Manzara fotoğrafları genellikle geniş açı bir lensle çekilir. İnsan gözüne en yakın açı 50mm'dir ve bu değerin altındaki değerleri geniş açı olarak tanımlayabiliriz. Manzara fotoğrafçılığı için ideal değerler 14mm-35 mm arasındadır.
İlgili 34 soru bulundu
Altın saat, güneşin doğuşundan sonraki ışığın ilk saati ve gün batımından önceki son bir saati kapsar. Havanın aldığı sarımtırak ve kızıl görünümü tanımlar. Büyüleyici fotoğraflar çekmek için en ideal zamandır.
Fotoğraflarda güzel çıkmak için dilinizi dişlerinizin arasında tutarak gülümseyin. Kilolu görünmek istemiyorsanız kollarınızı vücudunuza yapıştırmadan poz verin. Gıdınızın çıkmasını istemiyorsanız çenenizi kaldırarak poz verin. Fotoğrafta güzel çıkmanın yolları arasında yüzünüzün açısı da büyük önem arz etmektedir.
Güneşin doğru geldiği zamanı ayarlayarak fotoğraf çekmelisiniz. Örneğin gün doğumları ve gün batımları doğru ışık için en verimli zamanlardır. Yapay ışıkta çekeceğiniz fotoğraflar için de ışık miktarını iyi ayarlamalısınız. Fazla gelen ışık fotoğrafın kontrast dengesini bozacaktır.
Kapalı alanlarda çekim yaparken pencereden süzülen ışığın yarattığı doğal ortamı kullanın. Çünkü doğal ışık doğal fotoğraf çekmenin yolları arasında sıcak bir fotoğraflama sağlar. Portrenize gelen ışığın yumuşak ve düşük kontrastta olmasına dikkat edin. Geniş diyafram kullanın ve ışıktan mümkün olduğunca faydalanın.
MANZARA FOTOĞRAFÇILIĞI NEDİR? Doğanın görünümünü ya da insan yapımı nesnelerin doğaya etkisini fotoğraflamaktır. Manzara fotoğraflarında genelde insan veya hayvanlar yer almaz. Ortamdaki doğal ışık ile çekim yaptığımız için, ışık üzerinde kontrolümüz yoktur.
*güneş ışığında portre çekerken güneşi modeliniz ile aranıza konumlandırın. eğer güneş sizin arkanızdan doğrudan modelinizin yüzüne gelirse gözlerini kısar. güneş, modelinizle aranızda olursa ayrıca modelinizin saç hatları ortaya çıkar ve bu durum fotoğraf için daha estetik bir görüntü oluşturur.
Daha net ve doğru görüntüler ortaya çıkartmak için de fotoğraf çekerken baskın gözü kullanmak gerekir. Günlük hayatta her zaman tek gözünüz bakış açınızı belirler. Genel olarak insanlar arasında çoğunlukla baskın gözler sağ göz olarak görülür. Sol göz sağ göze göre daha nadir baskındır.
Sol elimizle yazıyorsak ışık sağdan,sağ elimizle yazıyorsak ışık soldan gelmelidir.Ders çalışırken,yazı yazarken ışık ne çok fazla ne de çok az olmalıdır.
Güneşe karşı fotoğraf çekmek istiyorsanız mutlaka ışığı yumuşatacak unsurlar bulmalısınız. Aksi takdirde ışığa karşı çekilen fotoğraflardan iyi sonuç almanız zorlaşır. Yani ters ışıkta fotoğraf çekmek istiyorsanız sabahın ilk saatleri ya da akşam saatlerini seçmelisiniz.
Tepe Işığı: Tüm aydınlatma şekilleri arasında en fotojeniği olarak kabul edilir ve ışık kaynağı konunun üzerine yoğunlaşır. Tepe ışığı ile çekim yapıldığında gölgelerin çok küçük olduğu ve derinlik ifadesi vermediği gözlemlenir.
Fotoğraflarda ise, özellikle ayar yapılmazsa, genellikle tersine çevrilmemiş bir kare görürüz. İşte bunlardan birine daha sık bakıyorsak, yüzümüzle ilgili küçük asimetrilerin sağ tarafta mı, yoksa sol tarafta mı olduğunu da zamanla kanıksarız. Bu nedenle aynadaki veya fotoğraftaki kendimizi beğenmeyiz.
Doğal poz vermek istiyorsanız, dilinizi dişlerinizin hemen arkasına yerleştirerek gülümseyin. Bu hareket ifadenizi rahatlatacaktır. Böylece pozlarınız daha doğal çıkacaktır. Kameraya gülümseyerek poz vermek her zaman daha etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Poz verirken gözlerinizi kamera lensinin biraz üzerine odaklayın. Başınızı hafifçe öne çıkarıp, çeneninizi aşağı indirin. Bu hareket ifadenizi rahatlatacaktır. Daha doğal bir görüntü vermek isterseniz omuzlarınızı hafifçe geride tutabilirsiniz.
BİYOMETRİK FOTOĞRAF HEMEN ÇIKAR MI? Biyometrik fotoğraf, çekildiği an itibariyle fotoğrafçının yoğunluğuna göre 15 dakika ile 4 saat arasında alınabilmektedir.
Çiftlerin, çekim saati konusunda fotoğrafçı ile birlikte karar vermeleri doğru olacaktır. Çünkü doğal ışıktan yararlanmak gerekecektir. Örneğin; dış çekim için yaz aylarında en uygun zaman aralığı öğleden sonra 16.00-18.00 arasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri