300 gram doğranmış mantarı da ekleyip, suyunu salıp çekene kadar, soteleme işlemini 10 dakika kadar sürdürün. Son olarak; 1 adet kabukları soyulup doğranmış domates, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber ve 1 tatlı kaşığı kekiği de ekleyin. 15 dakika kadar pişmeye bırakın.
Tuz, kimyon, kırmızı pul biber ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Taze kişniş dalları ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Mantarları eklediğiniz sote karışımını; tuz, karabiber ve kimyon ile lezzetlendirin.
Mantarları 2-3 parçaya kesin. Sıvı yağı bir tencereye dökün Mantarları da ekleyerek suyunu salıp çekene dek pişirin. Tuz, karabiber ve kekikle tatlandırıp 2-3 dakika daha soteledikten sonra servis edin.
İlgili 22 soru bulundu
Mantarın en çok yakıştırıldığı lezzetlerden biri de kuşkusuz makarna. Onu bol mantarlı olacak şekilde hazırlamak, sosuyla damakta iz bırakan bir ana yemeğe dönüştürmek de işte bu kadar kolay.
Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim. Tencereye bir miktar sıvı yağı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun. Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun. İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın.
Kızarmaya başlayınca ince doğranmış sarımsakları da ekleyin ve 2-3 dakika da sarımsak ile soteleyip; kekik, sirke, karabiber ve limon suyunu da ekleyin. En son ocağı kapatmadan maydanozunu da ekleyip 1-2 dakika soteleyin.
Mantarları doğrayıp kavuralım, suyunu çekince yağını koyup iyice kavuralım. Sonra biberlerimizi sarımsağı atıp 2 dakika daha kavurup tuzunu atalım ve çırptığımız yumurtayı ekleyip pişirelim. Afiyet olsun. 4.9 milyon kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.
Mantarlar üzeri ovalanarak yıkandıktan sonra küçük küçük doğranır. Tavaya aldığımız sıvı yağda yemeklik doğradığımız soğanları kavrulur. Soğanlar az pembeleştikten sonra yine küçük doğranmış biberler ilave edilerek onların da biraz kavrulması beklenir.
Mantarlar piştikten sonra damak tadınıza göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik ekleyip, güzelce karıştırın.
Mantarları önce sotelediğinizde suyunu salıp çekiyor, hem sulu kalmıyor hem de lezzeti yoğunlaşıyor. Sonrasında eklediğiniz ince kıyılmış soğan ise mantarın lezzetinin önüne geçmeden bir bütün oluşturuyor. Damak tadınıza göre soğan ile birlikte 1 diş ince kıyılmış sarımsak da ekleyebilirsiniz.
Mantarlı tavuk sote yaklaşık olarak 30 dakikada pişecektir.
Köri, tuz ve karabiber ekledikten sonra özleşene dek ocağın altını açıp tekrar kavurun, yaklaşık 2 dakika yeterli olacaktır. Hazırladığınız körili sosu, mantarlı tavukla birleştirin ve 5 dakika kadar daha pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin.
Tavuk Sote Tarifinin Püf Noktası
Sote tavası ve kullandığınız yağı önceden kızdırın. Sote edilen doğranmış kabuksuz domates ve biberler suyunu salacağı için ekstra su kullanmayın. Ocaktan aldığınız soteyi, arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatlarla tatlandırabilirsiniz.
Tavuk eti kuşbaşı doğranıp, zeytinyağı ve tuz ile birlikte tencerede kavrulur. Üzerine kuşbaşı doğranmış soğan, sarımsak, iri doğranmış mantar ilave edilir. Biraz pişince soyulmuş, kuşbaşı doğranmış domates, biber salçası eklenir. Hepsi pişince kekik eklenir.
Patatesleri ekleyin ve 3-4 dk karıştırarak pişirin. Mantarları ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Son olarak tuz ve baharatları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin.
Soğanı da yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız mantarları ekleyip harlı ateşte kavuruyoruz. Rendelenmiş 3 domatesi ve salçayı da ilave edip yine harlı ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Öyle çok uzun uzun pişmesine gerek yok.
Mantarın süngerimsi yapısı suyu içine çekip hapsedeceği için bu durum mantarın lezzetini ve rengini negatif etkiler. Ayrıca dış yüzeydeki bakteri ve mikroplar mantarın içine hapsolmuş olur. Bu nedenle mantarlar su ile yıkanmamalıdır. Mantarı yıkadığınız takdirde süngerimsi dokusu anında suyu çekecektir.
Yine arzu ederseniz hazır mantar konservesi de kullanabilirsiniz. Mantarları temizledikten sonra, orta ateşte 2-3 dk kadar soteleyin. Diğer tarafta, 200 gr kuşbaşı eti kızgın bir tavaya koyun. Etler suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Pişen mantarlar servis tabağına konulup sarımsaklı yoğurt ilave edilir, nane konulur.
Tavuk etleri suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, pişirin. Pişen tavuk etlerinin üzerine doğradığınız soğan ve biberleri koyun. 2-3 dakika kadar ara ara karıştırarak, pişirmeye devam edin. Daha sonra tencereye doğranmış mantarları ekleyin.
Mantarların tüm sularını salmamaları için tavaya ekledikten sonra 2 dakika dokunmayın sonra karıştırın. Salçayı ve baharatları ekleyin. Güzelce karıştırın. Salçaların kokusu çıktıktan sonra sulu olmasını isterseniz bu aşamada yarım su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri