbihin iç kısımlarında küçük hava kabarcığı bulunmamalıdır.
Öncelikle ateş kehribar tesbihler, diğer tesbihlerden daha hafif yapıda oluyor. Eğer tesbih oldukça ağır hissediliyorsa, büyük olasılıkla sahte bir malzemeyi içeriyor. Bunun yanı sıra, gerçek ateş kehribar tesbihlerin yüzeyi, doğal bir matlıkla parlıyor ve hafifçe yağlı bir dokuya sahip oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri