Sosyal medyada veya internet ortamında gördüğümüz modellerin kusursuz fizikleri pek çoğumuzun canını sıksa da gerçek aslında öyle değil! Çatlaklar, selülitler, vücuttaki yara izleri... Gösteri dünyasındaki ünlülerin de elbette kusurları var! Üstelik itiraf etmekten de çekinmiyorlar!
Hayır engel değil. soğutup çatlaklara krem olarak kullanınız.
Ünlüler bunlar için temiz içerikli kremleri tercih ediyor. Cildin elastikiyetini artırmak ve çatlakları önlemek için karaçalı çiçeği ve doğum yaprağı özü içeren serumlardan yararlanabilirsiniz. Cildi nemlendirmek ve hücre yenilenmesini iyileştirmek için ise jojoba yağı kullanılabilir.
Deri çatlağı, kadın, erkek fark etmeksizin her insanda görülebilen ve vücudun birçok bölgesinde farklı nedenlere bağlı olarak gelişebilen deformasyondur. Tıbbi adı 'stria' olarak bilinen derinin dermis tabakasının fazla gerilmesi sonucu ortaya çıkar.
Kadın erkek herkeste meydana gelebilen deri çatlaklarına genetik yapı, kilo alma, hamilelik gibi pek çok faktör sebep olabilmektedir. Deri çatlağı cildin elastikiyetinin bozulması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Genel koşullar altında çatlaklar daima kırmızımsı, mor, pembemsi ve gri renklerdedir. Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ortaya çıkan çatlakların görünümünün azaltılması, lazer tedavisiyle mümkün olabilmektedir.
Vücudunuzda meydana gelen çatlakların doğal yöntemler ile ortadan kaldırmak mümkünüdür. Bu yöntemlerden biri de spor yapmaktır. Düzenli olarak spor yaparak sizi görüntüsü ile rahatsız eden çatlaklardan evinizin konforunda kurtulabilirsiniz.
Kemik çatlaklarının genellikle 4 ile 6 hafta arasında değiştiği belirtilebilir. Bu süre zarfında çatlak kemik, eski haline kavuşacak ve herhangi bir ağrı söz konusu olmayacaktır. Çatlağın oluştuğu ilk zamanlar; şişlik oluşan ve ağrı ortaya çıkan kısımda tedavi etkisi arttıkça normale dönmeye başlar.
Cilt çatlakları kendi kendine geçmez. Çatlakların doğal seyrinde; ilk oluştuğunda kırmızı/mor renkte olur, zamanla renkleri açılır deri renginden hafif açık sedefi bir renk alır.
Selülit, derialtı yağ hücrelerinin dolaşımının bozulmasıyla ortaya çıkan ciltteki girintili çıkıntılı görünümdür. Çatlak ise çoğunlukla kilo alma nedeniyle gerilmeler sonucu cilt elastin liflerindeki hasarlanmayla görülen başlangıçta pembe, mor renkli, ilerleyen süreçte beyaz renkli görüntüdür.
Çatlakların tıbbi adı 'striae distensae'dır (aynı zamanda stria veya stria atrophican olarak da adlandırılır – ciltte incelme olur) ve çevredeki sağlam cildin aksine çatlaklar ciltte ki çizgi çizgi, şerit görünümü tanımlar. Çatlak tedavisi bu görünümü azaltabilen işlemleri tanımlar. Yok eden işlemler yoktur.
Bugüne kadar tedavisi en zor estetik sorunlardan biri olan çatlakları tamamen silmek mümkün olmasa da Icon lazer teknolojisi sayesinde, vücudunuzla barış yapmanızı sağlayacak kadar etkili sonuçlar almak artık mümkün.
Cilt üzerinde oluşmuş bulunan çatlakların kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Bununla birlikte ergenlik döneminde oluşmuş veya kilo alımı ve hamilelik sonucunda oluşan çatlaklarda azalma dahi gözlenmez.
Minimum 1.70 boyunda olması gerekir.
Genellikle kadın modellik ajansları 14 ile 24 yaş arası bireyleri kabul eder. Yaşla birlikte fiziği, boyu, vücut orantısı, yüz hatları ve poz verme kabiliyetleri de dikkatte alınır.
Ergenlik döneminde ise hormonal değişikler, hızlı büyüme, uzama ve kas yapısının gelişimi deri çatlağına yol açmaktadır. Bununla birlikte aşırı kilo alıp vermek ve vücut geliştirme sporlarında ağırlık kaldırmalar da çatlak sebepleri arasında bulunmaktadır. Bazen de hiçbir neden olmaksızın cilt çatlağı oluşabilmektedir.
Vücutta oluşan çatlakların tedavisi, krem, dermarol ve mezoterapi yöntemleriyle yapılabileceği gibi lazerle çatlak tedavisi yöntemiyle yapılabilir. Sıklıkla bacak, kol, koltuk altı, bel, kalça, göbek ve meme bölgesinde oluşan çatlakların tedavisinde kullanılan lazer yönetiminde ağrı ve acı hissi son derece azdır.
Bacaklarda çatlak oluşumu genellikle ergenlik ve hamilelik gibi dönemlerde hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak oluşabileceği gibi spor veya çeşitli kas yapıcı ürünlerin kullanımı sonrası kasların birden büyümesi ile yeterince esnek olmayan derinin yırtılmasıyla meydana gelebilir.
Vücudunuzdaki beyaz çatlak izlerini yok edebilecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bazı lazer sistemlerinden %80 oranda pozitif sonuçlar alabilmekteyiz. Icon lazer ise lazer enerjisiyle cilt altında ısı kanalları açarak etki eder. Cilt bu kanalları bir travma gibi algıladığı için onarım sürecine girişir.
Genetik anlamda göğüs yada vücudun farklı bir yerinde çatlakların oluşması çok doğal bir durumdur. Çatlakların da renk olarak birçok çeşidi bulunmaktadır. Öncelikle ergenlik döneminde su bazlı yani cildi nemli tutacak çatlak önleyici kremler ya da doğal yağlar kullanmanızı öneririm.
Öncelikle günde 2 lt su içmek çatlak oluşumunuzu büyük ölçüde engeller. Ciltte depolanabilen bir vitamin olan Avitamini çeren besinleri tüketmek çatlak giderilmesine oldukça yardımcı olacaktır.
Cilt çatlakları mevcutta bulundukları rengi solaryum veya bronzlaşma ile kaybetmezler.
Dr. Figen Yaşar Şen: Çatlaklar kendiliğinden iyileşmez, bronzlaşmakla görünürlüğü kaybolmaz; aksine açık renk kalacağı için görsel olarak daha belirgin bir hal kazanır. Ayrıca zayıflamakla da kaybolmazlar. Kalıcı çözümleri ancak tıbbi tedavi sağlayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri