Manita, genellikle gençler arasında kullanılan bir argo terimdir. Arkadaş grupları arasında veya ilişkilerde kullanılan bu kelime, kız arkadaş anlamına gelir. Türkçede "sevgili" veya "partner" kelimeleri yerine kullanılan daha informel bir ifadedir.
manita, sevgili sözcüğünün argo kullanımıdır.
Manita ne demek? TDK, manita için hırsızlık, dolandırıcılık, yalan dolan, hile ve dalavere gibi bir anlam veriyor ama sevgililer manita kelimesini "sevgili" anlamında kullanır.
Manita TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim,argo Sevgili.
[1] (argo) Tanışıyormuş gibi yaparak veya çevredeki yandaşlarından destek alarak birinden para sızdırmak işi, bir çeşit dolandırıcılık. [2] (argo) Karşı cinsle kısa süreli ilişkiler yaşamak, çapkınlık.
İlgili 31 soru bulundu
Manita, İtalyanca el altındaki kadın; flört ise İngilizce işve, oynaş anlamına gelir.
İtalyanca mantenuta "besleme (kadın), metres" sözcüğünden alıntıdır. İtalyanca sözcük İtalyanca mantenere "bakmak, beslemek, korumak, elinde tutmak" fiilinin dişil (müennes, feminine) halidir. Bu sözcük Geç Latince yazılı örneği bulunmayan *manutenēre sözcüğünden evrilmiştir.
tdk diyor ki: isim, argo söz (mani'ta) italyanca. 1 . hileyle, düzenle, tanışır gibi bir hâl takınarak para sızdırma, hırsızlık.
Önce yumurtayı çırpacaksın, sonra toz şekeri katacaksın, sonra unu karıştıracaksın, sonra su, sonra kakao, sonra kabartma tozu, sonra yağlayıp fırına vereceksin. 20 dakika da al sana manita.
- İlk anlamı kadındır. - İkinci anlamı bayan ve hanım demektir. - Üçüncü ifadesi eş ve zevce demektir. - Son anlamı ise tarihte hakan ve serdar eşlerine ve yüksek makamdaki hanımlara verilen unvan.
Şu an sadece ülkemizde değil, dünya üzerinde de en çok kullanılan sevgiliye hitap şekli 'Aşkım'.
Fransızca chéri "sevgili" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca cherir, cheriss- "sevmek, değer vermek" fiilinden türetilmiştir.
En çok merak edilen kelimeler içerisinde Amor sözcüğü geliyor. Fransızca kökenli olması ile beraber manevi duyguları anlatan bir kelime olarak ön plana çıkmaktadır. Bu doğrultuda kelimenin anlamı, 'Aşk' şeklinde ifade edilebilir. Doğrudan ve tek anlamı ile beraber aşk kelimesi üzerinde Türkçede yer almaktadır.
Sevgili olma kavramını tanımlayarak başlayalım: Sevgililik, karşılıklı olarak sevgi ve bağlılık duyulan kişiyle yaşanan ilişkiye denilir. Günlük yaşamda flört kavramıyla eş değer kullanılsa da sevgililik için flörtten sonraki aşamadır diyebiliriz. Çünkü flört, çok yakın duygusal arkadaşlık demektir.
Flört etmek hem tanımda hem de gerçek hayatta ve pratikte, iki kişinin birbirine arkadaşlığın ötesinde ilgi duyması ve bu ilginin paralelinde onu daha fazla tanımak için yakınlık kurması demektir. Bu, biri ile duygusal ilişki yaşanması, sevgili olunması demek değildir.
Etimoloji. “Poliamori” sözcüğünün kökü Yunanca ve Latinceye dayanır. Yunancada poli “çok”, Latincede amor “aşk” anlamına gelir. Bu anlamda poliamori sözcüğünü “çoklu aşk” olarak çevirmek mümkündür.
İlk kız-erkek ilişkileri genellikle 13-14 yaşlarında başlar. Bu yaşlarda flört adeta bir oyundur ve daha çok içlerinde yaşarlar. Yüzeysel, beğenme ile sınırlı ve kısıtlıdır. Genellikle kalabalıkta, grup içinde birlikte olurlar.
ÜLkemiz kanunlarına göre, 18 yaşından küçük bir kadınla herhangi bir cinsel yakınlıkta bulunmak suç kabul edilir. 16 yaşında bir kızla 21 yaşında bir erkek flört edebilir ya da sevgili olabilir, bunda sorun yok.
lavuk, -ğu 1. sıfat, argo Gereksiz konuşan (kimse).
vajina, kadın cinsel organı, am (argo)
Bir kişinin ya da kurumun sahip olduğu, taşınabilir ve taşınamaz metaların tümüne mal denir. Tarım ve çiftçilikte bu kelime, büyükbaş hayvanlar için kullanılır. Argoda ise anlayışı kıt ve düşüncesiz kişiler ''mal'' olarak adlandırılır.
Manita, İtalyanca *mantenuta* (bakmak, beslemek, korumak, elinde tutmak) kelimesinden gelmekte ve besleme (kadın) metres manasındadır.
manita - Nişanyan Sözlük. İtalyanca mantenuta “besleme (kadın), metres” sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük İtalyanca mantenere “bakmak, beslemek, korumak, elinde tutmak” fiilinin geçmiş zaman fiil sıfatı dişilidir.
Erkek kelimesi, Eski Türkçe "hayvan ve insanın eril cinsiyeti" anlamına gelen érkek sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük ise Eski Türkçe ér- "olmak, tam ve bütün olmak, yetişmek" fiilinden Eski Türkçe +ak ekiyle türetilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri